Scudo Sports

Ahmet Örken'in yeni takımı Israel Cycling Academy!

ak.if

Aktif Üye
Tepki
245
İsim
akif genç
Yeni sezonda Israel Cycling Academy'de mücadele edecek olan Ahmet Örken, bir Pro Continental takımında yarışarak Türkiye adına bir ilke imza atacak. Türkiye'nin son yıllarda yetiştirdiği en önemli bisikletçilerden olan Ahmet Örken, Pro Continental takımlarından Israel Cycling Academy ile iki yıllık sözleşme imzaladı. Yeni sezona iddialı bir kadroyla girmeyi hedefleyen İsrail ekibinin internet sitesinde yer alan haberde, Ahmet Örken'in geçtiğimiz 4 yıl boyunca bireysel zamana karşı kategorisinde Türkiye şampiyonu olduğu ve Torku Şekerspor formasıyla bu sezon Tour of Qinghai Lake'te üç etap galibiyeti elde ettiği hatırlatılarak, bu transferin hem sportif hem de sembolik olarak takım felfesine uygun bir hamle olduğunun altı çizildi.

(link)

DKAbXA1W4AAJ0E0.jpg:small

Haberde açıklamalarına yer verilen takım menajeri Ran Margaliot, "Ahmet'i ilk kez 2009 yılında henüz 16 yaşında yarışırken gördüm. Uzun zamandır takibimizdeydi. Aradan geçen yıllarda kazanma mantığından hiçbir şey kaybetmedi. Son dönemde bazı sprint etaplarını da arkasında büyük bir destek olmadan kazanmayı başardı. İnanıyorum ki gereken ortamı sağlayarak onun potansiyelini ortaya çıkarabilir ve daha büyük zaferler elde edebiliriz." diye konuştu.

24 yaşındaki Ahmet Örken de kariyeri adına büyük bir adım attığı için çok mutlu olduğunu belirterek, "Pro Continental düzeyinde bir ekiple yarışma şansı yakalamayı bekliyordum ve yeni takımım sayesinde hayallerim gerçeğe dönüştü. Transferimin ayrıca barışa ve kardeşliğe katkı sağlayacağına inanıyorum." dedi. Milli bisikletçi ayrıca önümüzdeki sene startı Kudüs'te verilecek Giro d'Italia'da yeni takımının formasıyla mücadele ederek, Türkiye'den bunu başaran ilk bisikletçi olmak istediğini sözlerine ekledi.

DKAwQy7XkAA2JXg.jpg:small

Dünyanın dört bir yanından gelecek vadeden bisikletçileri kadrosuna katmayı hedefleyen Israel Cycling Academy'de önümüzdeki sene İsrail'in yanı sıra 16 farklı ülkeden bisikletçinin yer alması bekleniyor. (Eurosport TR)

Dosyalar

• 21558744_1945385792400931_9037820365825252743_n.jpg
    21558744_1945385792400931_9037820365825252743_n.jpg
    129,9 KB · Okunma: 119
Scudo
Süper! Nihayet World Tour seviyesinde rekabet edebilecek bir sporcumuz oldu.

Giro'da Ahmet Örken'in etap kazanışı gözümde canlandı bir an. Olmaz iş değil inşallah fazlasıyla beraber olacak :hhhhhh:

Irkçı fikirlerinizi kendinize saklayın ve spora bulaştırmayın. İsrail vatandaşı olan futbolcular yıllarca Türk kulüplerinde ter döktü. Devlet politikalarından her oluşumu ya da bireyleri sorumlu tutamazsınız. Sapla samanı karıştırmaya bayılıyoruz. Ahmet Örken'i umarım çok daha iyi yerlerde görürüz.
130706 dosyayı görüntüle

Eleştirmeden önce, Türkiye'de Pro Continental Bisiklet takımı var mı? Varsa kaç tane var? Yok mu? Yoksa neden yok?

Yukarıdaki soruların cevaplarını araştırın, ondan sonra Ahmet ÖRKEN'i eleştirin arkadaşlar. 2 yıl sonra çok daha iyi bir takıma giderse, o günleri kısmet olur da görürsek, tekrar konuşuruz.

Ahmet ÖRKEN'e başarılar diliyorum. Çok daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum.

Ahmet Örken TR'deki çoğu bisikletçinin hayallerini süsleyen bir iş yaptı. Helal olsun, gurur duyuyorum.

Takımın adında "İsrail" geçtiği için Ahmet Örken'e kızanlar gitsin koka kola falan bıçaklasın bence. Çapları bundan öteye gitmez çünkü. Bize Örken gibi gururla destekleyeceğimiz sporcular gerek. Var olsun!

Beyler sporun muzigin rengi dili teni olmaz sevineceginiz yerde kaba konusmayin

Aynı hassasiyeti domates yerken de göstermenizi rica edeceğim zira israilden gelen tohumlarla birçok tarım mahsulümüz sofralarımıza gelmekte.

''İlim Çin'de olsa'' deniliyor ya, bir de o açıdan bakın bence, İsrail takımında geçireceği iki sene boyunca yurdumda edinebileceği tecrübe, bilgi/birikim ve teknik detayın mislini katacaktır kendisine.

Ahmet kardeşim çok başarılı bir iş çıkardı. Torku Şeker Spor bünyesinde Türkiye şartlarında üstün başarı gösterdi ve kendi azmi ve kararlılığıyla bu noktaya geldi. Allah herkesin gönlüne göre versin. Ah ne güzel olur onu world tourlarda kaçarken izlesek, hele birde etap 1. likleri, tour liderliklerini alsa. :harika:

(link)

Kimse Ahmet'i İsrail takımına gitti diye eleştirmemiş ki zaten ?

Ne bu peşinhüküm anlamıyorum ya,daha kimse olumsuz bir şey demeden giydirmiş de giydirmiş. Ne zaman aşacağız bu kendi insanımızı hor görmeyi bilemiyorum artık.

Ahmet'e başarılar,bu takım bir çok önemli ismi aldı bu sene kesinlikle davet alırlar büyük turlardan.

Cok guzel bir haber.Gurur duydum.Sporun birlestirici ozelligini de gormus oluruz bir kez daha.Ahmet bisiklet icin daha cok genc yasta.Insallah bu takimda sansini iyi kullanir ve cok daha guzel yerlere ulasir.Giro nun onumuzdeki yil Israil den start almasi da baska bir sans.

HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Tolga Çelebi sanırım kurallara uygun olmayan yorumlar silinmiş.
Başarılar diliyorum. Uluslararası başarı Çin'de bile olsa elde edelim. İhtiyacımız var.

• Beğen
Tepkiler: Birhan K.
Haberi dün gördüğüm zaman epey sevindim Ahmet Örken adına. Sonra büyük turlarda Ahmet Örken'in yarıştığını hayal ettim müthiş be. Euro Sport'u açıyorsun, Sarper Günsal, Berkem Ceylan ve nice spikerlerin ağzından sprintte "-Hadi Ahmet" diye bağırdıklarını düşünüyorum vallahi çok güzel olur :)

@Tolga Çelebi

Pek öyle değil maalsef, Instagramda bu haberi bir kurum paylaşmış. Ahmet Örken'e edilmemiş küfür hakaret kalmamıştı. Bu işi olumsuz bulan hakaret eden maalesef çok kişi var :(

Çok büyük bir gelişme ve başarı. Tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.

Önce çinli sonra israilli oldu çocuk. Iyi dayanıyor yine de. Köse vezir ile cahil çoban hikayesi aklıma geldi. Aman cahile bulasmayin.

• Beğen
Tepkiler: hayriünal
Türkiye'nin gözdesi Ahmet Örken böyle bir transferi hak etmişti zatem inşallah ilerleyen zamanlarda daha iyi yerlerde görürüz Allah yolunu açık etsin.

Küçük beyinli insancıklar işte tahmin edebiliyorum o tarz yorum yapan ve düşünen kişileri. Ahmet Örken adına utanıyorum, google'de aratmaya yazın HALA DAHA, AHMET ÖRKEN ÇİN-ÇİNLİ çıkıyor kahretmesin ya :(

Bu insanlar İsrail asıllı olan oyuncuyu "Gal Gadot" YAYILA YAYILA izlemeyi de iyi bilirler.

Hadi her şeyi geçtim Ahmet Örken'e bu süreçte tam destek olmak lazım ama gel gelelim bizim ... insanın asabını bozmayı çok iyi biliyorlar. İnşallah bunlara kulak asmıyordur da keyfi yerindedir.

Bu platformda ve diğer platformlarda ki yorumlar kalkmış ama gören gördü :(

Geri