Agaya Beleş (Suriyelilere üniversite sınavsız)

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.

Hüseyin Külcüoğlu

Forum Bağımlısı
Kayıt
29 Haziran 2010
Mesaj
914
Tepki
675
Yaş
34
Şehir
Bursa
Bisiklet
Ghost
Daha öncede çok tartışıldı. Ancak artık yeter dedirten bir durumdayız, sen kalk senelerce çalış, elin adamı gelsin, en iyi üniversitelerde okusun,diplomasını alsın, bir işe girsin. Sen. Ya sen? Senelerce oranı buranı yırt iyi bir üniversiteye girebilmek içi. Senelerce yırt mezun olabilmek için. Şansın yok senelerce bekle bir iş sahibi olmak için...


Sınavdan rahat çıkabilmek için gece gündüz çalışıp ölenler var bu ülkede hepsinin emeği boş. Ballandıra Ballandıra anlatıyor Davut bey. Kabul Ülkelerinde okumaları mümkün değil. İş bulmaları mümkün değil, ancak Senin öğrencinin stresten geberip giderken o adamın elini kolunu sallaya sallaya girmesi de mümkün değil.

Alıntı:
üniversiteye girecek insanın da "ulan ben sınavsız giriyorum, acaba ben buraya haklı olarak mı girdim?" diye öz eleştiri yapabilme kapasitesinin de tartışılması gereken açıklama.

diyelim ki ben avrupanın x ülkesine göçtüm. savaş mağduruyum. ülkenin başkanı seni bedavadan üniversiteye sokacağım dedi.

bilinçli bir vatandaş olarak önce üniversite sınavına hazırlık için eğitimi verecek okullardan eğitim imkanı istemem gerekir. aksi takdirde sınavları atlattığım vakit başkalarının hakkını yiyeceğimi (özellikle müslüman bir ülkeden gelip de kul hakkı konusunu fark ederek) bilmem gerekir.

bunun olması halinde ise üniversitelerde meydana gelebilecek olaylar ise, hükümetin protesto edilmesi veya öğrencilerin kayıtlarını dondurmasıdır.

tamam insanlar savaş mağduru da, hayati idame koşullarını sağlamak dışında yüksek imtiyazlar vermek yersiz ve haksız, adalet ve hukuk önünde eşitliğe aykırı.

Alıntı
benim asıl merak ettiğim akademisyenler ne diyor bu işe? yanlış anlaşılmasın akademisyenlere bok atmak için söylemiyorum.

sonuçta her akademisyen mensup olduğu üniversitenin daha başarılı olması için uğraşıyor. (en azından öledir diye umut ediyorum). mesela akademisyen olmak için kadro bekleyen adaylar ya da unvanının yükselmesini bekleyen türk akademisyenler varken, suriyeli akademisyenlere çatır çutur kadro açılıyor mu?

suriyelileri üniversitelere alırken sınav yapmıyorsun tamam; peki herhangi bir denklik, yabancı dil v.b. soruluyor mu? sonuçta anadoluda herhangi bir üniversitede okuyan biri çat diye odtü'ye geçemiyor,belli bir yabancı dil bilgisi, not ortalaması, bir denklik, sınav sonucu falan soruluyor. hadi sınavı geçtim de diğerleri soruluyor mu?

bu sınavız kayıt, suriye'de üniversite okurken türkiye'ye kaçanlar için mi geçerli, yoksa suriye'de lise okurken türkiye'de rahat rahat üniversiteye mi kaydoluyorlar?

Madem burası serbest kürsü, lütfen yöneticilerden rica ediyorum insanların bu konu hakkında bilgi sahibi olmasını engellemeyin. Bu zamana kadar hiç uyarı almadım, ama böyle hassas bir konu üzerinde haddimi aşabilirim gelip burada kimse bunları savunmasın. O yüzden bu cezaya razıyım ama konuyu silmeyin, kapatmayın.
 
Scudo

Hüseyin Külcüoğlu

Forum Bağımlısı
Kayıt
29 Haziran 2010
Mesaj
914
Tepki
675
Yaş
34
Şehir
Bursa
Bisiklet
Ghost
Türk olmayanlar yönetirse olacağı bu, Araplar üstün ırk...
Ne diyor Davut Bey; Türklere sınav, Suriyelilere sınavsız..
Biz mülteci olmuşuz artık, uyan Türkiye uyan, takım tutar gibi tutmayın artık şu din tüccarlarını..
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
hakkım haram zıkkım olsun, can vermeden burunlarından çıksın.

edecek kelime diyecek laf bulamıyorum başka.
 

avanak_abdi

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Ağustos 2013
Mesaj
647
Tepki
324
Yaş
41
Şehir
Çanakkale
Bisiklet
Specialized
Bu millete herşey hak. 949tl asgari ücret alıp şakşaktan geri kalmayana acımam. Parça parça değil toptan satar giderim. Emin olun bir bildiği vardır diyecek beyinsizler var bu memlekette o durumda bile.
 

turanilhan

Üye
Kayıt
29 Ocak 2015
Mesaj
96
Tepki
65
Yaş
33
Şehir
Ankara
İsim
Turan
Bisiklet
Kron
Oy vermemiş birisi olarak kendimi temiz hissetsem de Türklerin olan bu güzel ülkemizi böylesine içler acısı bir duruma getirmeleri karşısından hiçbir şey yapmamış/yapamamış bir halde olmaktan utanç duyuyorum.
 

Hüseyin Külcüoğlu

Forum Bağımlısı
Kayıt
29 Haziran 2010
Mesaj
914
Tepki
675
Yaş
34
Şehir
Bursa
Bisiklet
Ghost
Tekrar yazıyorum " Madem burası serbest kürsü, Lütfen yöneticilerden rica ediyorum insanların bu konu hakkında bilgi sahibi olmasını engellemeyin. Bu zamana kadar hiç uyarı almadım, ama böyle hassas bir konu üzerinde haddimi aşabilirim gelip burada kimse bunları savunmasın. O yüzden bu cezaya razıyım ama konuyu silmeyin, kapatmayın."

@Hüseyin Külcüoğlu

+ Ek olarak müslümanlıkta kul hakkı yenmez diye birşey var. Ama bunlar din tüccarı olunca, kul hakkı sadece iki kelimeden oluşan bir söz.

@avanak_abdi

Takım tutar gibi fanatikleri var maalesef, bu konu altına da mutlaka yazacaklardır. Benim gözümde hepsi birer VATAN HAİNİ
 

sarkihalindekal

Daimi Üye
Kayıt
11 Ocak 2015
Mesaj
200
Tepki
132
Yaş
32
Şehir
Mersin
İsim
VOLKAN ÖZKURT
Bisiklet
Salcano
Böyle devam ederse sırada Yemenliler var gibime geliyor. Ben bildiğim doğruları, hakkaniyeti, dürüstlüğü hergün haykıra haykıra yoruldum. Tepki gösterelim. Sözlü, yazılı, sokaklarda her alanda ölçülü tepki gösterelim. Tepki sadece sandıkta olmaz. Hoş o sandığa da güvenim kalmadı. Milli irade diye ortalığı yırtanlar seçim günü elektrik kesilmesini hoş karşılıyorlar, daha ne diyelimki...
 

Hüseyin Külcüoğlu

Forum Bağımlısı
Kayıt
29 Haziran 2010
Mesaj
914
Tepki
675
Yaş
34
Şehir
Bursa
Bisiklet
Ghost
@sarkihalindekal

Konumuz değil ama Milli İrade örneği vermek istiyorum.

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xtf1/v/t1.0-9/p280x280/10414548_777757882306060_3438550754622327587_n.png?oh=b22d639fb4e6862a6051e543df1ce72e&oe=55B5AF01&__gda__=1436547119_f86e338e9d4305dc5bccdad7a77f097d

.... ve soyadı da unutmayalım Mahmut AK, soyadı ile de +1208 point ile 1. oldu.
İzahı olmayan şeylerin mizahı olur.

Milli İrade

http://www.gercekgundem.com/images/galleries/gallery_1557/25dfb7cdf943dc9e.jpg

Milli İrade; Türk bayrağı üstünde namaz kılmak, belki o bayrağın şükrünü de eda etmektir.
Tabi bayrak sadece secde edilen kısma konulur, üstüne basılmadan namaz kılınabilir. Ama bunlarda o beyin yok.
http://galeri7.uludagsozluk.com/227/bayrak-ustunde-namaz-kilmak_462556.jpg

Milli İrade; Askeriyeye girip bayrağı indiren teröristi unutmadınız değil mi ? Ben unutmadım.
http://www.canlihaber.com/d/news/22113.jpg

Milli İrade; Ama reklamlarda şov yaparlar.

http://img.bugun.com.tr/yskdan-ak-partiye-kotu-haber_1023462_720_400.jpg
 

sefasahin

Aktif Üye
Kayıt
5 Haziran 2009
Mesaj
144
Tepki
88
Şehir
İstanbul
Üniversite sınavını bizler içinmi yapıyor sanıyordunuz ? Bence tam tersi.Sınav yapılıyor,kendi adamlarına sorular veriliyor,okulu bitince devlet dairesinde aynı torpille işi hazır.eline tornavida almamış adam elektrik işinde çalışıyor devlet dairesinde.Asgari ücrete bu yıl yapılan zam 50+50ydi galiba.Tam hatırlamıyorum.Hayret zam var derken hiç şaşırtmayan bi haber geldi.Asgari ücretten %20 kesinti olacakmış!!! Ama gel gelelim milletvekilinin aldığı aylık,işçinin 1 yıllık ücretinden daha fazla.Ayrıcalıklı haklarından bahsetmiyorum bile.İnsanlarda namazında abdestinde diye,daha iyisi yok diye,emekliye sözde 50 tl zam yapacak diye oy veriyor.İnsanımız paragöz olmuş artık yapacak birşey yok.Hristiyan bir yönetici gelse bunlardan daha insaflı olur.
Bu arada siyasetle pek işim olmaz.Ne A partisi,ne B partisi hiç bir zaman ne yapmış ilgilenmemişimdir.Zaten şu parti bunu yaptı bu parti bunu yaptı demek yanlış.O adamın maaşını bizim milletimiz ödüyor.Adamlar alışmış artık.Geçenlerde bir valiydi sanırım,tam hatırlamıyorum yanlışım varsa düzeltin.Banka promosyonu diye altına 1milyonluk mercedes çekmişti.Halbuki belediyenin bankadaki paranın faizi.Yani adamlar okadar artık arsızlaşmışki utanmıyorlar bile.Bu tarz insanlar heryerde,her partide,her şehirde var.Yasalarıda kendi çıkarlarında değiştirerek sağlama aldılar artık.Şu saatten sonra çıkıp memleketin anasını ağlattık,hepinizi soyduk deselerde bizim milletimiz birazınıda bize yedir der...
 

Hüseyin Külcüoğlu

Forum Bağımlısı
Kayıt
29 Haziran 2010
Mesaj
914
Tepki
675
Yaş
34
Şehir
Bursa
Bisiklet
Ghost
@sefasahin

Sonuna kadar katılıyorum, gerek iktidar gerek muhalefet olsun onların hiçbirinin halkı düşündüğüne inanmıyorum. Böyle kuru gürültü yapmaktan öteye gidemiyoruz maalesef halk olarak...
Ben de 5 senedir forumdayım, pasif olduğum zamanlar da oldu. Lakin hiçbir zaman bu forum bünyesinde böyle siyasi paylaşımlarda bulunmadım, tartışmadım. Ama bu paylaşım siyasi bir paylaşım değildir, halkın bilmesi gereken bilinçlenmesi gereken bir paylaşımdır. Neyin ne olduğunu ayırt etmesi, sorgulaması gereken bir paylaşımdır. Saygılarımla.
 

erencaner

Forum Demirbaşı
Kayıt
23 Şubat 2007
Mesaj
411
Tepki
280
Şehir
anywhere
İsim
Eren Caner
Başlangıç
2007—08
Bisiklet
Dahon
Kendi vatanimizda ikinci sınıf vatandaş olma keyfi(!)
 

Hüseyin Külcüoğlu

Forum Bağımlısı
Kayıt
29 Haziran 2010
Mesaj
914
Tepki
675
Yaş
34
Şehir
Bursa
Bisiklet
Ghost
@erencaner

3.sınıf olmuş olduk. Bir de gülerek söylüyor, Türklere sınav, suriyelilere sınavsız, yeminediyorum çıldırıcam artık gına geldi. Ben yıllarca çalıştım zar zor okudum, kardeşim de keza öyle bu nasıl bir vicdansızlıktır !
Ülkeyi bölmek için bebek katili ile pazarlık yapıyorlar, biz terör örgütüyle masaya oturacak kadar namussuz, şerefsiz değiliz diyorlar. Onu da geçtim, ya neler neler, hangi birini anlatayım. Bu videoyu izleyince iyice benim şarteller attı.
 
  • Beğen
Tepkiler: fatihaydın

coffeeguy

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Mayıs 2014
Mesaj
915
Tepki
285
Şehir
Ankara
Bisiklet
Lapierre
yurt dışında girmesi en zor okulları kazanacak toefl-sat-gmat skorlarını yaparak us west point te 1 sene okudum. türkiyede dengi olamayacak (şu an ki zihniyetle) bir okul. geri döndüm ve şuan düzce üniversitesindeyim. bölümümde yaklaşık 4-5 suriyeli ile. onlar savaştan kaçtı diyenler de var, savaş bitince sanki gidecekler diyen de. evet @Hüseyin Külcüoğlu bey, tamamen size katılıyorum. bu ülke vatandaşı olarak biz hakkımız olan refah seviyesine ulaşamamış, işsizlik, eğitimsizlik gibi dertlerle uğraşırken tüm ülkenin mülteci kampı olması... sokaklarda dilenen yerel huzuru kaçıran nüfus az gibi bir de bununla uğraşıyoruz. parmak kadar düzcede bile suriyeli bölgesi oluştu resmen. sanki bana china town. bundan rant ve prim elde edenleri, etmeye çalışanları saymıyorum bile. batan gemi misali gidiyor bir yerlere. sonumuz hayrola
 

Hüseyin Külcüoğlu

Forum Bağımlısı
Kayıt
29 Haziran 2010
Mesaj
914
Tepki
675
Yaş
34
Şehir
Bursa
Bisiklet
Ghost
@Kerem Özbayrak

Eski Türkiye'ye can kurban, hani anlatırlar ya ekmeği karneyle dağıtıyorlar diye ağız dalaşı yapar. Evet ekmek karneyle dağıtlıyordu ama şimdiki kadar dışa bağımlı değildik. Üretiyorduk, üretiyorduk, üretiyorduk. Buradaki bisikletçi arkadaşların çoğu bisikletşi belki zevk için, belki de ulaşım için kullanıyor. Neden ? Çünkü yakıtta dışa bağımlıyız, otomobilde dışa bağımlıyız. Üretim yoksa hayat pahalılaşıyor. Dolayı yoldan kesilen vergiler, ülkemizde vergi yolsuzluğu hiçbir ülkede yoktur eminim. İşte bu yüzden bisiklet hem ekonomik, hem sağlık.. Zaten bisikleti kullanan kişi birçok konuda seviye atlamıştır.
 
  • Beğen
Tepkiler: Kerem Özbayrak

Mehmet Altuğ

surrender.to.music
Kayıt
10 Ağustos 2008
Mesaj
2.055
Tepki
7.392
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Scott
Suriye'den gelen mültecilere sınavsız üniversite konusunda şöyle önemli bir detay var: Eğer bir mülteci, Suriye'deki bir üniversitede öğrenci olduğunu kanıtlayacak bir belge sunabiliyorsa, Türkiye'deki bir üniversitede denk bir bölümde eğitimini devam ettirebiliyor. Bu şekilde bir hak tanındı mültecilere.

Yalnız işin belge kısmında çok ciddi sıkıntı var. Türkiye Cumhuriyeti şu anda Suriye'deki devlet otoritesini tanımıyor. Bu şu demek; Suriye devletiyle doğrudan veya dolaylı olarak hiçbir resmi ilişki içine girmiyorum, Suriye devleti kaynaklı hiçbir resmi belgeye itibar etmiyorum. Ancak mültecilerin Türkiye'deki üniversitelere kabulü sırasında, "yok hükmünde" sayılması gereken belgelere itibar edeceğini söylüyor devletimiz. Üstelik Suriye'deki iç savaşın yarattığı kaos ortamı yüzünden, mültecilerin ibraz edeceği belgelerin gerçekliğini doğrulama imkanı yok. Kötü niyetli bir Suriyeli mülteci, pekala sahte bir üniversite kimliği, öğrenci belgesi vs. hazırlayabilir ve Türkiye'deki bir üniversiteye sınavsız kaydını yaptırabilir.

Önümüz seçim arkadaşlar. Bu adaletsizliğe sebep olanlara en güzel cevabı sandıkta verebiliriz. Lütfen ulaşabildiğiniz herkese bu haksızlıkları ve bunlara mani olmanın yolunun haksızlıklara sebep olanlara oy vermemek olduğunu anlatın.
 

Kerem Özbayrak

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Haziran 2009
Mesaj
1.245
Tepki
2.688
Yaş
45
Şehir
iSTANBUL
Bisiklet
Giant
@Hüseyin Külcüoğlu

Hüseyin hocam sadece tasarruf amaçlı değil bisiklet sevdası. İnsanlar günlük hayatta maddi manevi mutsuz, bisiklet iyi geliyor, kafa dağıtıyor vs.. Sonumuz hayırlı olsun demek gerek ama ben şahsen umutsuzum.
 

Hüseyin Külcüoğlu

Forum Bağımlısı
Kayıt
29 Haziran 2010
Mesaj
914
Tepki
675
Yaş
34
Şehir
Bursa
Bisiklet
Ghost
@Mehmet Altuğ

Seçimler bir şeyleri değiştirseydi, emin ol kaldırılırdı. Kimin iktidar çıkacağını zaten biliyoruz. % 20 kemik tabanı olan bir parti, vatan satılsa da bunlar kendi payını alırlar. Geri kalan ise beyinleri uyuşturulmuş halk.. Benim siyasi görüşüm mü ? Siyaseti oldum olası hiç sevmem, nefret ederim. Tek ayağının üstünde 40 yalan söyleyen insanlar...
Ne iktidar, ne muhalefet bana en yakın görüş Osman Pamukoğlu'dur.

Ha birde bu suriyeliler de şu mantıkla hareket ediyor. Savaşma, seviş.. Geldiklerinden beri kaç çocuk dünyaya geldi. Artık bunlar bilinçli olarak mı yapılıyor, bilinçsiz olarak mı tartışılır. Ama TÜRK kimliğini silmek için güzel bir uygulama..

Alıntı
yine tatlı su hümanistlerini meydana çıkarmış topluluktur. arkadaş kimse savaştan çıkmış insanlara gelmesinler demiyor. millet pisliklerinden , yaşayış tarzlarından dolayı istemiyoruz diyor. bence de en önemlisi savaştan kaçtıktan sonra yeni çocuk yapmak nedir aga. dur hele bir soluklan yav. yani savaştan kaçmış olup da aklına çocuk yapmak gelen başka bir millet var midir bilmiyorum. insanlar bu noktalara dikkat çekiyor. bu yüzden haklı olarak istemiyorlar suriyelileri. hemen hümanistlerimiz omo sovoston goldolor onlor ayhh canım yhaa diyorlar. savaştan gelen bir insan böyle olmaz kardeş. olmamalı.

Alıntı
Gerçekten sığınmacılara, mağdurlar,mazlumlara diyecek laf yok.
Birilerin gözüne batması normal. insan muhtaç duruma düşmeye görsün. muhtaçsa insanın annesi babası bile gözüne batar. rahatlarının kaçmasını istemeyen kalbi kararmış insanlar. bu dünyada ne kadar rahat olabileceklerini düşünüyorlarsa!

Peki bu insanların bu duruma gelmesinde bir pay sahibi olduğunu düşündüğümüz iktidara ne demeli.
ak sarayı paylaşıyorlar mı bu insanlarla. saray yapan zaten neyini paylaşır ki. o ihtişam paylaşılmaz.
lafa geldi mi misafirperver vatandaşlarım diyen zat. sen ne kadar rahatını kaçırıyorsun bu insanlar için.
saraylar yapacağına, binlerce dolarlık bardaklarda binlerce dolarlık çaylar içeceğine. koltuk hesapları yapacağına.
vicdanlı olsan insaflı olursun. sahiplendiğin coğrafyada insanlar bu durumdayken, bu şatafat bu hırs ne.

Alıntı ( Bu da ayrı bir bakış açısı..)
umarim hic gitmezler dedigim insanlar. bunlari ulkeye sokan zihniyete oy veren ibislerin islerini ellerinden aldiklarini gordukce icimin yaglari eriyor. denizlide bu adamlarin yevmiyesi 30 tl. kurnaz denizlililer onceden 60-70 lirayi begenip ise gelmezlerdi simdi is bulamiyorlar.

sorumlusu ben miyim? bana ne amk git iki cuval komure sattigin iradeni sorgula. suriyeden gelip benim isimi elimden almayacaklarina gore sen derdine yan ibis kardesim. oh olsun.

Alıntı
Bunlar daha iyi günlerimiz. Yakında Türk öğrencilerin Türk üniversitelerine girişi yasaklanırsa hiç şaşırmam. Ya arkadaş lütfen bir oturup düşünün partizanlık yapmadan önce; çoluğunuz çocuğunuz ya da bizzat siz üniversiteye girebilmek için k.... yırtıyorsunuz ve elin Arap p...i de sırf sadece "Arap" olduğu için sizin girmeniz gereken bir bölüme kendisi sınavsız girebiliyor. "Yarabbi şükür" mü dersiniz bu durumda, yoksa bu haksızlığa tepki mi gösterirsiniz? Bazı yorumlar şunu gösteriyor ki Akp seçmeninin bir kısmı "Yarabbi şükür" "En azından hakkımızı bir Arap yedi" diyebilecek tıynette. Anlayın artık ne olur, ülkenin başındaki adamlar Türk'e, Türklüğe, Türkiye Cumhuriyeti'ne ölümüne düşman. Bilerek ve isteyerek ihanet ediyorlar bu vatana. Vay arkadaş ya, kendimi hiç bu kadar üçüncü sınıf bir vatandaş olarak hissetmemiştim. Şu Arap p..lerinin altına bari anamızı bacımızı da verelim tam olsun, yakında onu da dayatırlar bizlere. (son cümle ironidir, ona takılıp başıma ekşimeyin)
 
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.