ADSL kullanıcıları dikkat !

Mustafa KILIÇ

Daimi Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
237
Tepki
311
Şehir
Samsun
İsim
Mustafa Sedat KILIÇ
ADSL kullanıcıları dikkat - 16.Ağustos.2006, 11:59

Türk Telekom'un geçen ay kotalı ADSL tarifelerinde bağlantı hızını iki katına çıkarmasının ardından, kullanıcıların daha kolay şekilde farkında olmadan kotayı aşabileceği ve yüksek faturalarla karşılaşabileceği bildirildi.

Türk Telekom, 1 Ağustos tarihinden itibaren, 3, 6 ve 9 gigabyte kotalı bağlantıya sahip kullanıcıların 512 kilobyte olan bağlantı hızını, herhangi bir tarife değişikliği ve fiyat artırımı olmadan 1 megabite (1024 kilobyte) çıkartmıştı.

Kotalı ADSL tarifesinde, kullanıcılar aylık 3, 6 ve 9 gigabyte kullanım kotalarını aştıklarında, kullandıkları megabyte başına aylık ücrete ek olarak 1 YKr ödeme yapmak zorunda kalıyor. Örneğin, özellikle internet aracılığıyla oynanan oyun programlarında hızın artmasına paralel olarak istem dışı dosya aktarımları yaşanıyor. Faturaları kabarık gelen çok sayıda kotalı ADSL kullanıcıları yaşadıkları sorunu internette çok kullanılan ''www.level.com.tr'' gibi sitelerin forumlarında yoğun şekilde tartışıyor.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Bülent Deniz, kullanıcıları, bağlantı hızlarının iki katına çıkmasının ardından kotalarını farkına varmadan daha kolay şekilde aşabilecekleri ve yüksek faturalarla karşılaşabilecekleri konusunda uyardı. Kota aşımını kontrol etmenin kullanıcının kendi görevi olduğunu, ancak teknik bir konu olduğu için her kullanıcının bunu ölçebilecek yetenekte olmayabileceğini kaydeden Deniz, ''Bu nedenle, ADSL servis sağlayıcı konumunda olan Türk Telekom, kullanıcıların kotalarını ölçmesini sağlayan küçük bir programı onlara ücretsiz sunmalıdır. Etik olan ve tüketiciyi koruyan anlayış budur'' dedi.

''KULLANICILARI BİLGİLENDİRİYORUZ''

Türk Telekom Adana İl Müdür Yardımcısı Elife Sarı ise bütün abonelere limit aşımıyla ilgili bilgilerin, abone olunurken verildiğini ifade ederek, ''Abonelerimiz (adslkota.ttnet.net.tr) adresinden istedikleri anda kullanıcı adlarını ve şifrelerini girerek, aylık kullanım miktarlarını gösteren bilgilerine ulaşabiliyorlar. Bu sitenin adresini abone olurken kendilerine veriyoruz. Bu nedenle, kota ölçen bir programı vermeye gerek görmüyoruz'' dedi. Kendilerine gelen şikayetlerin ise genellikle günde 8 saat kullanılmalarına rağmen, ADSL kotalarını aştıkları yönünde olduğunu kaydeden Sarı, ''Bu konuda bir yanlış anlaşılma var. Abone olurken, günlük 8 saat kullanımıyla ilgili örnek bilgiler veriyorduk ama bu örnek yanlış anlaşıldı. Abonelerimiz, günde 8 saatten fazla kullanmamalarına rağmen, kota aşımı yaşadıkları yönünde şikayette bulunmaya başladılar. ADSL'de önemli olan, bağlantı süresi değil, indirilen veri miktarıdır. Zaten bundan böyle 8 saat örneğinin verilmemesi konusunda da görevlilerimizi uyardık'' dedi.

(link)
 
Scudo

timurdigital

Daimi Üye
Kayıt
2 Nisan 2006
Mesaj
235
Tepki
466
Şehir
İzmir/Bayraklı
Bisiklet
Merida
hazır bu konu açılmışken kotalı adsl kullanıcıları buraya (link) girebilen varmı? çünkü günlerdir ben giremiyorum acaba bende mi sorun var?yoksa genel mi buraya giremiyor?teşekkürler...
 

Murat CER

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Ekim 2004
Mesaj
2.047
Tepki
1.134
@timurdigital

gerek verdiğiniz linki kullanarak gerekse (link) linkini kullanarak kota sorgulaması yapabiliyorum.
 

akinm

Aktif Üye
Kayıt
17 Mart 2006
Mesaj
103
Tepki
20
Şehir
Bornova/İZMİR
valla ben de giremiyorum 3 gb sınırına dayandım
mahsus mu yapıyorlar ne kotayı aşalım diye :boese157:
 

Deniz Kılıç

Daimi Üye
Kayıt
1 Haziran 2006
Mesaj
340
Tepki
101
Şehir
Konak, İzmir
Aslında böyle olacağı belliydi.Bu resmen görünmez zam.İnsanlar daha hızlı dosyaya erişebilince daha çok şey indiresi geliyor insanın.Ve kötü oluyor.Ki ben adsl kotamı ikiye katlamış bir adam olarak :D bittim :D