Ben dün Adana savcısıyla konuştum ( Aynı salonda antrenman yapıyoruz ) .. Dedim böyle böyle neden suç işleyenler kapıdan salınıveriyor .. Açıklama şöyle oldu :
Kanun ve yasa dedi ...
Kişinin daha önce yaptığı her hangi bir suç durumu yoksa , bu tür cezalardan tutuksuz olarak yargılanır yani yargılanma süreci işler , mahkemesi sürer , ama tutuksuz yargılanır .. Bu sürecte onun bir dosyası çıkar ve bu onun artık unutulmaz bir parçası olur .. Hep üzerinde kara bir leke vardır . Adliyeye gidip temiz kagıdı istedmimi bu cıkar dedi ..
Herhangi bir ikinci sucu işlerse bu sefer dosyası kontrol edilip tutuklu ya da tutuksuz yargılanma işleyişine karar verilir. Bu demek oluyorki o işledigi suc yaptığı taciz yanına kar kaldı ..
Çoğu insan farkında değil fakat ( suç işleyenlerde ) , ilk sucu işledinmi aslında bitmişsindir demektir ..
Daha derinlere devlet düzeyine inmedim

Herkes biliyorki cogu dosya kapanıyor , kaldırılıyor ...
Mesela erzurum mu nerden 1985 senesinde birini bıçakla öldüren bir herif cinayetten yargılanmıs ve şuan inanabiliyormusunuz MHP den milletvekili adayı .. Buyrun burdan yakın ...
Handan bırak toplum yaptırımını , halk linc etmek isterken bu adamlar korunuyor yaww

Tabi şöyle durumlarda var , benim babam polislik görevindeyken ( şu an emekli ) anlatır anılarını , eskiden yıl 1998-2000 arası böyle sokakta serserilik yapan , zarar veren , kızlara sataşıp taciz edenleri , karakola alıp alt katta özel odalar varmış orda bir güzel ....... Ama eskiden ...