Scudo Sports

Adana

hoş geldiniz 2008 in son üyeleri hoşgeldiniz

Scudo
likya yolunu bisiklet ile gitmiş olan varmı, gidilebilirmi.

@i_murat

likya yolu yanlız bu resimlerden görüldüğü kadar kolay bi yol değil ben biraz gittim dağın zirvesine çıkıyo iniyo sahile kadar iniyo bi daha zirveye çıkıyo yani baya kasıcı bazı yerlerde de bisikletlerinizi atlatmanız gereken mekanlar karşınıza çıkıyo birazzor parkur en az 5 kişi le gidilse güzel olur ama kevserseri adlı üyemiz sanırım tu8ru tamamlamış

Arkadaşlar Serkan ile Kevser'in gittiği rotayı incelemedim ancak Likya Yolu'nun modern anlamdaki "kurucusu" Kate Clow ile tanışıyoruz. Bana bisikleti çok fazla taşımak zorunda kalacağımızdan bunun imkansız değil ama çok zor olduğunu söylemişti.

(link)

• Beğen
Tepkiler: emre arıkan
demek istediğimde bu zaten benimde biz 2 arkadaş tahtalı dağından bisikletlerle indik mesela oradaki dağ yolu likya yoluna bağlanıyor bazı yerlerde bisikletleri birbirimize uzatarak indiğimiz yerler oldu bende yol haritaları vardı gitmeyi düşünüyoduk haritaları inceledik ve de biraz bilgi topladık neticesinde gitmeyi vazgeçtik

Merhaba Arkadaşlar,
Bizim turumuzun adı "Likya Yolu Bisiklet Turu"... Likyalıların kurmuş olduğu şehirlerden geçtik yalnız onların birebir gittiği, Likya Yolu denilen bölgeye tam anlamı ile giremedik. Bazen tam rotadan hareket etsekte kopmak zorunda olduğumuz yerler vardı. Likya Yolunun tamamının bisikletle geçileceğini sanmıyorum. Çünkü rota üzerinde kopmalar var. Yani bisikletin gidemeyeceği dar patikalar ve engebeli yollar var. Oralarda bisikletinizi sırtlamanız gerekecek ki yüklü bir bisiklet olarak düşünüldüğünde çok zor bir durum. Çok iyi bir rehber bulabilirim diyorsanız denemenizi öneririm.

Sevgiler...

• Beğen
yolun bozuk kesimlerini gectik biz arkadaslarla ama kumlucadan sonra parkur cok zorlu kecilerin bile gecemeyecegi yerler var bisikleti hep elinizde ve omuzunuzda tasımalısınız ayrıca bazı bülgelerde göcme varvücut için baya zorlu oluyor.bisiklete binmeyi unutun uygun degil.zaten orası treking parkuru yürümekte bile zorlanıyorsunuz.

ben de bir örnek vererek ekleme yapayim likya yolunun olimpos-adrasan kismi bisikletle gidilebilirmi diye denemeye kalktim ama likya yolunun 50.metresinde pes ettim geri döndüm yürümenin bitip tirmanmanin basladigi yerler oluyor insan boyunda kayalarin üzerine cikip devam etmek gereken yerler oluyor o yüzden likya yolu ancak bazi araliklari atlayarak bisikletle gecilebilir.

taylancım sana katılıyorum likya yolu zor bi parkur

Tamamiyle bu yolu bisikletle geçmek isteyen olursa geçebilir bence :)))
Ama tabiki bisiklete bırer canta askısı yapip sırtında geçirir :D
Yanınızda tulum mat , kış ise çadir yiyecek falan filan o yol çok zor.
Dediğiniz gibi , yanı sadece sehirlere ugrayarak gecıldıgınde ise gerçek likya yolu yani trekking yolu denen o 500 km geçilmemiş oluyor. Bence biri şu yolun bisiklet etaplarını harita halıne getırse çok güzel olacak :D))
En azından bu tür polemikler olmaz. Ama bu yolun yakınındanda olsa geçilip o kadar mesafeyi yapmak harika olur.Havası , dogası bakımından. ben sadece kısa kısa geçtim bazı bölumlerden. Çok eglenceli . Herkese tavsiye ederim :p

• Beğen
@serciventure

sercan sende vardı sanırım bu yol haritaları bi ara bana yollamıştın ama bende silindi

Geri