Başka konuda da yazmıştım, yine belirteyim. Hakaret, küfür, yalan olmadıkça her konuyu tartışabilmeliyiz. Biz bu forum gibi hemen hemen her fikirden - yaştan insanların olduğu bireyler tartışmayacaksak; vekil diye tayin ettiğimiz ama birbirlerini yumruklayanlar mı karşıt görüşleri konuşabilecek ? (keşke konuşabilseler)
Videodaki abla bir vatandaş sadece. Asıl olan; bizim gibi bisiklet kültürünü yerleştirmekte geç kalan toplumlarda,devletlerde bisiklet sürmeye karşı takınılan bakış açısı. Babam ilkokul mezunu, çok karşı çıktı uzun turlara çıkmama. Eşimle bisikletle işe gidip gelmemiz de , memur arkadaşların hala tuhafına gidiyor. Babam okumamış tuhafına gidiyor, memur arkadaşlar üniversite mezunu ama yine degaripsiyorlar. (Tayt falan giydiğimiz de yok.)
Demek ki konu bisikletli yaşama bakış açısı. Ve tabi ki bisikletin boş beleş işler olmadığını, bilakis gayet çevreci sağlıklı medeni bir taşıt olduğunu benimsemek EĞİTİM İLE GERÇEKLEŞEBİLİR.
MEB ilköğretim öğrencilerine bisiklet dağıttı geçen sene , üzerinde logo olan, hareket sağlıktır yazılı. Maalesef alanların yarısı letgodan satışa koydu, bazı yetkililer izinsizce kendi ailelerine birer tane alıp çocukları kullanmayınca bisikleti bodruma attıklarını anlattılar.
Şimdi, bisikletin sağlığa, çevreye, topluma, kültüre katkılarını EĞİTİM İLE BENİMSEMİŞ OLSAK ! bu anlattıklarım istisna bir vaka olarak kalırdı.
İş yerinde ; hareket sağlıktır yazılı-kız çocuğunun bisiklet sürerken çekilmiş afişi var, ama onu astıran yetkili; eşimle bisikletle işe gidip geldiğimizi her gördüğünde ayrı ayrı laf sokmaya çalışıyor. Bu yetkili eğitim ile kendini donatmış ve başarılı olduğundan o koltuğa oturmuş olsaydı, görevi olan proje gereği; personellerin bisiklete teşviki için uğraşır, bana allah seni ıslah etsin demezdi.
Önemli mi bilmiyorum ama muharrem incenin vy önümüzde göreceğimiz çoğu cumhurbaşkanın bisikletle işe gidip geleceğine hiç inanmıyorum.
Benim için daha önemlisi, gelecek olan cumhurbaşkanı-başbakanın her türlü ideolojiyi bir tarafa bırakarak, toplumun - çevrenin sağlığı için bisikleti eğitim ile teşvik etmesi, bisikletin trafikteki yeri hakkında kanunda ciddi iyileştirmeler yapması, zahmet olmazsa rantçı belediyelerin kaçak inşaatlarına göz yummak yerine bisiklet yoluna başlamaları. Çok şey mi bunlar ?
Ekonomik kriz yok, avm ler dolu diyen arkadaş; sayın maliye bakanımızın açıkladığı cari açık, faiz borcumuz, ihracat eksiğimiz; avm lerde şuursuzca tüketen insanların parasıyla mı KAPANACAK ? başbakan yardımcımız da avm lerin boş olmadığını bildiği halde, ÇATIYI FIRTINA GELMEDEN ONARMALIYIZ uyarısında bulundu ?
yoksa sanayideki durgunluktan , ihracatın ithalata yetişememesinden , ülkenin asıl borcunun sadece faizini bulamamaktan bahseden başbakan yardımcımız da mı yanlış biliyor size göre?