Scudo Sports

Adam olsa bisiklete binip gezmez

@danceros
Atasözünda biraz istihza var..Sanki eğitimi dalgaya alır gibi bir hava var..
Bir kere insanın kendi kendini eğitmesi diye bir şey olabilmesi için,önce birşeyler öğrenmesi gerekli..Hiç okuma yazma bilmeyen birisi,kendi kendini nasıl eğitebilir?Mümkün değil..

Scudo
Daha önce başka konuda da yazmış olabilirim. Bu işi, bu gidişi ancak kadınlar değiştirebilir. Bugün İstanbul veya başka bir büyükşehir trafiğine her gün düzenli işe gidip gelecek +1000 bisikletli erkek katılsa ve bunlar istisnasız kıçlarını yırta yırta işe gidip gelmeye devam etseler afedersiniz hiçbir işe yaramaz. Ama aynı durumda bu sayının onda biri kadar kadın çıksa meydana, bir düşünün bakalım...

@mariokaldato
Abi sen nasıl bir adamsın ya Yazıların başta geyik gibi algılansada içinde zeka kokan bir blog yazısının içinde buluyor insan kendini. Muhteşem bakış açısı

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
"ah dostum derdim başka"
Güzel kardeşim isteyen işine bisikletle gidebilir isteyen her yere bisikletle gidebilir tabiat katili makinelerle gidenlere biz bir şey diyemeyiz onlar da bize. Teyzenin dedikleri sadece üzerine vazife olmaması ve üslubu bağlamında değerlendirmeye alınabilir ama cehalet konuya göre değişir. Bu arada kimse bisiklet üzerinden siyaset üretmeye çalışan kişiye soran bir bisikletçi oldu mu şimdiye kadar hangi işine bisikletle gittiniz muharrem bey diye?

• Beğen
Tepkiler: Yperzeli
Benim bi anımı anlatayım giyindim raytı formayı kilitli ayakkabılarla binadan çıkarken yaşlı bi teğze beni gördü ‘ve dediki ayyyy goca adam olmuşsun tayt giymişsin bende şu cevabı verdim teğze senin torunda giyiyor heryeri belli ayıp değilmi dedim teğzenin devreler yandı tabi insanlar malesef biraz cahil ve bu düşüncelerini de fikirlerinide cahil yapıyor durumun özeti bence bu

ablada beyin eror vermiş

@Kerem Özbayrak
Sayın kayınpederiniz yolda yürürken başınıza bir kaza gelse idi (Allah korusun) yine böyle diyecekmiydi ? Sözü şuraya getireceğim birde bu tip insanlar var aman bisiklete binme araba çarpar , aman motora binme takşa atarsın , arabaya mis gibi oh bas gaza git en iyisi araba . Ulen bre ... arabaya binsen tır çarpar niye demiyorsun . Koca adam olmuşsun utanmadan birde arabayla kaza yapıyorsun desene . Yok demez bisiklete düşman bunlar inadına inadına gözüne bisikleti sokacaksın delirteceksin bu insanları .

@Kerem Özbayrak
Sayın kayınpederiniz yolda yürürken başınıza bir kaza gelse idi (Allah korusun) yine böyle diyecekmiydi ? Sözü şuraya getireceğim birde bu tip insanlar var aman bisiklete binme araba çarpar , aman motora binme takşa atarsın , arabaya mis gibi oh bas gaza git en iyisi araba . Ulen bre ... arabaya binsen tır çarpar niye demiyorsun . Koca adam olmuşsun utanmadan birde arabayla kaza yapıyorsun desene . Yok demez bisiklete düşman bunlar inadına inadına gözüne bisikleti sokacaksın delirteceksin bu insanları .

• Beğen
Tepkiler: Kerem Özbayrak
Bugünlerde geçecek. Bisiklet kazanacak. Bu algılar zamanla yok olacak. Diğer ülkelerin gerisinden geliyoruz fakat 10 sene öncesine bakın. İlerledigimizi anlarız.

Yok azizim millet markaci olmus. İnce salcanoya degil de giant scott specializede bineydi teyzem oyle demezdi. Hakli.

Bisikletin coğrafi şartlarda ki negatif konumda olduğunu düşünen görüş açısına karşıyım. Sorunu gören,anlayan ve çözmeye çalışan insanlar bunun üstesinden gelmeye çalışıp, sonunda da üstesinden gelirler. ( ön arka aktarıcı oranlarında değişiklik, bisikleti hafifletmek veya lastik seçimi gibi) ama sorunu görüp, kendisini sorundan daha küçük olduğunu düşünen insanlar da genelde çözüm yerine kaçmakta bulurlar çareyi. Bisiklet için Türkiye uygun ülke değil diyenlere Fransa'yı, İsviçreyi,birazcık güney Almanya'yı öne sürerim. Oralarda uygun biz de mi değil. Yapmayın lütfen.
"Önemli olan gramlar değil dostum,önemli olan inanmak."
Cavendish'in böyle bir sözü vardı yanlış hatırlamıyorsam.

@Serkan Mıstınoğlu Seni tebrik ediyorum cunku zaten birbirine dusman ve cani burnunda yasayan insanlari birbirinden daha da ayristiracak bir videoyla bir tur kahvehane muhabbetinden oteye gitmeyecek bir baslik acmissin. sanirim bu forumda yoneticisin. Her ne kadar not ile konunun sinirini cizmeye calissan da olay bastan yanlis. Bu paylasimla kaale bile alinmayacak bir kadinin sozlerinin altini yeniden cizerek dedikodu ve hakaretamiz mesajlara ayrismalara yol vermis oldun. Turkiye sadece bu video degil.

Daha sorumlu davranmani diliyorum ictenlikle.

@IMad kardeşim burada insanlar birbirine düşman değiller. Fikri ayrışmalar tabii ki olacaktır olmalı da bu düşmanlık değildir. O videodaki teyzenin yaptığını yapan okumuş okumamış binlerce insan her zaman olacaktır. Bize düşen saygılı olmaya devam etmektir. Bisiklet siyaset malzemesi değildir olmamalıdır. Siyaset düşmanlık sebebi olamaz. Fikirlerin farklı olması düşmanlık sebebi olamaz.

Bıraksana abi sen, kadının kültür seviyesinin nerelerde olduğu belli. Tabi bisiklet ve bazı konularda memleket olarak " taş devrini " oynuyoruz.

Her konunun bir şekilde siyasete bağlanıp, çirkin kavgalara dönüşmesi çok canımı sıkmaya başladı artık benim.

@IMad
Türkiye'deki milyonlarca insan,bisiklete binen insanlara,tıpkı bu kadın gibi bakıyor..Bu bakımdan bu konu burada tartışılmalı..
Tartışmasını bilmeyenleri engelleme seçeneğiniz var..Ben öyle yapıyorum..Doğru düzgün cümle kuramayan,saygısız insanları engelliyorum..

Biri beni ezmeye çalışıyor,onu ciddiye alma,ülke onlardan ibaret değil..
Diğeri bisikletlileri aşağılıyor,onu da ciddiye alma,ülke onlardan da ibaret değil..
Ötekisi arabadan bağırıp beni düşürmeye çalışıyor,onu da ciddiye alma,ülke onlardan ibaret değil..
Öbürü yollarda şişe kırıyor,onu da ciddiye alma,ülke onlardan ibaret değil..
..vb
Bu ülke kimlerden ibaret,kim yaşıyor bu ülkede,anlamıyorum ki:kötü:
Son 1 ayda 11 bisikletçi yollarda öldürüldü..Haliyle bu ülkedeki herşeyi bu forum masaya yatırmalı..

Onu ciddiye alma,bu konuyu açma..Sonuç ortada..!

Tüm bisikletliler olarak yanımızda kırbaçla gezelim bize yamuk yapanı kırbaçlıyalım işin espirisi tabi arkadaşlar biz kendi önlemimizi alalım boşverin başkalarını

• Beğen
@mariokaldato "Gören de seni karbondan üretilmiş sanır" :) Maalesef o kişinin bile hücrelerinin yapısında karbon var :) Güzel gönderme olmuş.

• Beğen
Başka konuda da yazmıştım, yine belirteyim. Hakaret, küfür, yalan olmadıkça her konuyu tartışabilmeliyiz. Biz bu forum gibi hemen hemen her fikirden - yaştan insanların olduğu bireyler tartışmayacaksak; vekil diye tayin ettiğimiz ama birbirlerini yumruklayanlar mı karşıt görüşleri konuşabilecek ? (keşke konuşabilseler)

Videodaki abla bir vatandaş sadece. Asıl olan; bizim gibi bisiklet kültürünü yerleştirmekte geç kalan toplumlarda,devletlerde bisiklet sürmeye karşı takınılan bakış açısı. Babam ilkokul mezunu, çok karşı çıktı uzun turlara çıkmama. Eşimle bisikletle işe gidip gelmemiz de , memur arkadaşların hala tuhafına gidiyor. Babam okumamış tuhafına gidiyor, memur arkadaşlar üniversite mezunu ama yine degaripsiyorlar. (Tayt falan giydiğimiz de yok.)
Demek ki konu bisikletli yaşama bakış açısı. Ve tabi ki bisikletin boş beleş işler olmadığını, bilakis gayet çevreci sağlıklı medeni bir taşıt olduğunu benimsemek EĞİTİM İLE GERÇEKLEŞEBİLİR.

MEB ilköğretim öğrencilerine bisiklet dağıttı geçen sene , üzerinde logo olan, hareket sağlıktır yazılı. Maalesef alanların yarısı letgodan satışa koydu, bazı yetkililer izinsizce kendi ailelerine birer tane alıp çocukları kullanmayınca bisikleti bodruma attıklarını anlattılar.

Şimdi, bisikletin sağlığa, çevreye, topluma, kültüre katkılarını EĞİTİM İLE BENİMSEMİŞ OLSAK ! bu anlattıklarım istisna bir vaka olarak kalırdı.

İş yerinde ; hareket sağlıktır yazılı-kız çocuğunun bisiklet sürerken çekilmiş afişi var, ama onu astıran yetkili; eşimle bisikletle işe gidip geldiğimizi her gördüğünde ayrı ayrı laf sokmaya çalışıyor. Bu yetkili eğitim ile kendini donatmış ve başarılı olduğundan o koltuğa oturmuş olsaydı, görevi olan proje gereği; personellerin bisiklete teşviki için uğraşır, bana allah seni ıslah etsin demezdi.

Önemli mi bilmiyorum ama muharrem incenin vy önümüzde göreceğimiz çoğu cumhurbaşkanın bisikletle işe gidip geleceğine hiç inanmıyorum.
Benim için daha önemlisi, gelecek olan cumhurbaşkanı-başbakanın her türlü ideolojiyi bir tarafa bırakarak, toplumun - çevrenin sağlığı için bisikleti eğitim ile teşvik etmesi, bisikletin trafikteki yeri hakkında kanunda ciddi iyileştirmeler yapması, zahmet olmazsa rantçı belediyelerin kaçak inşaatlarına göz yummak yerine bisiklet yoluna başlamaları. Çok şey mi bunlar ?

Ekonomik kriz yok, avm ler dolu diyen arkadaş; sayın maliye bakanımızın açıkladığı cari açık, faiz borcumuz, ihracat eksiğimiz; avm lerde şuursuzca tüketen insanların parasıyla mı KAPANACAK ? başbakan yardımcımız da avm lerin boş olmadığını bildiği halde, ÇATIYI FIRTINA GELMEDEN ONARMALIYIZ uyarısında bulundu ?
yoksa sanayideki durgunluktan , ihracatın ithalata yetişememesinden , ülkenin asıl borcunun sadece faizini bulamamaktan bahseden başbakan yardımcımız da mı yanlış biliyor size göre?

Geri