Scudo Sports

Acısız kıllardan ve tüylerden nasıl arınıyorsunuz?

@Hasan Saylık Ben çok şans eseri aldım. Bacaklarda benimde var ama seyreltiyorum makina ile sorun olmuyor. Benim dert sırt. Tam orta, omuzlar ve ensede cıkıyor. Makina ile 0 a vurduktan sonra lazer ile alıyorum. 10-15 günde bir almak gerekiyor. İlk 2-3 deneme fazla bir etki olmuyor ama daha sonra agda kıvamına geliyor ve eskisi gibi cıkmıyor. Benim kol bilegimde 3 cm lik bir alanda çok gürleşme vardı. 2 kere yaptım çıkmıyor hiç.

Scudo
Kıllar görüntüden ziyade daha çok terleminize yol açar. Giydiğiniz kıyafet ter atıcı bile olsa kıldan dolayı işlevini tam olarak yerine getiremez. Yaz sezonunda ben de bu dertten muzdaribim. Ayrıca yaralanmalarda da işe yarar. Asfalta düşüp bacağınızı sürttüğünüzde pansuman ve sonrasında kıllar acı veriyor. Ben aerodinamik kısmında kılların bir fark yarattığını düşünmüyorum.

@brdtl bu ürün nasıl alıyor. Bıçaklar nedeni ile sanırım birkaç mm bırakıyordur.

• Beğen
Tepkiler: Tasogare
Kıllar terlemeye yol açmaz, aksine kılsız bıraktığınızda belli (bölgeleri misal koltuk altı) daha çok terler ve o ter çıplak alanda kolay kuruyamaz kuruduğunda da tabaka olarak kalır daha fazla koku yapar. Cildiz ile kıyafetiniz arasında bir katman oluşturur kıllar, delikli fileli atletlerin gördüğü işlevi zaten doğal olarak sağlar, makul derecede vücut ısısının düşürülmesine yardım eder.

• Beğen
Tepkiler: nonsteril
@emreden dediginiz gibi kas gelisimini kila baglamak cok sacma evet kil vucudun hava almasini sagliyor diye bir yazi okumustum bir ara yani (kabaca bi tabir oldu) aksine iyi geliyor killar. Killarini almak isteyenler ikiye ayrilir birincisi killi gorunumu sevmeyenler ikincisi(ozellikle pro sporcular) her hangi bi kaza durumunda killar engel olusturmaain diye aliyorlar . Olay sadece bi

@Kerem Özbayrak

bende tam bunu sormak istiyordum, herkes ne amaçla alıyor ?

ben önem sırasına göre sıralıyorum;
- yaralanırsanız, yara iyileşse de kıllar kabuğu tutuyor, sonra kopartırken beraberindeki kıllarıda çekip nokta nokta kanatıp tekrar kabuk oluyor.
- uzun olup çıkan kılan ucu tekrar tenime değdiğinde kaşındırıyor
- terletiyor
- pantolon yada şortun gözeneklerini takılıp çekilme hissiyle rahatsız ediyor
- kıllar kısa olunca bacak daha çabuk bronzlaşıp güneşe dayanıklı hale geliyor
- kesinlikle çok daha rahat, almadıysan ve rahatsız etmiyorsa hiç alma :)
- görüntü

aerodynami etkisi bana hiç makul gelmiyor, daha gür çıkması konusunda bilimsel veriler aksini söylüyor, dolayısıyla dert etmeyin. beni kışın pek rahatsız etmiyor, arada sırada kıyafetlere takılması dışında. bu arada ben makine kullanıyorum, kılların kökten alınması sonra başka sorunlar yaratıyo, ve çok nemli havalarda 0 yerine çok kısa olması daha avantajlı gibi, ben öyle yapıyorum

ekleme: naçizane bi öneri, zaten kibar ve iyi niyetli biri olduğunuz tavrınızdan belli ama siz neyi kastetmediğinizden emin olsanız yeterli, ondan nem kapan birisi olacaksa bence kendi sorunu artık :)

ayrıca;
bence kıllar baya bi terletiyor, kılsız ortam da bu oran daha az da olsa kıllara tutunamayıp bele damlıyor, rahatsız edici. kıllara tutunamayan ter rüzgarla birlikte çok daha çabuk kuruyor. kıl fazlayken daha da fazla koku yapıyor.
bununla birlikte kıl dibinde kalan ter daha geç kuruduğu için daha uzun süre soğutma görevini yerine getiriyor, vücut ısının düşmesine yardımcı oluyor ama çorap, koltuk, ve genital bölgedeki kıllar direk hava akışına maruz kalamadığı için kurumuyor, ben yinede kirli sakal uzunluğunda takılıyorum, eminim baya kötü görünüyordur ama en rahat böyle geliyor.

peki herkes ne sebeple kıllarını alıyor ?

• Beğen
Tepkiler: Kerem Özbayrak
Şahsen ben görüntü ve rahatlık için alıyorum, bende olanlar kıl değil orman sınıfına giriyor .

yahu bir derdiniz kıl tüy mü kaldı, başka işiniz mi yok sanki pelotonda bisiklet sürüyorsunuz, pelotondakiler kafalarında huniyle yarışsa onu da mı yapacaksınız, gerçekten görüntüsü rahatsız edici derecede olup da alanları anlarım ama gerisi özentiden başka birşey değil

Berberlerin kullandigi moser sac tras makinesi alinir 1 numaraya getirilir komple bacak kalca kol omuz gobek gogus alinir banyo elektrikli supurgeyle supurulur her sey 10dk surer 2 ay idare eder aci olmaz mutluluk garantilidir

• Beğen
Tepkiler: BağdatlıRuhi
aslında toplumdaki moda kavramının eğilimlerin değişiklik göstermesi açısından enteresan bir konu. bizim zamanımızda ortaokula giderken bacağında kıl çıkmayanlarla dalga geçilirdi, karslı bir arkadaşın bacaklarına bakıp özendiğimizi hiç unutmam :D eski türk filmlerinde gömleğini göbek hizasına kadar açmış göğsü kıllı aktörleri hepiniz görmüşsünüzdür. ben ezelden beri tüysüz olduğumdan o zamanlar bu konuda kendimi eksik görürken şimdilerde kıymete bindik :D

diğer enteresan bir örnek de bronzluk hakkında. tarım toplumlarında tarlada çalışanlar kapkara hale geldiği için asiller onlardan farklı olmak için şemsiye ile gezer ve bembeyaz tenleri ile farklılıklarını ortaya koyarlardı. daha sonra sanayi toplumuna geçilince alt tabaka fabrikalara hapsoldu ve güneşi fazla görememeye başladı. bu sefer de üst tabaka farkını ortaya koymak için kışın bile solaryumlara gitmeye başladı :)

@AtamIslam

ben onu bilmem...

bunu bilirim; (link)

@AtamIslam hamam otu denilen şey aslında kimyasal bir formüldür. adında "ot" yazdığına bakmayın , zamanında birileri ürünü sevimli göstermeye çalışmış o kadar. bileşiğinde arsenik vardı sanırım, öldürme-tahriş etme mantığıyla temizliyor(!) kılları.

1.si görüntü önemli
2.si bakımsız gözükmek istemem
3.sü pelotonda sürmesek bile temizlik önemlidir
4.sü Seyrek olsa zaten almazdım veya giderim ağda yaparım ama seyrek değil

Geri