@Kerem Özbayrak
bende tam bunu sormak istiyordum, herkes ne amaçla alıyor ?
ben önem sırasına göre sıralıyorum;
- yaralanırsanız, yara iyileşse de kıllar kabuğu tutuyor, sonra kopartırken beraberindeki kıllarıda çekip nokta nokta kanatıp tekrar kabuk oluyor.
- uzun olup çıkan kılan ucu tekrar tenime değdiğinde kaşındırıyor
- terletiyor
- pantolon yada şortun gözeneklerini takılıp çekilme hissiyle rahatsız ediyor
- kıllar kısa olunca bacak daha çabuk bronzlaşıp güneşe dayanıklı hale geliyor
- kesinlikle çok daha rahat, almadıysan ve rahatsız etmiyorsa hiç alma

- görüntü
aerodynami etkisi bana hiç makul gelmiyor, daha gür çıkması konusunda bilimsel veriler aksini söylüyor, dolayısıyla dert etmeyin. beni kışın pek rahatsız etmiyor, arada sırada kıyafetlere takılması dışında. bu arada ben makine kullanıyorum, kılların kökten alınması sonra başka sorunlar yaratıyo, ve çok nemli havalarda 0 yerine çok kısa olması daha avantajlı gibi, ben öyle yapıyorum
ekleme: naçizane bi öneri, zaten kibar ve iyi niyetli biri olduğunuz tavrınızdan belli ama siz neyi kastetmediğinizden emin olsanız yeterli, ondan nem kapan birisi olacaksa bence kendi sorunu artık
ayrıca;
bence kıllar baya bi terletiyor, kılsız ortam da bu oran daha az da olsa kıllara tutunamayıp bele damlıyor, rahatsız edici. kıllara tutunamayan ter rüzgarla birlikte çok daha çabuk kuruyor. kıl fazlayken daha da fazla koku yapıyor.
bununla birlikte kıl dibinde kalan ter daha geç kuruduğu için daha uzun süre soğutma görevini yerine getiriyor, vücut ısının düşmesine yardımcı oluyor ama çorap, koltuk, ve genital bölgedeki kıllar direk hava akışına maruz kalamadığı için kurumuyor, ben yinede kirli sakal uzunluğunda takılıyorum, eminim baya kötü görünüyordur ama en rahat böyle geliyor.
peki herkes ne sebeple kıllarını alıyor ?