Scudo Sports

Aceminin Elinden Restorasyon

Ahmet.YILDIZ

Aktif Üye
Tepki
322
İsim
Ahmet YILDIZ
Ustalarım forumdaki restorasyonlarda baş takipciniz olarak izleye izleye kasap izleyen kedi gibi kendi kendime gaz vererek eski bir yol bisikleti aldım. Öyleki gece 01:00 kar yağışı altında 60km yol giderek aldım. bisiklet çok uyguna geldi açıkcası orjinal etiketleri duruyor birz fazla paslanmış paslanmış ama adam olur gibi geldi bana.

Öncelikle boya sökücü ve pas sökücü ile dağıtmayı ve temizlemeyi düşünüyorum. ve gerisinde neyapacağımı emin olun bende bilmiyorum. sizin fikirleriniz ve yönlendirmeleriniz ile ilermeyi düşünüyorum.

Boya sökücü ve pas sökücüdeki en iyiler hangileridir ne önerirsiniz?

Aklımda mavi ağırlıklı renklere boyamak var. mümkün olduğunca ucuza ve orjinal parçalarını kullanarak yenilemek istiyorum. vites konusunda kararsızım orjinalmi kalsın fixie mi dönüştüreyim bilmiyorum

Değerli filkirleriniz benim için çok değerli şimdiden teşekkürler

Dosyalar

• 20170109_004232.jpg
    20170109_004232.jpg
    150,6 KB · Okunma: 605
  • 20170109_004335.jpg
    20170109_004335.jpg
    158,4 KB · Okunma: 543
  • 20170109_004438.jpg
    20170109_004438.jpg
    212,7 KB · Okunma: 522
  • 20170109_004544.jpg
    20170109_004544.jpg
    42 KB · Okunma: 515
  • 20170109_004535.jpg
    20170109_004535.jpg
    114,6 KB · Okunma: 509
  • 20170109_004419.jpg
    20170109_004419.jpg
    128,3 KB · Okunma: 518
  • 20170109_004428.jpg
    20170109_004428.jpg
    186,9 KB · Okunma: 516
Scudo
Öncelikle hayırlı olsun, umarım hayalinizde ki makineyi toplayabilirsiniz.
Eğer ben topluyor olsaydım, kullanılabilir tüm donanımı elden geçirip tamamen orjinal kalması için uğraşırdım.(O sünger elcik hariç :))
Çekiş sistemi konusu tamamen kullanacağınız rotalarla alakalı bence, bu yüzden benim tercihim vitesli bir klasikten yana olurdu.
Size daha teknik detaylar için forumdaki tecrübeli arkadaşlar yardımcı olacaktır diye düşünüyorum.
Kolay gelsin...

Gördüğüm kadarıyla kaynak geçirmiş uzak durulması gereken bir parça. Birde yol bisikleti değil eskinin dropbar tur bisikleti.

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg 20170112_215004.jpg 20170112_220032.jpg 20170114_185300.jpg 1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg 20170112_215004.jpg 20170112_220032.jpg 20170114_185300.jpg

bisikleti gece birde kar tutmadan kaçmak için alelacele alınca kaynak yerini farkedemedim gerçi farketsem de alırdım yine sanırım. bisikleti komple boyayı söktüğümde kaynaklı yeri güçlendirip traşlayarak düzeltme yapmayı düşünüyorum. ilk tecrübe olarak beni zorlayacak gibi görünüyor.
vites konusunda gece ayak üstü bi kurcaladım vites attırıcılar rahat hareket ediyordu. sanırım onları kullanıcam. şimdilik en korktuğum noktalar orta göbek ve furç takımlarının durumu? bakalım neler çıkacak söktükce.

Eveet Ustalarım Bu akşam youtube de görüp inanmayıp yok canım okadarda değildir dediğim kola ile pas sökme olayını denedim ve gerçekten çok şaşırdım kola içmeye de tövbe ettim.

Bisikletime yapmayı düşündüğüm restorastonun ilk aşaması olan dağıtma ve temizleme işlemine başladım. aşağıda resimlerde temizlemeden önceki ve sonraki halleri var temizliğim tam olarak bitti sayılmaz bu halleri sadece kolaya batırılıp silinmiş halleri.

Önerilere Herzaman açığım. bisikleti boyatacağım renk konusunda fikirlerinizi bekliyorum.

Konu Pek takip edilmesede Şuan ben Tecrübelerimi Yazayım Birgün Bir okuyan olur heralde..

Öncelikle böyle biş işe kalkışacaksanız müsait bir yeriniz olsun evimin altında küçük bir odayı atölyeye çevirmiştim orayı kullanıyorum nerdeyse orası bile yetmiyor. o sebepten merdiven boşluğunda balkonda çatıda zor iş hele hele evde gazeteyi çarşafı sererim üzerinde hallederim diye düşünmeyin...

Bisikletin orjinal boyası öyle internette gördüğümüz videolardaki gibi fıs fıs fıs solüsyonu sık boyası aksın gitsin şeklinde olmuyor bayaa bayaaa uğraştırdı böya sökme işlemi. kadro haricindeki parçaların pasını kirini temizlemek daha kolay oldu. bu arada kadromda kaynak izi vardı orayı kapatmak için macun çektim ilkdefa yaptığım bu iş baya acemice oldu videosunu da çektim koydum denemek isteyenlere belki bir fikir verir.

verdiğin emeğe saygı duyuyorum ve takipteyim bakalım ne çıkacak.

Çok teşekkür Ederim İzlediğiniz videodan da Bu konuda nekadar acemi olduğum ortada bu işlere girişmek isteyenlere belki bir cesaret verir...

• Beğen
Tepkiler: cagatay17
Kadro ne durumda resim atar misin birde resmi yukledikten sonra yandaki tam resm dugmesine basinda bizde tek tek resimleri tiklamak zorunda kalmayalim

• Beğen
Tepkiler: Ahmet.YILDIZ
@mariokaldato
Böyle bir özellik olduğunu bilmiyordum uyardığınız için teşekkür ederim.

Dün Gece Kaynaklı Kısmı Macunladıktan sonraki Kadronun Son hali Bu. Sanırım sıra Astar boyada..

Boya konusunda da Açıkcası Pek bir bilgim yok. Sanayide ustaları dolaştım Tabiki küçük iş olduğu için lafı uzattılar da uzattılar pek sallamadılar yaparım diyenlerde çok uzun tarih verip fazla fiyat istedilerki yaptırmiyayım. Bende kendim boyamaya karar verdim Ne önerirsiniz marka tercihi varmı yada herhangi bir yöntem Ben oto boyacılarına boya hazırlayan bir nalburdan sprey boya bastırmayı düşünüyorum

20170116_224534.jpg

kolay gelsin, sonuç nasıl olacak bende merak ediyorum.

Sonuç Olarak resimdekilere benzetmeye çalışıcam ama bırakın benzemeyi yakınından geçse kendimi bu işi başarmış sayıcam.
Rekord848TFullTQFront.jpg trek1000lg.jpg

Bu arada büyük bir sıkıntım da jantlar çelik jant olduğu için düzeltemedik ve kullanılmaz durumdalar bir takım jant setine ihtiyacım var uygun fiyatlı bir set arıyorum yardımcı olursanız sevinirim..

Abicim Videoyu İzlediyseniz Ispatula ile kadroya bir macun sürüşüm var yeminle külaha dondurma koyar gibi izledikce gülüyorum..

Su yeşili bir bianchi. Kim böyle bir bisikletin kışkırtıcı davetine hayır diyebilirki.

@Ahmet.YILDIZ
Ah o ustalar yok mu ahh insanin omrunu curutur zalımlar. Bence arastirmaya devam edip profesyonel birine olursa statik toz boya , olmaz ise de airbrush tabanca ile boyatman iyi olur
Ben hazir sprey boya ile boyle bi calisma yaptim ama istedigim sonucu alamadim. Etrafinizdan bi sorusturun derim elektrostatik toz boya isini. Renk olarak acik gök mavisi yada ates kirmizisi super durur ( ferrari rengi )2016-08-13_01-12-54_HDR.jpg

Restorasyondan Benim amacım sıfır bisiklet almaktansa eskinin kıymetini kalitesini bilerek yenilemek bunu yaparken de maliyetleri düşürmek jant seti gidon bandı belki yeni bir sele lastikler iç lastik fren ve vites telleri derken maliyet yükselecek gibi tüm bunların üzerine benim hiçbir dediğimi dinlemeyip burun kıvıra kıvıra dünyayı tersine çevirecekmiş gibi havalı bir şekilde bisikletimi boyayacak bir ustaya 200tl civarında para ödemek zoruma gidiyor açıkcası.

Biraz araştırdığım kadarıyla boyada en büyük etkenlerden biri alta attığımız astar boya ve üzerine attığımız vernik çok etkiliyor gibi bi denemek istiyorum bakalım nasıl olsa boya sökme işini söktüm gibi elimde boya sökücü malzemem de kaldı sökerim gider diyerek gaz veriyorum kendime :)

Bu arada ufak bir soru bu resimdeki parçanın düz olması gerekmiyormu buşekilde eğikte olabiliyormu???
2.jpg

merakla bekliyorum.

Az önce Ustayla uzun uzun renk karşılaştırmaları yaparak az ondan az bundan diyerek bir renk tutturduk ve Sprey tüpe bastırdım. Örnek resimlerdeki bisiklet renklerine benzemedi sanırım ama hoşuma giden bir renk tonu tutturunca kalsın dedim20170117_183441.jpg umarım beğenirsiniz.
2 tüp sprey boya
1 tüp sprey astar boya
1 tüp sprey vernik toplam 60TL.
Renk örneği aşağıdaki resimde deneme yaptım.

Ahmet bey, küfleri anlık olarak gidermişsiniz fakat iki hafta içinde tekrar oluşmaya başlayacaktır. Tüm küflü parçalar içinden de aynı şekilde çürümeye başlamıştır. Boya yenilemesi sadece kadro ile sınırlı kalmamalı bence.

Demir macunu kullanmışsınız, oradaki kaynak elektrot kaynağı olabilir, macunlamak yerine oksiyen kaynağı yapılabilirdi. Hareketli parçalarda çok daha kuvvetli tutuş sağlayacak ve fazlalığı taşlama yöntemiyle giderilebilirdi.

Fazla hızlı gidiyorsunuz tahminimce o_O

Geri