Scudo Sports

Accell Bisiklet'in büyük kadro göndermesi

@Yusuf Z. Şipal
Evet sahte kadroya ait faturanın resimleri eski konularda mevcut. Farkında olsalar sözde mağduriyetini giderdikleri müşteriye alakasız bir firmanın faturasını kesmez, alakasız bir isim yazmazlardı.
Şuan farklı bir markanın faturasını "Dijital marketing yetkilisi" kişinin ismi üzerine kesip yollayacaklar. Neden Accell Bisiklet faturası benim üzerime kesilecek şekilde gönderilmiyor dediğimde ise; KDV'yi düşmek için gibi anlamsız, saçma sapan bir karşılık veriliyor. Biraz daha ısrar etsem KDV'yi de düşürmeyecekler o yüzden susuyorum. Şuan yine ikinci el kadro alıyor gibiyim, yine kanunen hak talep edemeyeceğim. Accell Böyle bir firma. Garantiye göndersem dijital marketing yetkilisinin insafına kaldık kısacası.

Furç takımlarını nazikçe çıkarttım, tekerlekler ve maşayı da söktüm. Zaten tamamen toplamaya fırsat olmadan yanlış boy gönderildiğini fark ettim.
Fabrika yetkilisinden de cevap alamıyorum halen daha. Pazartesi mesai başlangıcında yanıt verir diye düşünüyorum.

1.jpg 1.jpg 3.jpg 5.jpg 6.jpg 8.jpg 9.jpg 7.jpg 4.jpg 10.jpg

Dosyalar

• 2.jpg
    2.jpg
    118,5 KB · Okunma: 7
Scudo
@hidromek
Bu kadronun 45CM yani 18" boyutunu gönderirlerse problem kapanacak Allah'ın izniyle :) Ufak tefek boya kusurları veya faturadaki isim detayları çok dikkatimi çekmiyor artık, geçtim yani bu detaylardan.
Kaliper bağlantısı da alüminyum, kolay kolay kırılmayacak bir havası var. Kadro gelse güzel güzel kullanırım zaten; önümüzdeki tek engel 45CM kadronun fatura ile birlikte kargolanması.
Ben de resimlerdeki 52CM kadroyu tekrar Manisa'ya kargolamak durumunda kalacağım. Normalde kargoyu ayağıma çağırırdım ancak karşı tarafa ek maliyet olmaması için arabayla götürüp anlaşmalı olarak göndereceğim Manisa / İzmir'e.

@küpçü
Bir insanın zamanını çalmak; kimse farkında olmasa bile çok büyük vebal - çok büyük hırsızlık. Kaldı ki tek sorun boşa giden zaman da değil.
Ben bugün bağlantı tipi uyumsuz olan bir aktarıcı önerdim diye ilgili kişiye 2 katı pahalı bir aktarıcı alacağım, üstelik kendisinin böyle bir isteği de olmadı benden. Sırf sipariş ve iade için harcayacağı zamanın karşılığı olarak. Bir insanın zamanını çalmak çok büyük vebal, tekrar tekrar söylüyorum.

Karşındaki insanın sabırlı olması; onun sabrını zorlaman gerektiğin anlamına gelmez. Ama yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik, bir sonraki transferde hayırlısıyla doğru kadro kargolanır inşallah.

Ellerindeki 46CM kadroyu önceden başkasına göndermişler, stokta ufak bir karışıklık olmuş. Bendekini bugün geri gönderiyorum. Tolga Bey aradı izah etti.
Anlaşılan bir süre daha sabretmem gerekecek :) Tolga Bey az çok konuşmasını bilen, efendi bir insan olduğu için, en azından muhatap aldığı için kızamıyorum da kendilerine. Elçiye zeval olmaz.

En kötü 27,5 düzgün bir kadro bulurlarsa kabul edeceğim, fiyat farkı isterlerse mecbur vereceğim; fark istemezlerse hoş olur tabi. Maşa ve jant setini 27,5 modeller ile takas etmem gerekecek en kötü ihtimalle.
Bu Carraro'nun 26'sında uygun boy olsa daha zahmetsiz olacaktı ancak mecbur zahmete gireceğiz gibi görünüyor.

@Gökhan Akkaya

Ah Gökhan ah, daha ilk hasar oluştuğunda inat etmeyip Girayhan'a iade etseydin kadroyu, hiç birimizin zamanı ziyan olmayacaktı. Kârlı alışveriş yaptım, onu kaybetmeyeyim diye çırpındıkça başka aksilikler çıktı. Allah kolaylık versin diyorum.

kardeşim sen git bir hayır filan yap. Pilav lokma dağıt. Bu ne şansızlıktır yaa Pes.
Allah sabır versin kolay gelsin

@Özcan.
Abi Girayhan kadronun sahte olduğunu söylemediği için kabul etmedim ilk başlarda, haberim yoktu, onu suçsuz zannediyordum. Haliyle Accell'i suçlu gördüm garantiye sokmadığı için. Sahte olduğunu söylese ne işim olur tamir ile :) Nitekim tamirden sonra Technopat Sosyal'den bir arkadaşım kadronun marka modelini çıkarttı, sahte olduğu gün yüzüne çıktı. Ondan sonra da 750TL iademi aldım Girayhan'dan. Tamire giden paranın yanında bir getirisi olmadı yine de.

Yani sahte olduğu baştan söylense ben manyak değilim çakma kadro alayım. Bari kadro kırılınca söyleselerdi diyeceğim ancak o da yok, kırılınca da kimse gerçeklerden bahsetmedi. Ancak "Yalancının mumu yatsıya kadar yanar" diye boşuna dememişler. Kısacası benim inat etmemle alakalı bir durum yok, çırpındığım falan da yok. Doğrusu neyse onu yapıyorum. Yanlışı olan herkesin suçu gün gibi ortada, saygılar :)

@Anıl Erdoğan
Valla benim yerime Accell bir hayır yapsa daha makbule geçer :) Şanssızlık demek ne kadar doğru bilmiyorum ancak bundan sonra çok daha dikkatli olacağım.
Maltepedeydim bugün, insanlar vızır vızır bisiklet kullanıyor; cidden çok ama çok özledim bisiklete binmeyi.

Dün anlaşmalı olarak kargoya verdim bu arada. Umarım güzel bir kadro bulunur, tez vakitte gönderim sağlanır.

66a6c6a6-319e-4f21-aeff-14764be271b2.jpg

e1d9b973-c051-4c65-a697-32067e5ada58.jpg

--------------------GÜNCELLEME-------------------------------
8. aya girdik, hala bekliyorum.

Başına bir sıkıntı geldiğinde sonuna kadar çekmek zorundasın, bunun parayla, kaliteyle de ilgisi yok. En pahalı otomobil firmaları bile müşterilerine ne sıkıntılar çektiriyorlar. Problem üründe değil, yeterli kültür, bilgi ve tecrübeye sahip olmayan yönetici ve çalışanlarda..
Problem ortaya çıktığında; firma sahibi yada yetkilisinin kibir, kapris, inat ve beceriksizliği ile uğraşmak insanı bezdiriyor. Adam kendi firmasını veya sattığı kusurlu malı savunacağım derken, bazen insanlıktan çıkıyor.
Bisiklet kullanıcıları arasında birlik beraberlik olmaması da, yaşadığımız bazı sıkıntılara çanak tutuyor. Sponsor "Para" bulamadığı için uluslararası yarışmalara katılamayan arkadaşları malesef hepimiz görüyoruz..
Her firma şikayetinin altına "paramı ödedim kargom geldi" yazan arkadaşların durumu da ayrıca araştırma konusu yapılmalı.
Sen teknik bir sorun yaşadığını yazıyorsun, hemen mesajının altına biri "parayı yatırdım kargom geldi, bence firma iyi" yazıyor.
Mağazada şöyle bir hareketle karşılaştım, şık olmadı, üzüldüm yazıyorsun, hemen biri "firma sahiplerini tanırım iyi insanlar" yazıyor.
insan ne diyeceğini bilemiyor..

yine mi bu konu :koptum: valla ben darlandım yaşanan problemden inşallah çözülür arkadaş da accel de biz de rahata kavuşuruz.

Valla koskoca firma teklif ede ede yalnızca 1 adet markanın 1 adet modelini teklif etmişti. Zoraki olarak resimlerdeki kadroyu kabul ettiğim halde onun bile uygun boyu tedarik edilemiyor.
Farklı kadrolar teklif edeceklerdi; İş para olmaktan çıktı o kısmı dert etme dediler ancak yeni teklif edecekleri kadronun kaliteli bir model olacağını da zannetmiyorum.

Bakalım bekliyoruz :)

• Beğen
Tepkiler: İsmail Selçuk
Adamları fazla sık boğaz etme... Ellerinde bisiklet kadrosu yoksa, yada bir türlü doğru kargoyu çıkaramıyorlarsa, bari buzdolabı, elektrik süpürgesi, kahve makinası vs. göndersinler. Kaderim buymuş der, konuyu kapatır kullanırsın artık.

Hocam hayattaki şansım temsili adlı esprilere sizin kadar uyan başka bir insan yok. :D

@Gökhan Akkaya
Bu olmaz bence kadro nu sabırla bekle yakında geri dönüş yaparlar :)

@Alptriatlon
Konunun aylardır çözülememiş olmasından o kadar bunaldım ki kadro değerinde Papia Kokulu Tuvalet Kağıdı gönderseler onu bile kabul ederim. Şaka yapmıyorum 65 paket 32'li Papia Kokulu Tuvalet Kağıdı göndersinler kabul edeceğim :D

• Beğen
Tepkiler: kerem E
Geri