Scudo Sports

Accell Bisiklet'in büyük kadro göndermesi

Gökhan Akkaya

BilgisayarKurdu
Tepki
1.677
İsim
Gökhan
Bisiklet
Nishiki
Arkadaşlar bu beladan tez vakitte kurtulayım diyorum ama inatla problemler çıkmaya devam ediyor.
Bu sabah kargo geldi, video eşliğinde kutu açılımını yaptım. Kadro sağlam, sorunsuz. Ancak defalarca kez 45cm boy tercih ettiğim halde 52cm MTB kadro gelmiş. Boyum 180, seleyi en düşük pozisyona aldığım halde yere basamıyorum neredeyse :) Üstelik konuşma kayıtları ve mail - messenger kayıtlarında da 45cm istediğim defalarca görünüyor. Kadronun teknik olarak uyumlu olup olmadığını da bizzat ben test edip onay vermiştim; Maşa konik uyumu gibisinden. Tamamen uyumlu kadro, sadece boyu yanlış gönderilmiş.
Fatura desen kutu içeriğine fatura da eklenmemiş, sonradan gönderirler belki diye düşündüm.

Kadroyu aldığımı onaylatmak adına mail adreslerine bir mesaj çekmemi dahi istemişlerdi, aşağıda. Boyunu da özellikle belirtmiştim orada.

Şimdi bisikleti tekrar sök - tekrar kutuya koy - ortalığı toparla - Aras kargoya gelinle götür geri iade et. Tekrar yeni kadronun gönderilmesini bekle. Ne desem bilemiyorum. Zaten 800TL karşılığı satın aldım mağdur olduğum halde. 45 yerine 48 gönderseler anlarım da 52 yahu :)

Adsız.jpg

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg 7.jpg 8.jpg 9.jpg

Hatta parayı atarken bile 45CM olması gerektiğini her defasında dile getirdim. Alt kısımda 45cm ibaresi görünüyor.

174499f8-98e1-4f10-b179-9cfea7a506eb (1).jpg

Scudo
Şimdiye kadar okuduklarımdan bu konuda çözüm şöyle olacak sanırım;
%25 İndirimli fiyatla 45 cm Karbon kadro satacaklar size:snzdglsn:o_O

Bu arada şu nasıl kötü bir boya işçiliği, hepsi böyle mi acaba? (Beyaz / Siyah geçiş yeri)
3.jpg

Arkadaşlar ben artık; Accell Bisikletin bana karşı bir aşk beslediğine inanmaya başladım. Ne yaparsam yapayım aramızdaki bağ bir türlü kopmuyor, bana platonik aşık olduğunu zannediyorum firmanın.

@BerkEvren
Boya kalitesi - işçiliği bu denli göze batan bir kadroyu bile kabul ediyorum, yeter ki Accell Bisiklet ile olan ilişiğim artık kesilsin, artık rahata ereyim. Yoksa harbiden kabul edilecek bir işçilik değil bu.

@biocyclist
180 - 18546 - 48 cm18 - 19 "

Çağrı Terzioğlu'nun da açtığı konularda sabit kadrolu MTB'ler için 180 boya ortalama 46cm yazılmış. Zaten eski kullandığım kadro da; Carraro marka bu kadrodan çok daha küçüktü ve tam bana göreydi.
Bunda ayağım yere bile değmiyor neredeyse, seleyi indirebildiğim kadar indirdim.

Farklı tür bisikletlerde daha büyük ölçüler ideal olabilirdi ancak MTB sabit kadroda maalesef 52 büyük bana.

Çektiğiniz çileye kendi çatlak kadromdan fazla üzülüyorum ne yalan söyleyeyim. Benim bisiklet de accel bünyesindeki whistle. 40 cm sele borusuyla, sınırın 4 cm üstünde kullanıyordum. Sonuç
DSC_2082.JPG
Şehrimdeki accel bayisi ile görüştüm, fabrikadan "buradan çatlarsa garantiye sokmayın" demişler. Sana karşı tutumlarını bildiğim için üstünde bile durmadım ki faturam, garanti belgem var.

Bu arada şöyle bir saçmalık var; periyodik bakımları accel' de yaptırmazsan yine garanti dışı kalıyor. Ben hiç yaptırmadım şahsen. Allah sabır versin ne diyeyim...

@Gökhan Akkaya Çok ilginç babadan kalma yol bisikletim var tam 58 kadro benden 5 cm uzunsun ama nasıl rahatım bisiklet ile hayret bir durum.bacak iç boyum 81 cm bu arada.

@biocyclist
Yanlış anlamazsanız eğer; yol - yarış - gezi kadrolarının ölçüleri ile MTB ölçüleri bir olmuyor. MTB 46cm kadroya binen kişi yol bisikletinde 57cm kullanması gerekiyor.

Benim de aynı sizin gibi 80cm iç bacak ölçüm mevcut ancak sabit MTB kadrosunda 52cm çok büyük bana.

@Gökhan Akkaya Yanlış anlamıyorum :) mtb'ler ve diğer bisikletler illaki marka,marka ve model,model değişecek bende yerli bir marka yola bindim hadi bacak'dan kurtardık ama gidon ve boğazına ulaşmak için taksi çağırdım:D nerdeyse acaba üretici arkadaşlar özellikle yerli sanayi:acpsnr: bacak boyu 80.81,82 cm olan bir insanın kollarıda mı aynı sanıyorlar, o nasıl bir mesafe birde alırken diyorlarki sorun yok yaa kısa gidon boğazı alırsın sorun çözülür:eek::eek: mübarek sen üretim aşamasında koysana ozaman o gidon boğazını:snzdglsn:

@Mustafa Zeybek
40cm sele borusu oldukça uzun aslında :) Uygun kadro boyu tercih edildiği sürece 30cm sele borusu bile fazlasıyla yeterli geliyor normal şartlarda. Benimki 33cm, sele borum 33cm desem daha doğru olur :hhhhhh:
Sizin galiba kadro çok küçük geliyordu size? O yüzen yükselttiniz? Yanlış anlamadıysam tabi. Birde orası resmen koptu kopacak, çatlağın da ötesinde hasar almış.
Kendi hatanızdan ötürü olduysa yapacak bir şey yok ama diğer türlü ise hak aranır yine, şans denenir.

Bu kadronun kaliper - tekerlek bağlantı noktaları alüminyum anladığım kadarıyla. Daha sağlam bir modele benziyor, inşallah sorun yaşamam artık fren konusunda.

@Gökhan Akkaya
Bu kadro bana bir tık kısaydı. 21 almam gerekirken seçenek olmadığı için 20 almıştım. 35' lik boru ucundan kurtarmadığı için 40' lık almıştım. Evet şu an çatlaktan öte kırık durumda. Elimle rahat rahat esnetebiliyorum.

Kendi hatamla olup olmadığımı izah etme şansım yok. Ben en ufak çukurda vs bile seleden kalktığımı biliyorum ama bunu anlatma, ispatlama şansım yok. O yüzden yapacak bir şey yok. Zaten hiçbir periyodik bakımı accel' de yaptırmadığım için kitapçıkta yazdığına göre otomatikman garanti devre dışı :snzdglsn:

Sana gelirsek umarım sorunsuz kullanırsın.

@Mustafa Zeybek
52 kadroyu zaten kabul etmedim, görseller ile birlikte bilgi verdim. Geri dönüş yapacaklar. 45cm olan boyutunu göndereceklerdir muhtemelen. Ben de bunu tekrar kutulayıp kargoya göndermek durumunda kalacağım.
İnsanlık halidir, hata yapmış olabilirler demek geçiyor içimden ama öbür taraftan aylardan beri süre gelen bir mağduriyetim var. Koca bir bisiklet sezonum çöp oldu. O yüzden insanlık hali demek gelmiyor içimden.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Bunlar nasıl adamlar ya. :mad: Bir müşteri nasıl memnun bırakılmaz brebir örneği. Gerçi kopyalama işinde usta insan bunlar sporcusuna bile sahte kadro veriyorlar. Utanmazlık arsızlık diz boyu.
Hocam bence sen boşver kapat artık o defteri sat ve yeni bir kadro al. Daha da çözüleceği yok.

Kaç ay oldu bir şeyi halledemedi koskoca Accel Bisiklet. Yazık ki Ghost, Brompton, Lapierre gibi markaların distribütörlüğünü bu firma yapıyor.

Ulan adama Lapierre diye çakma kadro satıyorsunuz. Kaç aydır uğraştırıyorsunuz, adamı maddi, en önemlisi manevi anlamda yoruyorsunuz. Sonra da utanmadan boya geçişleri bile düzgün olmayan kadroyu azıcık bir indirimle satıyorsunuz. Üstüne birde yanlış kadro boyu olan kadroyu gönderip arkadaşı ekstra bir uğraşa sokuyorsunuz.

Adama yaşadığı mağduriyetten dolayı ücretsiz bir şekilde yeni bir (sahte olmayan) kadro vermeniz gerekirken, ufak bir indirim yapıyorsunuz. Arkadaş yine de indirimli ödeme işlemini kabul edip kadroyu satın alıyor. Onun da kadro boyunu yanlış gönderiyorsunuz. Yüzlerce kez belirtilen kadro boyunu bile yanlış gönderebilecek kadar rezilsiniz.

Tek kelime ile REZALET!

Rica ediyorum Bisiklet falan satmayın Sayın Accel Bisiklet!

Bu arada konu sahibi arkadaşı da tebrik etmek lazım. Bu firmayla uğraşmak için peygamber sabrı falan olması gerek sanırım.

@OnurÖzdağ
Normalde ümidi kesmiş ve Delta Bisiklet'in markası olan GEOTECH MANIC isimli kadroyu alacaktım, konusunu o yüzden açtım zaten geçenlerde. Tam o esnada Accell Bisiklet iletişime geçip "İlgileneceğiz, Genel Müdür seviyesinde konuyu araştırıyoruz" deyince; herhalde Genel Müdürün haberi varsa güzel bir yardımda bulunurlar diye düşündüm.

Ama günün sonunda 1 kadroyu zoraki olarak, %75 oranında ücretini yine kendim ödeyerek satın almak durumunda bırakıldım. Bari kadro boyu düzgün gelsin diyecektim ama kadro boyu da düzgün yollanmadı. Boya kusurları zaten umurumda değil, bir de o yüzden sorun yaşamak istemiyorum.
Bu saatten sonra başka kadroya para harcayamam maalesef :)

• Beğen
Tepkiler: OnurÖzdağ

Accell bisiklet official müziği arkadaşlar

Artık biri bana Accell bisiklet dediğinde, veya onların websitelerine girdiğimde, veya fuarda onların standına gittiğimde hep bu müzik geliyor kulağıma engel olamıyorum :( Yürek burkucu bir dram

Geri