Scudo Sports

Accell Bisiklet Lapierre karbon kadromun kaliper bacağı çatladı

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Kadroyu; Vida sıkma esnasinda zorlasam aluminyum yuva iceride boşa döner, carbon tek taraftan yirtilmaz, ayrica ust bacak eş zamanli çatlamazdi. Bunu anlayamayan kisi yorum yazmasin lutfen. 2 kurus para icin yalan mi soyleyecegim burada :) Forumda bisikleti en nazik kullanan insanlardanim. 1 kere adam akilli araziye girmemia kadro bu :)

Vedalasmiyorum kadroyla da. Eskisinden saglam olacagindan suphem yok zira eskisinde saglamlik adina hicbir sey yoktu.
Accell'i de sucluyorum, kaliteli firma malinin arkasinda durur.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
@Gökhan Akkaya
Biz sorunun kaynağını anlamaya çalışıyoruz. Neden kendi kendinize triplere giriyorsunuz anlamıyorum. Yalan söylediğinizi iddia etmiyorum. En fazla yanlış biliyorsunuz derim o kadar. Ki yanlış biliyorsunuz. O vidalar yanlış sıkıldıktan sonra önemli olan kibar kullanıp kullanmamak değildir.

Kadronunuzla mutluluklar. Sonuçta can sizin mal sizin. Accel' i istediğiniz kadar suçlayın. Bu satırları okuyanlar olayı zaten anladı.

@Mustafa Zeybek tork metreyle birlikte anti-sieze paste da kullanılmalı. Dünyanın bir numaralı bisiklet mekanikeri Yanic Gyger orta göbek, fren kaliperi gibi kuvvet binen vidalara kesinlikle kullanılmasını öneriyor.

@Soykan U.
O işin 2. Ayağı. Ben konuda vidanın uygun torkla sıkıldığına dair bir cümle görmeyince direkt o konuya yöneldim. Sizin dediğiniz konu da önemli. Ayrıca aynakol gibi çıkmaması gereken vidalara loctite sürülmeli. Yoksa benim gibi aynakol vidalarınız düşer :agla: bu bilgiler de okuyanların aklında bulunsun

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Akkaya
Dostum ben de sana onu anlatmaya calisiyorum :) Vidayi gereginden fazla sikmadim hic. Nasil anliyorsun geregini dersen de her insan gibi el karariyla. Bugune kadar gittigim hicbir muessesede tork anahtari denen alete rastlamadim zaten. Kullanicilarin da %95'i birak kullanmayi ellerine bile alip kullanmamislardir bisiklette 1 kez olsun.

Kaliper sapasaglam yerinde duruyordu, arada fren ayarini yapiyorum tekerlegi cikartirsam falan veya lastik patlarsa. Gayet saglamdi ayaklar ama boyle bir sorun cikiverdi.

Yoksa inan tork anlaminda asla gereginden fazla guc harcamadim, benim gucum de oyle fazla degil zaten :)

Accell bisikleti 10 kere ciddi sekilde ovdum, hic kotu yorum yapmadim haklarinda. Ama bana denk geldi haksizliklari da ne yaparsin, mecbur derdimi anlatiyorum. Bir ise de yaramadi zaten, tamire yollayacagim.

• Beğen
@Mustafa Zeybek Resimlerden anladığım kadarıyla, kaliper vidaları yuvayla birlikte kadrodan koparak çıkmamış mı. Bu da kadro mukavemetiyle alakalı bir durum değil mi? Hemen kullanıcıyı suçluyorsunuz

Merhaba, kadronun ilk sahibi benim, kadro benim için özel olarak accell bisiklette benim seçtiğim renklerde boyandı. Sorunu çözmek için Gökhan'a kadroyu geri almak istediğimi söyledim ve kendisi bunu kabul etmedi telefonlarıma şu anda bakmıyor :)

@Gökhan Akkaya Bu aletler cok sert arazi şartlarinda ilerlemek icin uretilmisler ve zaten mtb bu ; Ayı gbi dayanikli olmak zorundalar. Arka fren kaliperinin kopmasi aşırı ironik bir durumdur , ve bence bunu uretici geri cagirma kapsamina almak icin karar vermeye bu kadroyu incelemekle başlamaliydi. Bi firma müşterisinin canını ikinci sahibi diye hiçe sayiyorsa bu durum sosyolojik bir vakadir bence. Gökhan dostum ; Ediz ahmetin cok acaip durumdaki kadrolari tamir ettigini duymustum. Bi denemekte fayda var

@ghkoseoglu
Seninle ne kadar iyi anlaştığımızı sen biliyorsun :) 1 kadro yüzünden aramız bozulmasın diye "Accell ile bir bağın var mı?". Konu açarsam veya şikayet edersem aranın bozulacağı - arada kalacağın bir durum var mı diye özellikle sormuştum; Yok demiştin. Yoksa kafa yapısı olarak nadir uyuştuğum insanlardansın. Abi diyordum aramızdaki samimiyete rağmen :)
Kırıldım yani bu konuda Accell taraftarı olmana, o yüzden konuşmak istemedim. Özelden yazdığın cümlelere kırıldım, alındım burada yalan konuşacak değilim.

Seninle bir alakam yok abi zaten benim, ben bunu anlatmaya çalışıyorum. Sana neden kırık kadroyu verip utanmadan paranı alayım? Senle alakası olmayan bir konu yüzünden neden cebindeki parandan edeyim seni? Bana iade teklifini Accell yapsın yapacaksa. Zaten ucuza sattın kadroyu Allah razı olsun diye kaç kere söyledim.Ben senin cebinden para çıksın veya sen uğraşmak zorunda kal istemiyorum. Arada kal istemiyorum, en başında da seni düşündüm. Yoksa 200 benim için para değil, senin içinse paranın p'si bile değil; Kullandığın aletleri az çok biliyoruz :) En başından beri seninle aram bozulmasın diye uğraştım. Ama sen yolun yarısında yön değiştirince bu sefer ben arada kaldım ne yapayım abi :)

Tüm iyi niyetimle yazıyorum buraya. Yoksa ben 200TL verir yaptırırdım kadroyu. Seninle aramın bozulduğuna değmedi yani. Başta "Bunu bana özel yaptılar, sıkıntı olur hiç girme o topa" desen inan bu noktaya gelmezdi. Ben de memnun değilim senle dargın olmaktan, alttan alamıyorum kusura bakma :(

@PanigaleR
Kadro mukavemeti ile alakalı doğrudan, sağ olun var olun ancak yapılan olumsuz eleştirilere de iyi niyetle yanıt vermeye çalışıyorum. Yoksa tartışmaya döner, amacından şaşar konu.
Yoksa bisiklet ile uzaktan yakından alakası olmayan biri bile anlar kadroda kusur olduğunu.
@mariokaldato
Abi desteğin için çok sağ ol ancak bundan sonra bir ürün alırken "Garantisini unutarak" satın alacağım. Hakkımızı savunalım dedik, hakkımızı da alamadık üstüne üstün insanlarla aram bozuldu durduk yere. Astarı, masrafını geçti bir nevi. Desem ki kadro sağlam ancak kaliper dayanıksız; Onu da diyemiyorum çünkü arazi görmedi bu alet. 2 kere patika araziye girmişimdir, 56-60KG biriyim. Kendisi dayanıklı mı onu bile bilmiyorum. Bir de araziye girsem, 180mm doğru dürüst, sorunsuz hidrolik frenler kullansam ne olurdu çok merak ediyorum. Benim gönlüm rahat, gece kafamı yastığa koyduğumda huzur içerisinde uyuyabiliyorum çok şükür. İadesini verecekler fatura fiyatı üzerinden, verdikleri parayla giriş seviyesi karbon kadro bile alamayacağım; O yüzden iade istemedim başından beri.

@ghkoseoglu
Ayrıca yazdığında "Senden bir isteğim olmadığını" söyledim. Accell'in vazifesi iade teklif etmek, seni zarara sokmak istemedim yine ben suçlu çıktım :)

Somun vazifezi gören vida yuvası kadrodan ayrılmış kadroya tutunamamış bunun vidaya uygulanan bilmem kaç nivtonmetrelik kuvvetle, torkla alakası yok. Farzı muhal vida fazla sıkılsa bile vidanın ya da yuvasının yalama olup yine de vida yuvasının kadroya tutunması gerekirdi. Eline tork anahtarı almamış ahkam kesenlere bakma sen.
@Gökhan Akkaya senin yerinde olsam kesinlikle tamir falan uğraşmam değişim yönünde uğraşırdım.

Ya işte sert cikamiyorsun tork anahtarcilarina, hakliyken haksiz duruma dusmemek icin :) Kendi basina gelmeden anlamaz benim halimden. Helal parayla alinmis kadro, haram olsa uzulmeyecegim.

Degisim pesinde de kosmayacagim. İnsanlarla aramin bozulduguna degmez. Parasi neyse verip yaptiracagim. Hicbir firmadan da garanti beklentim yok artik.
Pazartesi veya en kotu sali gunu kargolamayi planliyorum. İş guzel olursa fazlasiyla veririm karsiligini. En azindan duz yolda kopmasin bir taraflar.

• Beğen
@Gökhan Akkaya Olay tork anahtarı,ingiliz anahtarı,kullanıcı hatası,garanti kapsamı olayı değil.
Accel diyecekti ki bisikleti kargola,fabrikada bir inceleyelim;ak koyun kara koyun ortaya çıksın.Hatamız varsa düzeltelim yoksa kusura bakma.Bu kadar basitti.Bunu bile yapmamışlar

İlk önce geçmiş olsun. Guzel bir bisiklete sahipsiniz.

Accell bisikletin bu kadroyu Türkiye’ye getirmediğini duydum. Türkiye’ye böyle bir kadro satışı olmamış sanırım. 2. El mi aldınız bisikleti?

10-15 km hızla kaliperin yuvasından çıkması icin bisikletin inanilmaz esnemesi lazım. bisikletin getirdiği cazibe ile estetik hareketler denemişsiniz gibi geldi.

Carraro 052 almak aklımdan geçiyor ama Accell hakkında giderek olumsuz şeyler düşünmeye başladım.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Akkaya
@hamlet2006

Sonra bisiklet Accel'in elinde patlayacaktı. Accel bizim hatamız yok dese arkadaş inanacak mıydı? Zaten verdikleri cevapla onu demeye getirmişler.

@clubber
İnceleme yapıp sebep-sonuç ilişkisine bağlayıp hayır demekle ,demeye getirmek arasında fark var diye düşünüyorum.
Objektif kriterlere göre değerlendirme yapıp firma olmaz deseydi ve Gökhan kabul etmeseydi;Gökhan'ı eleştirirdim ki o zaman bile işin tüketici hakem heyeti gibi bir opsiyonu olmalı.Ama anladığım kadarıyla firma üstün körü hayır deyip kestirip atmış.
Her şeyi geçtim bazen bir firma müşteri haksız olsa bile '' iyi niyet'' kapsamında yardımcı olabiliyor:En azından siz kusurlusunuz ama biz kadronuzu tamir ederek yardımcı olduk gibilerinden de diyebilirdi.Ellerine de yapışmazdı.

@hamlet2006

Resmi göndermiş ya. Resimden bakıp teşhis etmiş olamazlar mı? :)

@clubber
Ben Accell yerinde olsam yine de bisikletin bayi aracılığıyla kargolanmasını isterdim.Daha şık olurdu diye düşünüyorum.

@hamlet2006

Accell değiştirmeyeceğini bildirmiş zaten. Hala Accell'in yerinde olsam demenin anlamı var mı? Firma müşteriyi geri çevirmiş. Bunun sonuçlarını düşünmüştür herhalde. İlk defa da böyle bir olay yaşamamıştır.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri