Scudo Sports

Accell bisiklet iletişime geçti (bianchi marka çıktı kadro)

@Gökhan AkkayaBence olumsuz reklam yapmaya coktan baslamaliydiniz. Iyi niyetli olarak yaklasmaniz turkiyede bir hata, ingiltere gibi insan haklarının ust seviye gibi bir ulkede yasamiyoruz.

Bisiklet forumu gibi araba forumuda takip ediyorum ve orda sifir arac aldigini sanip tavani sagi solu boyali araclari insanlara iteleyen firmalara sovdukce sovuyor, sonra forumu takip eden firma calisanlarinin geri bildirimi ile 1-2 haftaya kalmadan arac degisimi yada tuketicinin mağduriyetini giderme ile sonuçlanıyor durumlar.

Vakit kaybetmeden, bu firmanin yaptığı yada vesile olduğu dolandiriciligi her platformda ifsa etmeye baslamalisiniz, onlarin bu isten cani canmadan sizin magduriyetinizin giderilecegine inancim yok.

Problemin tez zamanda lehinize cozumlenmesini diliyorum, gecmis olsun.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Scudo
@Eroseros
Carraro 052 gibi bilinen modellerde bu tarz şeylerin yaşanma olasılığı pek yok açıkçası. Benim mağduriyetimi gidermiyor olsalar bile yalan konuşacak değilim :) Korkunuz olmasın yani. En azından internette çıkıyor sizin model.

@Corsaidream
Lapierre'nin distribütörlüğünü yaptıkları için pek sorun olmuyor anlaşılan. Yoksa mesaj yazmadığımız yer kalmadı bizim. Ülkemizde "İnsanlar hak uğruna uğraş göstermedikleri için" bu tip olaylarda çok gevşek davranabiliyor firmalar. Yurt dışında olsa skandal olurdu, biz burada parasıyla kadro alacağız diye uğraşıyoruz.

@uussff
Benim yaşadığım dolandırıcılık vakası; aracının tavası boyalı çıkan insanın yaşadığı mağduriyetten çok daha büyük bir mağduriyete ev sahipliği yapıyor. Yalnızca rakamlar; bir araba fiyatı kadar yüksek değil.
Benim yaşadığım durum; BMW zannedip aldığınız arabanın komple boyalı, Hundai marka bir araca ait çıkması gibi, üstelik bu aracın frenleri kopuyor yolda giderken. Nitelikli dolandırıcılık desem yeridir, ortada koskoca firmanın kaşeli imzalı faturası var.

Ve halen daha büyük oranda kendi paramla almak zorundaymışım gibi dayatma yapıyorlar. Bana verdikleri indirim oranı %30 ise, kendilerinin ödeyeceği oran %70 olmadan bu mesela kapanmaz. Mağduriyet %30 ile çözülmüyor ne yazık ki.
Mağduriyetim belki giderilir diye papaz olmak istemiyorum, güzellikle kadromu versinler - teşekkürümü edeyim, bitsin istiyorum. Her zaman güzellikle çözülmesi taraftarıyım. Mağdur edilirsem ben de mecburen aynı oranda onları mağdur etmek isterim, en doğal hakkımdır.

Hayır henüz dava açmak gibi bir girişimim olmadı. Tüketici Hakem Heyeti başvurumu reddetti en son, fatura benim üzerime olmadığı için.
Şuan görüşme aşamasında olduğumuz için, hazır firma iletişime geçmişken süreci baltalamak istemiyorum. Bugün yarın yeni teklif edecekleri kadroların kalitesine ve en önemlisi kaç para fiyat çekeceklerine bakacağım.
Büyük bir indirim yapılmazsa zaten kabul etmeyeceğim, düzgün bir kadroyu güzel bir indirim olmadan almaya bütçem yetmez zaten şuan. 27,5" yeni nesil kadrolar teklif edilme ihtimali yüksek, o yüzden başka masrafları da olacak bisikletin.

Baktım ki düzgün bir model teklif etmiyorlar - etseler bile fiyat konusunda istediğim noktaya inmiyorlar; Bisiklet camiasından tanıdığım bir abi ile görüşüp durumu detaylıca anlatacağım, davadan karlı çıkıp çıkamayacağımı konuşacağım. Eğer gerekli bulursa dava açmayı da düşünüyorum.

Şuan çözüm süreci içerisinde olduğumuz için baltalamak istemiyorum yalnızca. Güzellikle hallolsun, firma inat etmeyip biraz ucuza versin diye çabalıyorum. Ama yaşadığım bunca mağduriyete rağmen halen daha inatlaşma devam ederse hiç niyetim yok bu meseleyi toprak altına gömmeye.

Ben bir adım attım; İndirimle almayı bizzat kendim teklif ettim; Üstelik mağdur olduğum halde.
Bir zahmet firma da mağduriyeti gidermek niyetindeyse adam akıllı indirim yapsın, ne kendisi üzülsün ne de müşterisi, herkes mutlu olsun, bu kadar basit.

Dava açsada mahkeme davayı düşürür benim kanaatim, sonuçta verdiği parayı satıcıdan geri almış, yani hukuki açıdan bir mağduriyet yok. Firmanın kadroyu boyama mevzusu başka bir dava konusu.

@Yusuf Z. Şipal
Hayır arkadaşlar halen daha yeni bir teklif yapmalarını - güncel, kaliteli bir kadroyu güzel bir fiyattan sunmalarını bekliyorum. Bugün tekrardan mesaj attım, geri dönüş sağlamalarını bekliyorum.
7. aya da girdik, hayırlısı; artık ne zaman çözülür bilemiyorum.

@kallone
Zaten şuan davalık bir süreç yok, iletişim halindeyiz, güzel bir kadroyu uygun fiyata ayarlayabilirlerse teşekkürümü edeceğim yinede. Çok uzun sürdü ve sürmeye de devam ediyor ancak el mahkum bekliyorum.
Tek temennim sahte Lapierre yerine orjinal Ghost Lector gibi bir kadroyu, yarı fiyatını cebimden vererek satın almak. Yarı fiyatını da cebimden çıkarmaya razıyım yani. Ama maalesef distribütörü oldukları halde ayarlayamıyorlar Lector.
İnşallah başka model güzel bir kadroyu uygun fiyata verirler tez zamanda.

Beğenmediğim bir kadronun %70 fiyatını cepten karşılayarak "Yardım adı altında" satın almak istemiyorum kısacası. Sonuçta mağdur olan benim, sırf çözüme ulaşsın diye yarı fiyatını vermeyi teklif eden de benim. Bekliyoruz, hayırlısı olur inşallah :)

Ben artık bu kaotik durumdan zevk aldığınızı ve amacınızın hakkınızı aramak olmadığını düşünmeye başladım açıkçası

• Beğen
Tepkiler: Ümit Yaşar
@WattsPerKilos
Olan biten her şey bütün çıplaklığı ile ortada, sen neye inanır kime güvenirsin ben bir şey diyemem. Accell kadro verdi de ben mi uzatıyorum diye sorarlar insana, yarı parasını yine cebimden vermeyi teklif ediyorum daha ne yapabilirim?

Senin de kadronun frenleri kopsa, sonradan sahte olduğunu öğrensen ne tepki verirdin? Elbette hakkımı alana kadar peşinden koşacağım. Var mı bir itirazı olan?

• Beğen
Tepkiler: kerem E
Hocam; karşıdan, gereken sürede iyi niyet göstergesi bir hareket alamıyorsanız eğer, hakkınızı araya yetkili kurum veya bireyleri sokarak arayacaksınız. Yok o oldu, yok bu oldu yerine yasal yollardan hak arasaydınız, üç dört ay önce, hem bisikletin parasını almıştınız hem de mağduriyetiniz dolayısıyla harcadığınız parayı almıştınız. Ama siz hala anlaşılamaz bir şekilde olayı uzatıyorsunuz.

Arkadaşlar süreci iyi takip etmediğiniz için net bilgi sahibi değilsiniz konu hakkında. Lütfen önce süreci iyi okuyun, anlayın daha sonra yorumda bulunun. Yasal yoldan hak aradım zaten, geçmiş konularda belgeler mevcut.
Ek olarak kadronun sahibinden 750TL para iadesi de aldım, onlar da geçmiş konularda mevcut. Accell Bisiklet iletişime geçmediği için - ilk sahibi sahte olduğunu söylemediği için iadeyi almadan önce kadroyu tamire gönderdim, masraf ettim - uğraşa girdim.
Tamirden geldikten sonra ortaya çıktı kadronun sahte olduğu zaten. Bunu da Accell bisiklet açık yüreklilikle kabul etti, geç de olsa iletişime geçti, bunların da kayıtları var, paylaşıldı.

Şuan Accell Bisiklet'in sunacağı kadroyu - teklif edeceği rakamı bekliyorum. Şuanlık bir sorun yok, çözüm için çabalıyorum kısacası. Yasal olarak hakkımı alabiliyor olsam ne diye uğraşayım :) "Anlaşılmaz şekilde uzatıyorsunuz" demeden önce konuyu anlamaya çalışın diyorum kısacası :) Beni de anlayışla karşılarsın umarım, konuyu takip etmeyen birileri gelip sürekli olarak beni suçlu çıkarıyor. Accell sorunu çözse ben deli miyim başıma dert açayım? :)

Firmanin bir tane insiyatif gosterecek, magduriyeti giderme yonunde daha fazla ertelemeden meseleyi nihayetlendirecek sorumlusu yokmu. Kadro teklifi bu kadar uzun surer mi. Vermeyeceklerse de cikip sebebiyle beraber aciklama yapmayacaklar mi. Gercekten enteresan.
Siz de bence daha fazla musamaha gostermeyin. Firmanin meselede sorumlulugu buyuk. Buradan talebinizi bedelin bir kismini karsilayacaginizi ifade ederek ilettiniz. Ozelden de yazmis ve soylemissiniz. Bundan sonrasi vurdumduymazlik olur firma icin.

@Yusuf Z. Şipal
İnanın ben de bıktım artık, illallah ettim. Aşağıdaki metni gönderdim az önce. Eğer yardımcı olmaya niyetiniz yoksa en azından açık açık söyleyin dedim. Eğer yardımcı olacaklarsa da bir an önce hallolsun dedim.

Tolga Bey eğer firmanın yardımcı olmaktan yana niyeti yoksa lütfen açık açık belirtin, inanın sabır kalmadı artık bende, aylardır bu mesele ile uğraşıyorum zaten istemeye istemeye. Accell Bisiklet mağduriyetimi hakkıyla giderecekse lütfen biraz hızlı olalım. Böyle bir planları yoksa da açık açık belirtin, ne siz yorulun ne ben yorulayım
1f642.png
Bunu da negatif algılamazsınız umarım, olacağı varsa olsun - olacağı yoksa da söyleyin, bitsin diyorum kısacası.

----------------------
Farklı model sunamıyorlarmış. Sundukları Carraro'lar hariç seçim yapamıyorum maalesef. KDV'siz 846TL yazmışlar, güzel bir indirim yapmalarını istedim. 500'e düşürseler yine kabul edeceğim.
Tasarım olarak pek beğenmedim ne yalan söyleyeyim, belki sonradan sticker ile ekleme yapılabilir.

En azından bisiklete binebileceğim artık, öyle veya böyle karbon bir kadrom var, kaliperleri kopmasa yine yeterlidir benim için. 2 yıl garanti verirler diye umuyorum.

Carraro kadroyu kaç paraya vereceklerini buradan aktaracağım yine, umarım 500TL üzeri bir rakam vermezler yoksa mağduriyet gidermek değil satış yapmak olur bunun adı.
Anlaşırsak ve kadro elime geçerse yine resimlerini aktaracağım buradan.

2016 senesinde orjinal faturalı garantili kadro olarak satmaya kalkmış Girayhan :)
[iptal Edildi] 26" Karbon Lapierre Sram Xx Set Dtswiss Maşa

Bu arada 800TL fiyattan Carraro kadro için anlaştık. Elime ulaşsın yeni bir konu açacağım. Süreç hakkında bilgi vereceğim. Maalesef KDV hariç 100TL indirimden öteye gitmediler.

Arkadaşlar bu arada 45cm kadroyu tercih ettim MTB için, 180 boya sahibim. Sizce de uygun mudur? Kadro halen daha gönderilmedi, beklemedeyim halen daha.

@Gökhan Akkaya selam abisi;
Son gelismeleri okudum. Ve boyle bir maduriyet gidermeyi sanirim anca flash tv dramalarinda goruruz.

Ne demekki % 10 indirimle kadro satmak? Bu indirimi normalde kopaririz her turlu.

Koskoca acel dandik kadroyu lapier diye boyayacak, alan kisinin fren kaliper yuvalari kopacak, ustune % 10 indirim hee ? Thanks Noel babaaaa

(yihuuu ho hoho hoo ; Noel baba bize plastik legen verse daha inandirici olurdu. ) Diyecek soz bulamadim.

[

@Gökhan Akkaya Sizin şu konuyu okudum tek,tek başdan sonada resmen bir felaket olmuş iyiki şu karbon denen materyale ilgi hiç duymadım ve duymamışım tekrar geçmiş olsun.

@mariokaldato
Abi konu zaten baştan aşağı felaket, aracı soktukları için bir şey de söyleyemiyorsun. Elçiye zeval olmaz ne de olsa. Ama kendilerine de söyledim yani iyilik olarak görmediğimi. Accell Bisiklet beklediğim kadar büyük bir firma değilmiş.
%5'lerin %10'ların hesabı yapılıyor. Ghost Lector beklerken Carraro'nun 2012 sezon karbon kadrosunu KDV+100TL'lik indirim ile alıyorum :D

@biocyclist
Dostum sorun carbon ile alakalı değil. Sorun 2016 sezon Accell faturalı Lapierre marka sanılan bir kadronun nereden baksan 6 yıllık Bianchi marka; üstüne üstlük kronik olarak kaliper bacağı problemli olması.
Kaliteli bir karbon kadroya hiçbir şey olmaz kolay kolay. Hele ki benimki gibi sokak arasında hayatta olmaz.

Kadroyu hızlıca yollasalar mevzu kapanacak, ben de bıktım artık bunlarla uğraşmaktan ancak kadro halen daha gönderilmedi halen daha bekliyorum. Bekledikçe sinirlerim geriliyor. Zaten tasarımını gram beğenmediğim bir kadroyu mecburiyetten alıyorum. Yalnızca 1 kadro seçeneğim var. Koskoca Accell yalnızca 1 tane kadro sunabiliyor boyuma uygun. Yalnızca 1 kadro.

Ben niye hala bu kadar iyi niyetli yaklaştığını anlamadım

Cunku süreci tamamen durduracaklar yoksa, alabilecegim indirim neyse onu almaya calisiyorum :) Duzgun bir karbon kadroya 2700 kusur para harcamak istemiyorum suan.

Az once kadroyu gorup parayi oyle gondermeyi soyledigim icin dijital marketing yetkilisi oldugunu soyledigi kisi araciligi birakti, fabrikaya aktardi :) Surec kendilerini cok yormus :D Adam 1 ay dayanamadi, ben aylardir bununla ugrasiyorum halbuki.

800TL ücreti gönderdim, bugün kargolayacaklarını söylediler. Kargo ücretini müşteriye yansıtmak gibi bir skandala imza atmazlar diye tahmin ediyorum.
Kadro elime geçip kurulumu tamamlayınca son bir konuda genel bir değerlendirme yapacağım. Şuan kargo takip numarasını bekliyorum. İnşallah söyledikleri gibi bugün kadroyu yollarlar.
Çünkü kendileri; parayı almadan kadroyu göndermeyi kabul etmedi. Sanki mağdur olan ben değil, kendileriymiş gibi davranıyorlar.

174499f8-98e1-4f10-b179-9cfea7a506eb.jpg

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
Geri