Scudo Sports

Accell bisiklet iletişime geçti (bianchi marka çıktı kadro)

Gökhan Akkaya

BilgisayarKurdu
Tepki
1.677
İsim
Gökhan
Bisiklet
Nishiki
Arkadaşlar ACCELL bisiklet iletişime geçti sonunda.İsmini vermeyeyim ancak Dijital Marketing yetkilisi olduğunu söyleyen bir beyle konuşuyoruz. İlgileniyor sağ olsun.
Bu şekilde eş dost ahbahlık vesilesi ile kadro üretmenin de boyatmanın da önüne geçeceklerini, bu prosedürü tamamen ortadan kaldıracaklarını söylediler. Zaten büyük bir firma olmanın gereği de budur, geç bile kalındı.
Firma adına erdemli bir özürde bulundular, estağfurullah dedik :) Özrün bana bir getirisi yok ancan erdemli bir davranış. Konuyu Genel Müdür seviyesinde araştırdıklarını söyledi bana. Yakında onlara da rapor edecekmiş bilgileri. Sonrasında ne olur bilinmez.

Kadro konusuna gelirsek yıllardır donanım alanında soru cevapladığım bir forumda "Hiç beklenmedik şekilde kadronun modelini bilen birisi çıktı". Harbiden de kadro "Bianchi Equipe" model bir kronik sorunlu kadro; (link)
Kadroyu alan herkes arka kaliper ayaklarını çatlatmış ne yazık ki. Herkes yaşamış bu problemi.

Aşağıdaki yorumu bahsettiğim arkadaş yaptı.
Dostum bu kadro aslında Türkiye'de Bianchi Equipe olarak satıldı. Arka fren kaliper bağlantı noktası maalesef birçoğunda problem yarattı. El becerin varsa epoksi ve V-Fren pivotu ile kolay bir şekilde tamir edebilirsin aslında. Daha önce Post-Mount bağlantısı yalama olan sid maşayı bu şekilde onarmıştım. Elimde bir adet aynı sorunu olan equipe kadro var fakat vakit olmadığı için ilgilenemiyorum.

İlk sahibinden aldığım 750TL paranın yarısı tamirine gitti hiç oldu. Kaç kere tamamen söktürdüm - taktırdım, elimde hiçbir alet edevat yok malum, ona giden para da var. Kısacası iadeden bana kalan pek bir para kalmadı aslında, iadeden geri kalan para ile normal bir alüminyum kadro belki alınır.
Carbon alacaksam da %90 masrafını yine ben üstleneceğim yani.

Accell bisiklet iletişime geçti sağ olsun, biraz geç oldu ne yalan söyleyeyim ancak yinede iletişime geçtiler.
İnşallah hayrıma bir sonuç çıkar ortaya.

equipe-race-sl.jpg
P2BNdVr.jpg

Scudo
Ne diyelim :rolleyes: Hayirlisi olsur umarim :srnsml:

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Akkaya
Markayı basınca alet daha bir pahalı gözüküyor gözüme :D :D

Tüm katakulli kısımlarını geçtim. Olayın en başında, neden bir insan x marka kadro alıp üzerine y marka basmaya çalışır ki?
Tam özet şu bence;

Geçmiş olsun öncelikle. İnşallah kadro hediye ederler. Bende 1 hafta önce Bianchi marka bisiklet aldım. Yeni modellerde arka kaliperin yeri değişmiş. Aynı modelin 2017 modellerinde kaliper üst demirde. Kaliper yeri ve ayaklık farklı. Bu şekilde daha sağlamlaştığını düşünmüşler galiba.

Fotoğraf biraz kötü
W7NP6N.jpg

@BerkEvren
Bunu sadece baskalarina hava atmak olarak dusunmemelisiniz. Burada bianchi bisiklete lapierre boyanmis. Boyali hali cok daha guzel duruyor. Kendiside her baktiginda o goruntuyu tercih etmis olabilir.

Aklım almıyor bu ne saçmalık ? Pisliği yapan öyle ya da böyle Accell bisiklet ve hala telafi için uğraşmıyorlar bravo. İyi ki bisiklet alırken bianchi almayıp b'twin almışım en azından kadrom orijinal bir kadro...
Ha bu arada işin ilginç yanı Türkiye'de üretilen ve satılan Bianchi markalı bisikletler ile yurt dışında ki bisikletler arasında hiç bir bağlantı ve alaka yok. Yani diyeceğim şu ki Accell bisiklet yan sanayi bisiklet üretiyor gibi...

Bianchi kadroya lapiermi sticer yapmışlar

@Gökhan Akkaya ohhh be en sonunda . Türkiye de uzun zamandır görülmeyen bir durum. Bu duruma en başta müdahil olabilseydiler kendileri için oldukça olumlu bir geridönüş alacaklardi . Güven veren bir firma olarak güzel bir reklam olacaktı. Neyse hala geç sayılmaz. Her iki tarafında memnuniyeti hepimizi sevindirir. Mutlu müşteri , mutlu firma. Accell firmasına tebrikler.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Akkaya
@Çağdaş78
Adamları tebrik edecek bir şey yok ama siz bilirsiniz . Bildiğin dolandırıcılık bu .Merdiven altı bir fabrika olsa imalatları kaçak göçek olsa neyse, Accell bir sürü bisiklet markasının üreticiliğini yapıyor Türkiye'de. A bisikleyine Y markası basamaz.

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
@Corsaidream galiba bir iki kişinin kafasına göre iş yapması . Isyerinin aracıyla kendi işini halleden , fabrikadaki alet edevatla özel işini yapan bir iki kişi diye tahmin ediyorum. Seri üretim bir iş değil ki zaten o kadar uzun boylu olamaz. Tabi iyi niyetli bir yaklaşım bu.

Üst kademeden personelin haberi olmadan yapılan bir suistimal herhalde.

Siz hala fabrikada alt kesim felan diyısunuzda ben buna ihtimal vermiyorum baştan yapıcağınız işi sonradan yaptınız acsele helal olsun aynı durumda yabancı bi firma asla değişim yapmazdı

Alt kademe üst kademe olayından öte; Önceden böyle bir prosedür var mıymış? Evet varmış. Ancak Accell artık büyük bir firma olduğu için, prestijli bir marka olduğu için istek üzerine kadro boyatma - kafasına göre marka bastırma olaylarının önüne geçecek. Kendileri adına sevindim, müşteri memnuniyeti ile bilinen bir firmanın boş yere adı çıkıyor çünkü. Ben "Eğer benim için hayırlı bir sonuç doğarsa" konulardan markanın ismini kaldırılması teklifini bile verebilirim.
İlk sahibinin iyi niyetinden ötürü, iade kabul etmesinden ötürü ismini kaldırttım şahsen. Çünkü bir girişim vardı hatayı karşılamak adına.
Accel; Bu prosedürün önüne geçtiklerini, bir daha yaşanmayacağını kendileri birincil ağızdan dile getirdi zaten, sağolsunlar. Hem kendileri hem de bizler için faydalı olacak bu.

@SEYYAH OZİ
Ancak "ortada değişim yapılma gibi bir durum söz konusu değil. Accell Bisiklet herhangi bir girişim talebinde bulunmadı. Şuan yalnızca Genel Müdür seviyesine bilgi verecekler hafta başı, turdan ötürü hafta başına kalacak. Sabırla ve merakla bekliyorum ne karar çıkacak. İyi düşünüyorum iyi olması için :)
Ama benim içerimdeki kin - nefret de söndü arada geçen süre boyunca. Biraz daha ılımlıyım. En azından araştırmak için birileri görevlendirilmiş, en azından birilerinin kulağına götürmeyi başarmışım.

Bu saatten sonra Accell "Özür dileriz bir daha yapmayacağız" derse bana bir faydası yok elbette, sizlere yani sonradan alışveriş yapacak veya benim gibi ikinci el Accell garantili kadro alacak - bisiklet alacak insanlara faydası var.
Benim maduriyetim devam ediyor, ilk sahibinden aldığım 750TL paranın yarısı sadece tamirine gitti zaten :) 350TL'nin 50'si mazota gitse 50TL'sini sök tak yaparken harcamışımdır bisikletçilerde. Kendim emek harcayıp yapmayıp bir bisikletçiye teslim etsem elimdeki bütün para giderdi orası ayrı konu. Kısacası bana kala kala 200TL ya kalmıştır ya kalmamıştır iadeden. Bu paranın 5 katını verseler bu strese - münakaşaya girer miyim? Girmem, bir de o var.

Yani Accell bir iyi niyet gösterirse memnun olur, teşekkürüm var sayfasında da dile getiririm. Suçu ise çalışanların art niyetine atarım.
Ama yok; Sonucun bir getirisi olmazsa Accell'in benim üzerimde yarattığı maduriyet bir yere kaybolmuş olmayacak. Yalnızca benim girişimim vesilesi ile "Sonradan alışveriş yapan insanlar problem yaşamayacak hiç.

---------------------------------------------------------------
Arkadaşlar hala bekliyorum, 1 ay oldu neredeyse, henüz bir karar açıklamadılar. Sabrediyorum, bisiklet mevsimi geldi geçiyor, bu sezon yalan olacak gibi.
Umudum var, yardımcı olmayacak olsalar hiç iletişime geçmeye zahmet etmezlerdi diye düşünüyorum. Yakında karar açıklarlar, ben de ona göre yeni bir konuda belirtirim. İnşallah "Teşekkürüm var" bölümünde açmak nasip olur :)

Son durum nedir? Bu arada konuyla mantıken pek bir alakası olmasada shimano slx frenlerden memnunmusunuz? Hep bu shimano slx serisinin performansını merak etmiştim. Özellikle shimano deore serisinemi daha yakın yoksa shimano xt serisinemi daha yakın onu merak ediyorum.

Tam arada bir seri olsada birisine daha yakın olmak zorunda diye düşünüyorum. Bu arada güzelim Bianchi kadroya ne diye lapierre yazılır orasıda ayrı bir konu.

Dostum ilk başta ben de Lapierre marka bir karbon kadro kullandığımı zannettim. Satıcı hiçbir bilgi vermedi kadronun geçmişine ait, sıfır Lapierre kadro alır gibi aldım.
Bu konuda bile kadronun sahte olduğundan haberim yoktu, yorumlardan anlaşılıyor; Accell Bisiklet Lapierre karbon kadromun kaliper bacağı çatladı
Bu yüzden satıcıya çok sert çıkmadım, "Sorunum Accell ile" deyip durdum.

Daha sonra tamire gidince ortaya çıktı ki; Bu markanın böyle bir kadrosu - böyle bir tasarım detayı yokmuş. Satıcının hilesi de burada ortaya çıktı. Corratec markasına çok benziyordu ancak o da değilmiş. Garanti sürecinde yardımcı olmamaları, muhatap olmamaları bu yüzdenmiş zaten, bir foya olduğu belliydi.
Accell bisikletin sattığı sahte Lapierre karbon kadro

En son; donanım ile alakalı 6 yıldır soru cevapladığım borumda kadronun Bianchi marka olduğunu anlayan bisikletçi bir arkadaş çıktı.
Accell bisiklet iletişime geçti (bianchi marka çıktı kadro)
Bu da Technopat Sosyal linki; (link)

Haliyle hem satıcı ile hem de Accell ile papaz oldum. Accell fabrikasında yapılmış, Accell yetkilileri tarafından kaşe basılmış. Kesin bilgidir, Accell çalışanları ile olan yazışmalarım var zaten.
Neden boyanmış derseniz; Technopat Sosyal linkindeki arkadaşın da söylediği gibi; Bianchi'nin bu model kadroları kronik arka kaliper ayağı sorunlu. Bu kadroyu kullananlar hep arka kaliperi çatlatmış, kronik sorunlu bir Biacnhi kadro söz konusu. Belli ki eskiden de çatlaktı; bende patladı. İlgili konularda Tork Anahtarı kullanmadığım için beni suçlayanlar olmuştu :) Onların sesi kısıldı bu haberlerden sonra.

SLX frenler gayet performanslı, balataları ucuz, organik balata kullanırsan performans alırsın. Ancak RT-86 gibi kaliteli rotorlar kullanmanı öneririm, asıl farkı RT86 sonrasında gördüm :)
Son durum; Halen daha bekliyorum, aylar oldu. Günün sonunda maduriyetimi gidereceklerine inanıyorum, halen daha ümidim var.

Sponsoru olduğu sporcuya bisiklet vermek yerine elindeki Battaglin bisikleti Carraroya boyayan adam bunlar. Dilkatli olmak lazım.

@OnurÖzdağ

Yuh!

@OnurÖzdağ

Birşey anlamadım ben bu fotolardan. Aydınlatır mısınız.

• Beğen
Tepkiler: ekranci
Geri