Çadır her halükarda rahatsız bir şey. Bir çadırın içinde henüz hiç 5 saatten fazla uyumayı başaramadım. Altınıza mat serersiniz fayda etmez, taşlar batar. Gece illa ki soğuk olur, o soğuğu geçirmeyecek bir çadır malzemesi varolduğunu sanmıyorum, üşür kat kat giyinirsiniz. Sabah sıcak o çadıra bir vurur, diliniz damağınız kurumuş bir şekilde uyanır, panikle üzerinizdekileri çıkarmaya çalışırsınız. Bir daha da istediğiniz kadar debelenin o zeminde, sıcakta tekrar uykuya dalamazsınız. Ayrıca çadırın bir iki kullanımdan sonra kazıkları yamulur, karanlıkta biri kesin o çadırın iplerine takılır çadır köşesinden hafif yırtılır, hiç olmadı paketin içine yeter sayıda konmuş kazıklar bir bir kaybolur. Yani özetle istediği kadar kaliteli olsun(biliyorum birazdan bir çadırı 5 sene kullanmış çadırövücüler buraya üşüşecek), her çadırın kaderi paçavra olmaktır, dağılmaktır, yırtılmaktır, kendini kaybetmektir.
O nedenle benim nacizane tavsiyem: Bulabildiğiniz en ucuz çadırı alın, 3-4 kere hiç umursamadan tepe tepe kullanın, sonra gidin aynısından bir tane daha alın.