Scudo Sports

A101 de bu hafta kamp çadırı, kamp taburesi ve kamp feneri var (Fotoğraflı)

Scudo
Görselde sıkıntı var. Şuradan görebilirsiniz:

(link)

Birkaç turumda bu tip market çadırı kullanmıştım. Hem hava almıyor, hem de iç yüzeyinde su birikiyor. Yani sizin ürettiğiniz nemi dışarıya almayıp içeride hapsediyor. Bunun sonucunda da ıslak uyanıp -hele bir de soğuk havada kamp kurduysanız- motoru bozuyorsunuz.

50 lirayı bu çadıra harcamayın derim.

Söylemeyi unutmuşum, bu tip çadırları kurması da çok zor.

Görsel düzelmiş.

@Yusuf Yılmazvural

decahtlon'daki 70 liralık ile kıyarlarsak birde

@Cenk Yiğit

Merhaba Cenk,

Decathlon'da 70 liraya satılan çadırı da kullandım. Her ne kadar kubbe tipi çadırları sevmesem de A101'deki market çadırının karşısında Decathlon'un çadırını tercih ederim. Dur gaza gelmişken şöyle bir kıyaslayayım ikisini:

(A101: A101'deki çadır, DEC: Decathlon'daki çadır)

-A101 tek kat, DEC çift kat. Bu ne demek? A101'in tek katı su geçirmez ama hava da almaz. Terletir. Çadıra temiz hava girmez kolay kolay. DEC ise yağmur geçirmez dış kat ve hava alan iç kat olmak üzere 2 katlıdır.
-A101 daha hafiftir. Bunun sebebi A101'in tek katlı olması. Bu ilk bakışta avantaj gibi görünse de birinci maddeyi okursanız dezavantaj olduğunu anlarsınız.

Yani 20 lira daha verip Arpenaz 2'yi alın derim:

(link)

Şu yeşil olan da benim market çadırım:

http://2.bp.blogspot.com/-0XALhBBGCaQ/UuLN8VvPEyI/AAAAAAAAAFU/RBG9ngGdCjg/s1600/DSCF5064.JPG

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Bu çadır A101'de çalışan bi abimiz tarafından pek desteklenmedi. Fakat fiyatına göre hiç yoktan iyidir dedirtecek cinste :)

bende birkaç sene önce almıştım bu çadırdan. gerçi hiç kullanmadım, öyle duruyo evde. kurulumu kolay fakat büyük ve ağır. daha hafif ve az yer kaplayan bir çadır almanızı tavsiye ederim turlar için. kamp ve doğa sporları satan mağazalarda birçok farklı çeşit bulabilirsiniz. esenlikle...

ledli kafa feneri nasıldır bi bakmak lazım fiyatı iyiymiş akşam vakti bi gidip bakalım

Çadırın kurulumu çok kolay geçen senelerde bim den almıştım,sadece 2tane ipi var çekiyorsunuz ve kuruluyor. Ama kalitesi tartışılır. Yazın çok para gitmesin üstümü örtsün dediğiniz turlarda iş görür.

A101 çadırı benzerini şok'tan almıştım -- hafif diye--

1- kapısındaki tülün aralıkları çok büyüktü, küçük sinek örümcek falan girmişti..
2- tek katlı çadırlarda ıslak uyanmamak imkansız...
3- hava biraz serinse hem ıslak hem soğuk oluyo...

kısacası taşırken az yorulıyım, ertesi güne dinç uyanıyım diye aldığım çadırda, bütün geceyi donarak ve uyuyamayarak geçirince, ertesi gün dinçlikten eser yoktu :S -- keşke bi kilo fazla taşısaymışım :D

Arkadaşlar bunlar yazlık çadır zaten.Yazın ya da bahar aylarında kullanmak isyenler ve hafif bir çadır arayanlar için ideal.Bisikletle taşınması da çok kolay.Kışın ya da soğuk havalarda performans beklemek yersiz olur. Evet bende de benzeri var.Tepesinde de büyükçe bir hava kanalı var.Eğer hava kanalları açık olursa çok terleme yapmıyor. Ama hava kanallarını kapatırsanız fazlasıyla nemlenip,ıslak bir çadırda uyanıyorsunuz.

Şu da var ki aynı gibi görünen çadırlar arasında bile kalite farkları olabiliyor.Bu markayı bilmem etmem,bu yüzden öneremem. Eğer ağırlık sorununuz yoksa, çift katlı çadır almakta fayda var.

Arkadaşlar bunlar yazlık çadır zaten.Yazın ya da bahar aylarında kullanmak isyenler ve hafif bir çadır arayanlar için ideal.Bisikletle taşınması da çok kolay.Kışın ya da soğuk havalarda performans beklemek yersiz olur. Evet bende de benzeri var.Tepesinde de büyükçe bir hava kanalı var.Eğer hava kanalları açık olursa çok terleme yapmıyor. Ama hava kanallarını kapatırsanız fazlasıyla nemlenip,ıslak bir çadırda uyanıyorsunuz.

Şu da var ki aynı gibi görünen çadırlar arasında bile kalite farkları olabiliyor.Bu markayı bilmem etmem,bu yüzden öneremem. Eğer ağırlık sorununuz yoksa, çift katlı çadır almakta fayda var.

Bu hafta da Bim'e otomatik çadır geliyor. Yorumları okuduktan sonra sorun yaşayabileceğimi anladım. Evolite Trıp Mono Dome 2 Kişilik Çadır, HB de indirime girmiş bu çadırı alsam aynı sorunları yaşar mıyım acaba? (sadece yazın ve eylül ayında kullanacağım) ağırlık için 1.6 kg demiş.

Çadır her halükarda rahatsız bir şey. Bir çadırın içinde henüz hiç 5 saatten fazla uyumayı başaramadım. Altınıza mat serersiniz fayda etmez, taşlar batar. Gece illa ki soğuk olur, o soğuğu geçirmeyecek bir çadır malzemesi varolduğunu sanmıyorum, üşür kat kat giyinirsiniz. Sabah sıcak o çadıra bir vurur, diliniz damağınız kurumuş bir şekilde uyanır, panikle üzerinizdekileri çıkarmaya çalışırsınız. Bir daha da istediğiniz kadar debelenin o zeminde, sıcakta tekrar uykuya dalamazsınız. Ayrıca çadırın bir iki kullanımdan sonra kazıkları yamulur, karanlıkta biri kesin o çadırın iplerine takılır çadır köşesinden hafif yırtılır, hiç olmadı paketin içine yeter sayıda konmuş kazıklar bir bir kaybolur. Yani özetle istediği kadar kaliteli olsun(biliyorum birazdan bir çadırı 5 sene kullanmış çadırövücüler buraya üşüşecek), her çadırın kaderi paçavra olmaktır, dağılmaktır, yırtılmaktır, kendini kaybetmektir.

O nedenle benim nacizane tavsiyem: Bulabildiğiniz en ucuz çadırı alın, 3-4 kere hiç umursamadan tepe tepe kullanın, sonra gidin aynısından bir tane daha alın.

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Akın
Gore-tex çadırlar nasıl sizce???

bu hafta a101 uyku tulumu gelmiş deniyen bilen fikri olan varmı

O kafa fenerini aldım söktüm, içine araba stop lambası yerleştirdim güzel oldu...

@Mehmet H.
denemeye gerek yokki orda extremum veya kullanım koşulu sıcaklık aralığı vardır ordan bakıp sağlıklı bi fikir elde edebilirsin

@ERTĞRL

Şimdiye kadar nasıl bir çadır kullandınız bilmiyorum.
Çadırınızı kurmadan çadır yerini temizlerseniz taş batma olasılığını-da ortadan kaldırırsınız. Taş olduktan sonra iki kat mat serseniz de rahatsız edecektir.
Çadırlar sıcak veya soğuk tutmak için tasarlanmıyor maalesef.
İhtiyacınıza göre uyku tulumu kullanmanız üşütmeyecek-tir ama sıcaktan korunmak için maalesef bir şey üretilmedi.
Çadır kazıklarının çoğu dediğiniz gibi hemen yamuluyor ama sağlam kazıklarda mevcut.
Çadır ipime takılıp düşen veya çadırımda bir yırtılma olmadı ama iplerin olduğu yere bisikletinizi koyarsanız bir miktar ta olsa iplere takılma engellenebilir diye düşünüyorum.
:)

Geri