Scudo Sports

A.S.U.S Pedal Grubu İznik Gölü ve Çevresi Turu(18.09.2010 Cumartesi)

Aziz hariç herkes en geç 7:30' da iskele önünde olsun zaten 7:15 - 7:20 gibi biz geleceğimiz için bizi göreceksinizdir en az 2 kişi Cervelo formalı.

Son söz olarak 7:50' de hali hazırda bulunan herkes Aziz de gelince feribota biniyoruz.

Scudo
iznik dönüşü iznik hava durumu

14:00---rüzgar -11 km -- ısı 26 derece
15:00 ---rüzgar -11 km -- ısı 26 derece
16:00 ---rüzgar -- 11 km --- ısı 24
17:00--- rüzgar --- 11 km --ısı 24
18:00 --- rüzgar --- 11 km --ısı 22
19:00 --- rüzgar--- 11 km --ısı 19
20:00 ---rüzgar --10 km --- ısı --- 18 derece

yalova sabah saat 09.00 da önemsiz bir rüzgar 1 km ..
evet rampalarda yalova çıkışında pişeceğiz pişmeye ve de cehenneme gidiyoruz .... saat 13.00 de rüzgarın hızı 5 km yanmaya devam su kaybetme durumu...

:D :D :in: :in: :in: :in:

yalova sabah

http://icons-ecast.wxug.com/i/c/a/sunny.gifCumartesi
Açık. Yüksek: 31 °C . Rüzgar Durgun.

http://icons-ecast.wxug.com/i/c/a/nt_sunny.gif

Cumartesi Gecesi
Açık. Düşük: 13 °C . Rüzgar Durgun.

yarın yenikapı da atlılar şarkısını söylicez herhalde arkadaşlar :D :D :D yarın sabah görüşmek üzere saglıcakla kalın

Hadi bakalım dostlar büyük turumuza çok az kaldı. Heyecan doruklarda içiniz kıpır kıpır dimi çünkü yarın İZNİK' i fethetmeye gidiyoruz. :D:D Yarın görüşmek üzere. :)

• Beğen
Tepkiler: Selim Siliğ
ben yataşşşşşşşşşşşşşşşş
cumburlop.................

:D :D :D :D :D :D :D

yarın su tankeri kiralıyacağım yalovadan arkadan tepemize su sıkacak ,rampada.....

:in: :in: :D :D :D :D

@Goflet

mustafa bey doğru demiş beyler es geçmeyin...

hepiniz pırlanta gibi gençlersiniz...

yarın herkese başarılar hep beraber inş......

buarada b gurup olarak Karaköyden 06:30 vapuruna yetişebilirsek ona yetişemezsek 07:00 ile H.Paşa tren Gebze Eskihisardan Topçular oradan direkt Yalova - Bursa yolunu takiple Orhangazi küçük mola ( 10 dakka ) non-stop İznik büyük mola devam Keramette ayakları suya sokmaca duruma göre Orhangazi aynı yoldan dönüş....

saat 04.01
evet bu kadar uyku yeter .....
dostlarımın daveti üzerine onları kırmayarak ,yenikapıda buluşmaca ..
evet sizler için bu rezil duruma göz yumacağım inşallah bir gün gelirde feribota 1.5 ytl veririz .....
hasip beyin güzergahıda güzel .....
hasip beyle dönüşte bir kontrat yapabilirim ..yani eskihisardan dönebilirim ama bi mukavele gebzeden trene binmek açıkçası hiç işime gelmez ...
çünki daha öncede bindim kalabalık oluyor .....
eğer hasip bey ve ekibi gebzeden trene off derse beraber bostancıya basarız
böylelikle dönüşte 12 ytl den yırtar 3 ytl ile durumu kurtarırım ....
bu tur bana eğer eskihisardan dönersem 188 km ye patlar ki 200 bile değil ....
evet harekata bir şey kalmadı gerekli hazırlıkları yapayım iç lastik ve pompa ..
kuru üzüm gerekli....
tabi yolda aslan sütümü içerim....

hehehhehehhe

:D :D :D :D

@Kudret Kurtcebe

Çavuş da benim gibi 4' te dikilmiş valla :D

Selamlar Kudret abi, 7:30' da görüşmek üzere.

herkese teşekkür ederim .... sabah üsküdara gittim azizle karşılaştım
onunla beraber eminönü yaptık ...
ve topukladık yenikapıya.. dostlardan gelen vardı alper ordaydı daha sonra herkes geldi...

yalnız tam bilet 14 ytl ve bisiklete alınan para ile 19 ytl ye geldi ve tabi içime oturdu olsun umut dostum istemişti gel diye bende dostlarla geçeyim dedim ...
aynı feribotta bir erkek ve dört bayan bisikletçi vardı ben onları turist zannettim onlar iznik göl taraflarına gidiyorlardı kamp yapacaklardı ..
neyse bu arada yalovaya geldik hemen vakit kaybetmeden yola koyulduk yalnız accunun ve wunderin hava tahminleri fos çıktı rüzgar solumuzdan sert esmeye başladı ikili sistemi uyguladık perdeleme yaptık ...
rampa başladı selim dostuma geçmiş olsun hafif bir kalp krizi geçirdi....
yola devam ....orhangaziden paso iniş ...
ve orhangaziden iznik gölünün güneyinden daldık ve gidiyoruz derken arkadan hasip bey ve ekibi bizi yakaladı . oldukça süratli geçtiler ve bende dayanamadım bastım ve onları yakaladım biraz beraber gittikten sonra hasip beyi sağ yandan takip ediyorum ama ne mümkün çok süratli olduğu için avucumdan kaçtı ....km lere sonra baktık hasip bey orda düz yolda 40 km ile gidiyorduki bu gerçekten benim için fazla idi 40 km düz yolda 3 saat basamazdım ve tempomu düşürdüm .....
ekibin diğer kalan üyeleri dostlarımdı alper ve beraber kartepeye gittiğimiz onur berberci ...
neyse iznik e ulaştık a.s.u.s lu dostlar ve diğer dostlarda geldi tabi köfteci yusuf a yollandık ....
köfteler yendi ben patatesli börek aldım vede aslan sütümü içtim bu arada selim siliğ e geçmiş olsun ayağına kramp girmiş bu olayı yemek esnasında öğrendim ve iki selim dostum otobüsle döndüler ...
benim yolum hasip beyin ekibi ile aynı idi a.s.u.s lu dostlara ve diğer dostlara veda ettik ... ve hedefi hasip bey belirledi şifalı sular gruba dapoet te katıldı ve beş kişi olduk hasip beyin ekibi fırtına gibi maşallah yetişene aşkolsun ben grubu kendi haline bırakarak ortalama 28-30 da kaldım onlar gene 40 la allah ne
verdi ise devam ettiler ...
evet sonunda şifalı sulara daldık ben şelalenin altında meditasyon yaptım
elbiselerle girdim bir güzel ıslandım çok iyi geldi yorgunluk bitti su tepeden sırtıma ve başıma gürül gürül akıyordu iyi masaj yaptı ...
tekrar yola koyulduk ... ve orhangazi rampası alındı ve iniş acaip tabi ben orda 25 le indim ...yol tamiratı vardı ....
sonunda hepimiz yalovada buluşarak hemen topuklandı grup gene tempoya geçti gene ortalama 40 la ben ,beni beklemeyin dedim basın dedim ,ben kendi ortalamamı koruyacağım gene 28-30 u koruyarak hepimiz sonunda feribotta buluştuk evet bir tur böyle bitti tüm dostlara teşekkür ederim ve ayrıca hasip beye ve ekibinede teşekkür ederim bu tur benim için tabi yaşıma göre iyi bir antreman olmuştur ....

Her şeye rağmen beklenen İznik turunu tamamladık, acısıyla tatlısıyla güzeldi. Aksaklıklar olsa da devam etmeyi bildik, % 10' luk rampalar iyiydi, 70 ile inilenler sonra... Yine hep birlikteydik seven ve sevilenlerle.

Yine ismini listeye yazdırıp da bildiri yapmadan gelmeyenler vardı; yapmayın arkadaşlar, ayıp. Hayatınız boyunca ağzınızdan çıkan söz her şeyiniz olsun benden size nasihat.

A.S.U.S. olarak pedal çevirdiğimiz arkadaşlara tekrar teşekkür ederim. Katılım listesi aşağıdadır,

1. Selim Siliğ
2. Selim Leylak
3. Umut Yıldırım
4. Aziz Özkan
5. Uğur Demirtaş
6. Engin Yıldız
7. Kudret Kurtcebe
8. Alper Erdim
9. Faruk Karataş

Selametle.

@Selim Siliğ

katıldıgım en güzel turlardandı . ama akşam eve dönerken o çamlıca çık çık bitmedi :D 7km değilde sanki 70km çıktım gibi geldi bana valla .

katılan herkese çok teşekkürler arkadaşlar . başka turlarımıza da bekleriz .

@Kudret Kurtcebe

son olarak bu tur gerçekten zor bir turdu dostlar özellikle gölün güneyinden ta kuzeyine doğru çıkan yol son derece kötü mıcır asfaltta sarsıntıdan herkes yorulmuş olabilir evet bir ara çok az yerde kaymak gibi asfalta girince farkı gördüm ey güzel ülkemin insanları paranız mı yok, yol yapamıyorsunuz ,parasımı yok bu karayollarının yada belediyenin ondan bundan borç alarak otobana dökülen ,onunda kalitesi tartışılır ya neyse... tali yollara para akmıyor ...eeeeeeeeeeeeeee
çalışmayan geri kalır aynı yolları gibi ondan sonra cemeresini bizim gibi adamlar çeker ...evet inşallah avrupa standartlarında yollar görürüz ....

turda emegi geçen herkese teşekkürler gerçekten güzel bir turdu kaliteli bir turdu kalitesi düşük yollarda geçen.:D evet kudret abini dediğin gibi son iznik düzlüğü çok kötüydü evetdüz diyorum uzun ince bir yol ama gel görki o mıcırları düzlüğe dökmüşler pedal cevirmek belli süreden sonra eziyete döndü :) öncelikle asusu grubuna en içten teşekkürlerimi borç bilirim emeginize sağlık 2. olarak hasip beyin gurubuna tesekkür ederim. malum dönüşte 19 tl yi vermemk için topcular istikametini onlarla devam ettim ortlama 35 40 km süratle oldukca hızlı gittik.trenle eminönü ordan yine aynı sürati takiben alibeyköye vardım yaklaşık 25 dk ama bizim burda buluna bi rampada baya bi zorluk çektim işte o an bittigimi hissettim ve hayatım boyunca en iyi turumdu ve ilk şehirler arası bisiklet yolculugumdu.

evet fotoların birçogu bende ama faceye daha eklemedim akşama kısmertse : ALPER ERDİM. hepiniz salıcakla kalın

@dapoet

ekledim Alper seni :)

evet o mıcırlı yol bitirdi beni resmen . yokuş aşşagı pedal cevirdigimiz halde yavaşlıyoduk :D

• Beğen
Tepkiler: dapoet
@dapoet

alper dostum anlaşıldı bundan sonra bostancıdan eskihisara kadar basacağım gene eski prosedür 3 ytl vererek topçulara ordan su düşen veya erikli ...dönüş gene topçulardan eskihara 3 ytl daha son olarak da gebzeden trene 3 ytl toplam 9 ytl yol parası dün trende pendik tarafı kalabalıktı ne hikmetse ...pazarları daha çok kalabalık oluyor ben açıkçası cumartesi yapacağım bir tur su düşen ...cumartesi sadece pendikten binen oldu fazla kalabalık olmadı yalnız hasip beyin bulduğu yöntemi uygulamak için yanımızda sağlam naylon ip alarak asmalıyız bisikletleri tepeye sonunda tren idaresi bu durumu görürde soruna çare bulur inşallah vede maşallah ..

Bu güzel organizasyon için A.S.U.S Pedal Grubunun değerli üyeleri Selim Siliğ, Selim Leylak, Umut Yıldırım ve Aziz Özkan arkadaşlarıma gönülden teşekkür ederim.

Ayrıca diğer katılımcılar Uğur Demirtaş ve Alper Erdim' e de teşekkürler :in:

Kudret Abi senin yerin ayrı, dünkü güzel turda seni tanıdığım için çok mutluyum. Seni o suyun içinde görmesem bende girmezdim herhalde. Mükemmel bir masajdı :)

Ve son olarak banliyo treninde zincir kısaltma ve iç lastik değiştirme tecrübesi yaşadığımız Engin'e içten sevgilerimi yolluyorum :)

Sevgili arkadaşlar...,değerli Kudu...
sizlerle birlikte olduğum için çok mutlu oldum...
bilindiği üzere biz ben Hasip Çehre,Onur Berberci ve Alper Temircan olarak,
ayrı bir guruptuk bizim gurubun karakteri belliydi başı sonu olmayan bir gurup tempo yapmak için o bölgeyi seçtik birde İznik şehrini görebilmek için yolun güvenlik olarak çok fazla riskli olmamasının yanında asfalt yapısı iyi değildi ama bence bununda ayrı bir keyfi vardı sadece kaymak asfaltta sürmek için bisiklete binmiyoruz bugün baktığınız zaman en popüler yol bisikleti turları ve klasik turlar bozuk yollarıda kapsıyor o yüzden bence şikayet etmeyin
biz turumuzu Topçularda başlatıp topçularda sonlandırdık düşündüğümüz tur karakteri dışına çok fazla çıkmadık planlanan ölçüde tamamlandi diyebilirim sadece lastiği patlayan yabancı guruba yardım etmek dışında ama orada yardım etmmemiz gerekirdi zaten , İznikte A.S.U.S ile yemek yiyeceğiz dedik ve bunu yaptık , Sn. Kudunun tur öncesi rüzgar olmayacağını yazması bizi çok keyiflendirmişti fakat Yalova - Bursa yoluna girer girmez şiddetli rüzgarla kucak kucağa geldik 3 kişilik küçük gurbumuzun istediğimiz tempoda sürmesi çok zorlaştı ve rüzgarla birlikte sert bir tırmanış yapmak iyice katmer oldu Orhangaziden Gölyaka İznik istikameti yol dar ve mıcır asfalt rüzgarda çok yardımcı olmayındca çok arzu edilen tempolara ulaşmakta zorlandık fakat birbirimizi çok iyi tanıdığımızdan bu avantajımızı kullandık A.S.U.S LA karşılaştıktan sonrada Sn.Kudu ve diğer Alper arkadaşın bize katılmasıyla dönüşe geçtik kendi adıma çok zevkli bir tur yaşadım bazen çok iyi tempolar tutturduk bisiklete binmeye birkez daha aşık oldum tüm arkadaşlarımı çok seviyor ve destekliyorum....
herkese teşekkürler...
S ve S AYRIYETTEN ÖPÜYORUM...

@Hasip Çehre

teşekkürler hasip bey ,sizin temponuzu yakalayamadığım halde asla şikayet etmeyerek kendi tempomda sürdüm .... evet çoğu yerde tek sürdüm ..
dönüşte özellikle şifalı sulara gelmeden dapoet dostum sizin gruptan ayrılarak
temposunu yavaşlatarak benim ona yetişmemi sağladı artı köye gelirken bir ara rampada hızımı kestim evet düz yolda basmak için yorulmamam gerektiğini biliyordum nitekim bunun faydasını gördüm ....
evet yoldaki gruba yardım etmek için durunca vakit kayboldu ama ne yapacaktık.. bence sevaba geçtik evet çok hazırlıksız çıkmışlar ve bisikletleri kontrolden geçmemişti... evet doğru bir yerde bu ülkede ısmarlama yol düşünemeyiz gelin görün ki hasip bey avrupa yolları kaymak ....
tur öncesi 5 km olarak okumuştum ve öyle yazdım accunun saat saat verdiği sitede yanlışlık oldu herhalde bende ona güvendim ve beklemediğimiz halde fena soldan vurdu rüzgar ama sanki bir bakıma iyi oldu ısı 32 derece olsa idi bu seferde yanardık ....iki ucu derler ya........
evet bu tur gerçekten güzel oldu .....

bu arada resimler....

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=71681

:in: :in: :in: :in:

Öncelikle tura katılan arkadaşlara teşekkür ederim.Yorucu olmasına rağmen güzel turdu.

Amaç hızlı ve çabuk gitmek değil turu tamamlamaktı.

Yorulunca bırakmak yada basıp 40 la gitmekte değildi.

Grup olarak başlanan turu grup olarak bitirilmesi idi.Zorlanılsa bile devam edilmesiydi.

Bu deneyimin hep beraber yaşanması idi.

Tura katılacağını beyan edip daha sonra yarı yolda grubu terk edip diğer grupla süren arkadaşlar bundan sonra düzenleme ekibinde olduğum turlara malesef katılamayacaktır.

Turu birlik beraberlik içerinde tamamlayan ve Yalova terminaline beraber giriş yaptığım arkadaşlara ayrıca teşekkür ediyorum.

Teşekkürler.

Geri