Scudo Sports

9'lu rubleden 10'lu rubleye geçişte jant ve göbek

Arena

Aktif Üye
Tepki
214
İsim
Ahmet
Başlangıç
1988—89
Bisiklet
Specialized
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Selamlar,

Halihazırda 3'lü aynakol 9'lu ruble kullanıyorum. Bu konfigürasyonu 2'li aynakol 10'lu ruble şeklinde değiştirmeyi değerlendiriyorum.

Jantlarım 32 tel / 28 inç

Arka göbekte Shimano RM30 (32 tel) kullanılmış.

Atıyorum, rubleyi (link) model tercih edersem, bunun jant ve mevcut göbekle uyumunu neye göre anlayabilirim?

Ruble tipi değişimlerinde nelere dikkat etmek gerek, ruble-göbek-jant uyumu neye göre belirlenir?

Scudo
Shimano RM30 7-8'li rubleyle uyumlu: (link)
10'lu ruble için 8-9-10'lu ruble uyumlu (en azından (link) gibi) bir göbeğe geçmeniz gerekir. Delik sayısı, fren tipi, bağlantı tipine dikkat ederek tabii.
Delik sayısı göbekle aynı olduğu sürece jant her durumda uyar.
Bir de yeni göbekle aynı tellerin kullanılıp kullanılamayacağını jantı da hesaba katarak aşağıdaki gibi sitelerde hesaplamak, gerekiyorsa telleri de değiştirmek lazım:
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
Hesaplama için gereken parametreler göbek üreticisinin sitesinden (örneğin (link) ya da somunlusu için (link) gibi), göbek üzerinden ölçerek ya da bazı hesaplayıcılardaki veritabanından seçerek bulunabilir.
Çıkan tellerle hesaplanan teller arasında 1-2mm fark varsa kurtarır, daha fazla fark çıkarsa yeni tel ister.

• Beğen
Tepkiler: Arena ve everhard
Çıkan tellerle hesaplanan teller arasında 1-2mm fark varsa kurtarır, daha fazla fark çıkarsa yeni tel ister.

Çok teşekkürler. Fren uyumu olması halinde, en kötü senaryoda yeni tel ve göbekle kurtulacağım sonucuna vardım.

Çok teşekkürler. Fren uyumu olması halinde, en kötü senaryoda yeni tel ve göbekle kurtulacağım sonucuna vardım.

Bir de ördürme işçiliği. Parasından çok, (düzgün) örecek yer bulmak zor iş. Çoğu zaman iş başa düşüyor. İstanbul'da kolayca bulunur tabii.

Geri