Scudo Sports

8li sistemde xt

Onur Kahraman

Forum Bağımlısı
Tepki
844
arkadaşlar 8li sistemde xt arka attırıcı,deore aynakol kullanabilirmiyim.forumda aradım ama bulamadım.

Scudo
kullanılabilir, vitesi ayarlarken o hususa dikkat edilirse 1 vites bosta kalır (ona gecirmemek lazım zinciri sıkıstırbilir) zaten ön her durumda 3lü sorun yaratmaz
8li ruble ile 7li kol kullanan cok varsa 9da 8 neden olmsın =)

• Beğen
Tepkiler: Onur Kahraman
@Onur Kahraman

Evet 8'li sistemle 9'lu arka vites ve aynakol kullanılabilinir. Bu ikisinden başka diğerleri kullanılamaz (zincir,ruble,shifter, ön vites)

• Beğen
Tepkiler: Onur Kahraman
herkeze teşekkürler,9lu sisteme geçicem kasım ayında.

@Onur Kahraman

9'lu sisteme geçecek isen parça parça geçmeni tavsiye etmem, bende aynı yolu uygulayacaktım ama iyi bilinen bisikletçilere sorduğumda 8'li sistemde en iyi aynakolun alivio olduğunu söylediler. eğer daha üst seviye bir aynakolu 8'li sistemde kullanırsan aynakolu yersin dediler. teknik açıklamasınıda yaptılar ama malesef ben unuttum :( .sonuçta kullanılabilir mi evet kullanılır ama dediğim gibi aynakolunu yer 8'li sistem. tüm parçaları birden değiştirerek 9'lu sisteme geçmen daha iyi olur.

ben 8'li sistemdeki bisikletime slx aynakol almak için param cebimde hevesle kaçkar bisiklete gittim. kaçkar bisiklette bana 170$'lık aynakolu satıp yollayabilirlerdi ama yapmadılar. bu aynakolu 8'li sisteme takarsak aynakolu yersin, 8'li sistem için en iyisi alivio aynakoldur(benimkide alivio idi) ,9'lu sistem için parçaların hepsini birden değiştirmen daha iyi olur dediler. yeşil bisiklete gittim servisteki arkadaşta aynı şeyi söyledi. bende parça parça geçmeyi düşünüyordum 9'luya ancak bekleyip parçaların hepsini topladıktan sonra 9'lu sisteme geçirdim bisikleti.

ben yaptım oldu demekle olmuyor bazı şeyler malesef.

• Beğen
Tepkiler: hakano
@M.Uğur Özkol

bu aynakolu yememin teknik açıklamasını bilen var mı?..8'li yada 9'lu arka vites nasıl bir fark yaratıyor aynakol üzerinde?

arkadaşlar çok teşekküler,para işini tamamladım,direk 9lu sisteme geçicem.

Geri