Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

80 100 120 mm masalar arasaında fark

Cem Helimoğlu

Forum Bağımlısı
Tepki
126
herkezınde bıldıgı gıbı uzunluklar masanın calısma mesafeseını gosterıyor ama bu nasıl bı avantaj saglıyor ogrenmek ıstedım herkeze ıyı forumlar

Scudo
100-120 mm de çalışma mesafesi fazla olduğundan konfor ve hakimiyet daha fazla, 80 mm havalılarda hafiflik açısından tercih ediliyor sanırım. Bu konu daha önce tartışıldı diye hatırlıyorum sanki :).

@mustafa şükrü yıldırım

konforun arttığı doru ama hakimiyet azalır. bisiklet yerden ne kadar yüksek olursa hakimiyet o kadar azalır.

Hafiflikle alakası olduğunu hiç sanmıyorum , örneğin şu an 80 mmde kullandığım Epicon maşamı istediğim zaman 120 mm e çıkarabilirim pistonlar hemen keçenin oradan bitmiyor kısacası :) Neyse XC sınıfında çok yüksek düşüşler , atlamalar yok bu yüzden 80 mm darbe emmek için yeterli ancak daha konforlu olması için 100 mm de kullanılabilir :) Ancak Extreme sınıflara geçildikçe mesafe yetersiz kalır maşanın dip vurmaması için hafa basabilirsiniz ancak bu ne işe yarar maşanın darbe emme özelliğini ciddi azaltır . Uzunluk maşanın her türlü kullanımda asıl görevi olan darbe emme ve rahat sürüş için gereklidir :) Umarım yeterli olmuştur hatam varsa düzeltiniz lütfen :)

tahmını soyluyorum 120 calısma darbelerı emme gucu artar ve hakımıyet artar
pekı sızce

@CEM HELİMOĞLU

Aslında darbe emme gücü diye bahsettiğiniz olay ve maşanın çalışma mesafesi, kullanıcının ağırlığı ile alakalı. Mesela 100 kg olan bisiklet sürücüsü için 80mm yerine 100mm lik bir maşa daha uygundur.

@Özgür Tunalı

bende 90 kiloyum ama kendimi iyi hissetmek için 70 mm maşa kullanıyorum :D :D

@Özgür Tunalı

neyse sana göre 80 kilo daha hafifmişim.120mm kullanıyorum ve gayet memnunum bisiklet yerden yükseldikçe kontrol azalır diyende 100mm ve üstü ile fazla bisiklet deneyimi olmamıştır sanırım. 120mm Xc amörtisörü kullanıyorum 80-120 arası çalışma mesafesi var istediğim zaman ortamın durumuna göre ayarlıyorum buna da artı olarak açılı gidon kullanıyorum inanın bu ikili ile bisiklette kontrol delisi oldum. kontrol seviyem arttı diyebilirim hem asfaltta hemde arazide:in:

@çağatay_çankaya

203 mm den 70 mm kadar türlü travellerde ve tarzlarda onlarca bisiklet kullandım ve diyorum ki travel arttıkça kontrol azalır. spor arabalardaki durumu düşün yere yaklaştıkça kontrolün artması nedeniyle mümkün olduğunca alçak üretilirler.

@Özgür Tunalı

valla travis pastarna nın nitro circus serisini izlediysen ne kadar kontrollü olduğunu görürsün abi :D

Ayni bisiklet icin masayi 80 ve 120 mm'de kullanma arasindaki fark donus hizlarinda anlasiliyor. 80 mm'de kullanilan bisikletin alin borusu acisi diklesir, gidon hareketlerine daha ani tepki verir, 120 mm'de ise alin borusu acisi daralir, tepkileri daha yavas ama daha stabil olur. Dusuk hizlarda 80 mm daha atik bir surus saglayabilirken yuksek hizlarda bisiklet duz gidemez olur.

@Gürkan Karataş

Iyi de zaten on tarafin yuksekligini kompanse etmek icin alin borulari da o kadar egimli uretiliyor, 80 mm'lik XC bisikletinin alin borusu acisi 72 dereceyse cogu DH bisikletinin 65-66 derece. Ustune bir de direct mount stemleri ve 25% sag yuzunden o 200 mm'nin 50 mm'sinin direk dusmesini ekleyince gidon yukseklikleri arasinda cok da bir fark kalmiyor.

• Beğen
Tepkiler: Özgür Tunalı
80 mm tercih edilme sebebi özellikle yokuş çıkarken bisikletin önünün yere daha yakın olmasını sağlayarak kontrolü daha kolay sağlamaktır. ancak 120 mm bir maşa kullanıldığında bisikletin önü çok yukarıda olduğundan ön tekerin yere daha az tutunmasına sebep olur ve kontrol güçleşir. ancak inişlerde 120mm oldukça avantaj sağlayacaktır. çalışma mesafesi fazla olduğundan hızlı olan inişteki büyük sarsıntıları abzorbe edecektir. aynı zamanda yine bisikletin ön kısmı yukarıda olduğundan inişte hakimiyeti sağlayarak konforlu bir iniş sağlar..

umarım biraz katkım olabilmiştir sevgilerle...

@eray akyol

Açıklamanıza birde şunu eklemek istiyorum XC standartında, tabi bu kullanıcıdan kullanıcıya değişmektedir. :)

@eray akyol

abı acıklamaların cok mantıklı geldı bende sızın gıbı dusunuyorum

Sert sürmediğiniz sürece kaldırır " denemek için " arazide zorlamadan :) takar takmaz çat diye kırılmaz :) Örneğin ben deneyeceğim bir ara epiconumda :)

@Barış Birlik

Bende Epicon kullanıyorum.120 mm olabilir mi diye düşünüyordum ama nasıl yapılacağını bilmiyorum.100mm travel mesafesi olan Epicon maşa 120mm yapılabilir mi? Sitesinde 100mm or 120mm or 140mm yazıyor.Bu 140mm olabileceği anlamına mı gelir? Bu konuda bilgisi olanların beni aydınlatabilirse sevinirim.

Saygılar ;)

• Beğen
Tepkiler: Kürşat AKINCI
Geri