Abi aşk bir hastalıktır göze almak büyük bir cesaret ister. bir hayata mal olabilir, tek bir kişiyi sevmek, her şeyi onda görmek gözünün başka bir şey görmemesi, aşık olursun sonrasında ya deli ya filozof. her şeyi göze alırsın ama tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok misali, o hiç bir şeyin farkında değildir. ama sende fırtınalar kopar söylersin tabi reddedilirsin o bilmez 8 yılı sadece o dakika seni istiyor mu istemiyor mu? onun için sadece bu önemlidir ve hiç düşünmeden cevap verir. sen 8 yıl düşünürsün o belki 1 saat içinde der diyeceğini. hayat tuhaflaşır içine kapanırsın. inancını bile yitirebilirsin, (benim gibi) her şey basit gelmeye başlar. birisi bir şey söyler bakar ve gülersin, bilmez karşısındakinin artık bir insan kılıfından çıktığını ve deli der geçer ve sen yine gülersin, eski sen olamazsın. sevdiğin renk ,iş,müzikler bile değişir arkadaşlarından koparsın farklı birisini ararsın hayatta belki bir 8 yıl daha geçer kimseyle anlaşamazsın doğruyu bulmaya çalışırsın belki okursun belki düşünürsün. şehirden uzaklaşırsın bilirsin artık insanlar üzerinde oynanan oyunları bir gün ama elbet bir gün geri dönersin insan içine. her şeye alışırsın ama yalnızlığa alışamazsın. söylersin anlamazlar, çağırırsın duymazlar ,bakarlar görmezler. işte o zaman asıl mutluluğu keşfedersin bir kedinin miyavlaması bile daha mutlu eder seni. her olayın içinde kendini bulmaya başlarsın, başkası tanrı tarafından oldu der sen o olayın içinde kendi rolünü ararsın gülersin hep gülersin çünkü her şey basittir. zerdüşt buyuruyor ki (ah bu her şeyi tanrıya yükleyen insanlar! nerde küçüklük, hastalık ve adilik varsa bit gibi oraya sokulurlar. onların belini bükmekten ancak tiksinti beni alıkoyar. ben zerdüşt dinsiz zerdüşt diyorum ki benden daha tanrısız kim var ki ondan ders alıp sevineyim.) şimdi bildiklerini anlatacakmısın doğruyu her koşulda söyleyecekmisin paylaşacakmısın yoksa zamanın bir köşesinde kaybolup gidecekmisin? karar senin. abi belki bir 8 yılın daha olmayabilir. belki bu msj silinir ama doğru değişmez