Scudo Sports

8 Mart bisikletle köprü geçişi

Şu an alınmış bir izin yok, ayrıca da bu bir protesto geçişi olacak, geçiş süresi de Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'ndaki gibi uzun değil, kısa tutulacak. Bu tur olursa lütfen katılan arkadaşlarımız selfie, fotoğraf çekilme vs gibi trafiği aksatma ihtimali olan konularda duyarlı olsun. Neticede köprüden geçmek hepimizin keyif aldığı bir aktivite ama bu sefer bir protesto eylemi bu, dikkatinizi çekerim.

• Beğen
Tepkiler: aycan turan
Scudo
@M.Gökhan BİROL
sana bisey diyim mi bizim insanimiz ceker abi bak gor ne icin neden katildiginia bakmicaktir. hadi hayirlisi izin alirlarsa olur ins

• Beğen
Tepkiler: Gökhan BİROL
Bende sormuştum izin alamamışlar hala uğraşıyorlarmış ve kesin olarak saat ve yer belli değil en azından bunlar kesinleşse

Etkinlik güzel tarih yanlış 8 mart heybeliadada yarış var :(

Gecebilcezmi ne diyosunuz? Izin alinmasada kacak gecise hazir olanlar varmi? Kopru yoluna ciktiktan sonra durdurcaklarini dusunmuyirum. apaci gibi arabalarin onune atlayip kendilerini oldurtmeye calisanlar olmadigi surece tabi

arkadaşlar geçiş olursa avrupadan asyaya mı, asyadan avrupaya mı?

@Ahsen Okyay
Aynen. Düzgün şekilde tek şeritten gidilirse izinsiz de olsa en azından insiyatif kullanmaları yüksek ihtimal. Aksi halde her türlü durduruluruz..

• Beğen
Tepkiler: Ahsen Okyay
arkadaslar izinsiz olmayacagi gorusundeyim. sonucta izin alinmis bir bogaz koprusu gecisinde ortada duran ve fotograf cekilen insanlarin ki iclerinde ben de varim, yarattigi sikintiyi o aksam televizyonlarda izledik. ki burada izinin yoklugundan bahsediyoruz. tatli bir yaramazlik değil bizimkisi. isin icinde tanimadigimiz bir suru insan ve trafikte yogunluktan cildirmis arac suruculeri var.

sozun kisasi, izin alinmadan hicbir şey yapilmamali, kimse tehlikeye atilmamali gorusundeyim. izin alinirsa, sesimizi sonuna kadar cikarip farkindaliga farkindalik katalim. ama izinsiz olmaz, olmasin. baska bir yere gidelim.

Haklisiniz aslinda. Eger izin alinamazsa ve kararlastirilip izinsiz gecme durumu olacaksa seri ve isi bilen az sayida bisikletten olusan bir grup olusturulup hic durmadan seri bir sekilde kopruden herkes adina gecilebilir. Eger izinsiz olursa haklisiniz herkesi cumbur cemaat toplayip kopruye dalinmamasi gerekir. Yada farkli guzergah ama kesinlikle ortacesme vs olmamali trafik felc. Ne bilim kafam karisti simdi

• Beğen
Tepkiler: lealtad
@Ahsen Okyay

izin alinamazsa kopru de kopru diye tutturulmasa nasil olur? sonucta ben yalniz kendimi dusunerek, tehlikeli demiyorum. izin alinirsa hep birlikte, alinamazsa hicbirimiz. kirlenen, lekelenen oradan seri bir sekilde gecenler değil, bisikletliler ve bu eylem olacak sonucta.

@Ahsen Okyay
İşi bilen bir grup olsa bile köprü trafiği bu şakaya gelmez 3 şerit de akıcı bir şekilde +80 km hızla ilerliyor basit değil ayrıca tam köprü başlangıcında polis bekliyor illa ki keserler.

@Berke K.

kesmeler dahi, kimsenin bu tehlike altına girmesine izin verilmemeli. BUP'ın ya da etkinliğin organizatörünün buna izin vereceğini düşünmüyorum.

@dogukan demirbek
Katılıyorum. Birde zaten sevilmiyoruz ya 'bak gene bisikletliler' tarzında bir tepki görmek saçma ve gereksiz./

• Beğen
köprü olmasa dahi baska bi güzergah kesin olsun

Bisikletle geçiş ön plana çıkarılmış, esas konu arkaya itilmiş...

Bence, izin alınırsa şuna benzer koca bir pankart yaptırılıp, kameraların ve jiplerinin koltuğunda yayıla yayıla giden amcaların gözüne sokulacak şekilde şunu yazdırmalı bisikletliler:

"YIL 2015... ADAM OLAMAMIŞ, ERKEKLİĞİ ALLAHIN VERDİĞİ HAYVANİ GÜÇ VE GÜDÜLERİN ÖTESİNE GEÇEMEMİŞ, ALLAH KORKUSU, DÜŞÜNCE GÜCÜ VE İNSANLIK DUYGUSU GELİŞMEMİŞ HEMCİNSLERİMİZ, VE VATANDAŞINI BİREY OLARAK KORUMAYI BECEREMEMİŞ BİR DEVLET ADINA BÜTÜN HANIMLARDAN, ÇOCUKLARDAN VE ADAM OLMUŞ ERKEKLERDEN ÖZÜR DİLİYORUZ"

Tabi hanım katılımcılar da olacaktır, ama bu pankartı adam olmuş erkeklerin taşıması lazım.

Dünya kadınlar günü....

Bu konu çok sönük kaldı. Bir kaç kişinin çabası ve çırpınması etrafında kalıyor olay. Ne forumlar ne de büyük bisikletli grupları birlik oldu , sözde çok güzel organize oluyorduk hani???
İzin alınamazsa köprüden geçilmemeli , ben de arkadaşlarla aynı kanıdayım. Canınız önemli, sembolik bir toplaşma bile köprüden daha etkili olabilir. Yeter ki konu doğru kaynaklarca canlı tutulsun ve yayılsın.

@Murat Semiz

kesinlikle. konuda yukarilara dogru giderseniz, isimlerini hatirlamiyorum ama, katilmak isteyen bazi insanlarin ' oley kopruden gececegiz, çok guzel olacak! ' gibi seyler soyleyip olayin sadece bir kopru gecisi oldugunu dusunenler gorenler var. olayin bu olmadigini bir kez daha hatirlattiginiz icin tesekkurler.

ayrica bu pankart ya da buna benzer bir pankart hazirlanirsa tasimaya simdiden hazirim. belirteyim.

Tarih yaklaştı plan yapalım olmadı anodolu anadoluda avrupalı avrupada takılır iki farklı sürüş gerçekleştirilir.

• Beğen
Geri