Scudo Sports

8 km yol gidilir mi?

Sabah kalkış 7.00
Tuvalet+Duş+Bakım+Hazırlanma 30dk.
Kahvaltı+Gazete okuma 30dk
Yol(gidiş) 20dk.
İs yerinde kıyafet değisimi 10dk.
Ancak bu şekilde 1 buçuk saat tamamlanıyor. Şimdiden iyi sürüşler.

Scudo
bana da soru çok mantıksız geldi başta ama durup düşününce biraz empati yapma gereği duydum , hepimiz kendi koşullarımıza göre düşünüyoruz böyle olunca belki buradaki çoğunluğa mantıksız gelecek sorular olabilir, ancak şunu unutmamak lazım mesela benim psikolojik sorunum olabilir ya da sağlık problemim olabilir, bunları kendim de dahil herkesten saklıyor olabilirim, biraz destek bulmak amacı ile burada yazabilirim, tabi ki herkes bu tip sorulara tahamül edemeyedebilir, edecekler de gayet güzel cevaplamış, netice de birbirimizi üzmeden ve uzatmadan cevap vermek en iyisi.

uzattım biliyorum :) hemen cevap vereyim ben de yaklaşık 17-18 km civarı yolu 1 saat 15 dk da gidiyorum, maltepe esenkentten kadıköy modaya yolculuk bu kadar sürüyor, bisikletim 20 jant ve ilk yarım saat sokak araları ve sahile çıkmak için üst geçitlerde sigzag çizmekle falan geçiyor, dönüşte ise 1 saat 20-25 dk arası neredeyse 1,5 saat sebebi de dönüşün son 3 km den fazlası yokuş. ortalama hızım 12-15 km civarı oluyor.

Öncelikle çoğu arkadaşa teşşekkür ediyorum yorumları için. Bazı arkadaşların yorumlarınıda Kınıyorum. Yolun %60 eğim derken yanlış tabir olmuş galiba yanlış anlaşılmalara yol açmışım. Kusura bakmayın. 8 km yolun 4 km eğim 2 km düz geri kalan 2 km hafif yokuşlu olur demek istedim.soruda asıl sormak istediğim 8 km yolu 1.5 saatte gidermiyim değil. Orada zamanımın ne kadar olduğunu söylemek istemiştim. Ama içinde iyi niyet olanlar soruyu doğru anlamış.onlar bana yeter.asıl soru yolu yapabilirmiyim. Dönüş önemli değil zaten eve geliyoruz duş alırım asıl önemli olan gidiş. Trafik sorun değil.

Forumda troll engellenebilir mi ? Hayır
Foruma yeni gelen üyeler böyle soru sorabilir mi ? Evet
Herkes troll müdür ? Hayır
Herkes yardım etmek zorunda mıdır ? Hayır
İnsanları etiketlemek, maniple etmek doğru mudur ? Hayır

Forumda gerçekten sorularına cevap alamayan insanlar var. Fakat insanların niyetini klavye başından anlamak zor. Troll denen saçmalık yüzünden sapla, saman birbirine karışır oldu. Benim tavsiyem soru-cevap bölümüne açılan konularda troll amaçlı konu paylaşan kullanıcıların sorgusuz sualsiz siteden 1 yıl men edilmesidir. Eğer böyle olmazsa bu konuların önüne geçilmesi zorlaşarak artacaktır.

Birde şu var, kişi troll yapıyor olsa bile siz lütfen bu kategori altında konuya uygun cevap vermeye imtina edin. Bu bizi eksiltmez hatta çoğaltır. İnsanların ağzını bağlamak yerine onları görmezden gelmek daha etkili sonuçlar verir.

• Beğen
Tepkiler: pcmnyk
8km ortalama benim evimden Kabataş a kadar olan kısım sanırım. Şöyle örnek vereyim, tek yokuş indiğim yet Unkapanı tarafı. Ve yaklaşık 20dakikayı buluyor. Eminönü trafiğini vs sayarsak gene aynı duruma geliyor.

Özet geçersem benim güzergahım hep trafikli olmasına rağmen 20dk. Sen rahat rahat gidersin. Ama tabii ilk kez gidecegin gün bi dakka saat falan tut. Bir de km saatin varsa oraya bak çoğunlukla kac km hizlad gitmissin yada ortalamasını gösteren varsa ona bak.

Terleme mevzusu bende tam 5 dakikalık yolda bile oluyor. Yanına parfüm, ıslak mendil ve yedek çamaşır bulundurmanı öneriyorum.

Yurt dışı kaynaklı tüm sitelerde performans nasıl arttırılır, hangi rotalardan nasıl turlar yapılır ve türlü türlü işin aslında gerçekten detayına giren ve gerçekten bisikletle ilgilenen kişilerin ilgilenip, anlayabileceği şeyler konuşuluyor.

Bisikletforum'a bakıyorum da; 1000 TL'ye hangi bisiklet, işe 15 KM yol gidebilir miyim, Kartepe'yi 18. kez çıkarken kafamın üstünde uçan arıya zıplayıp kafayı gömdüm falan tadında ya bu spora yeni başlayan insanların ya da tamamıyla geyik amaçlı forumda bulunan insanların yazılarını görüyorum. Bahadır Gürel, Serkan Mistinoğlu ve 3-5 kişinin (aklıma gelmeyen isimler var) yazıları dışındaki hiçbir şeyi okumaz oldum. Yazanın nickine bakıyorum, listede değilse direkt olarak geçiyorum. Yeni başlayan insanları es geçmek isterdim ancak onların sorulduğu her şeyin daha önce sorulduğunu tekrar tekrar hatırlatayım. Sen, haftada 3 gün 45 KM bisiklet süren forum kullanıcısı; sen niye birbirimize bir şeyler katmaktansa böyle tamamıyla boş geyiklerin peşindesin?

Biraz artık daha ciddi bir şekilde üstüne düşsek ya bu sporun forumu olarak. Tchibo'daki 29.95'lik çantayı kovalamasak mesela, asfaltlarda sürmek -ben de 6 ay bu hatayı yaptım- için abuk subuk market bisikletinden bozma Salcano ve Kron'ları kovalamasak. TdF başlığında yazan kişilerin sayısı iki elin parmaklarını geçmezken üstüne bir de gerçekten güzel analiz yapan insanları bu siteden soğutmasak. Artık şu bitmek tükenmek bilmeyen inanılmaz amatörlükten, kendimizi sürekli tekrar etmekten, internet üzerinden en basit aramayı bile gerçekleştir(e)meyen kişilere yardım etmekten bir geri dursak ya.

İçerik çok fazla ancak işlevselliği ve bilgi doluluğu açısıdan yerlerde sürünüyor.

@drumbanger Eleştiri yapıyorsun hak veriyorum kısmen fakat 1000 TL ye bisiklet tercihi soranları,15 km gidebilir miyim türünden başlıkları vb. neden bir kalıba sokuyorsun ki ? Bilmeyen herkes istediğini sorabilmelidir forumda. Sen bisiklet sporunu sevip geliştiriyorken bazı insanlar senin gibi düşünmeyebilir. Örnek olarak ben yol bisikleti ile işe gidip gelen birisiyim. Hatta sadece bisikleti bir araç olarak görüyor olabilirler. Herkes buna geliştirici bir yaklaşımla bakmaya mecbur değildir. Her paylaşım geliştirici, spor ağırlıklı olmayabilir. Burada hepimizi bir arada tutan şey bisiklettir.

Ha keza bir diğer problemde hevesi olan bir insanın buraya açtığı başlığın içine tükürenler. Arkadaş azıcık empati yapmadan ortalığı silip süpürüyorlar. Hepiniz arkadaş bisiklet mekanikeri veya tamircisi olarak mı doğdunuz ben anlamıyorum ki ? Bu ne sabırsızlık. Zaten yönetim bu insanları uyarıyor. Ancak görüldüğü üzere yetmiyor. İnsanların arama yapmadan konu açmasına sessiz kalabilirsiniz. Lakin kimseye saldıramazsınız. (drumbanger üstüne alınma lütfen bu bölümü)

Bu arada @drumbanger burada insanları eleştirirken yersiz konuşmuşsun. Herkesin bu işe senin gördüğün gibi bakmasını arzu etmişsin. Yada büyük bir çoğunluğun. Eğer bisiklete ait bir aristokrasi istiyorsan otur burada zatına göre bu işi bilen insanlar ile hemhal ol, kimse sana engel olmayacaktır. Onlara fikir danış ve konuş. Lakin sürekli aynı konuların açılmasından veya insanların istedikleri gibi konuşmasından şikayetçi olmaya veya böyle anlamsızca eleştirmeye hakkının olmadığını bilmelisin. Yani eleştirilerin çok tutarsız. İnsanlar amatör olmadan profesyonel olamıyorlar. Bize düşen müsamahakar olmak. Her neyse ...

Bu forumda oluşturulmak istenen bisiklet aristokrasisine oldukça karşıyım. Sonra böyle bir araya gelen bir kaç arkadaş birbirlerinden güç alıp bazı başlıkları acayip kanatıyorlar. Ancak burada sağlık, antrenman konusunda bizi karşılıksız bilgilendiren insanlara ise müteşekkirim. Yaptıkları işi karşılık beklemeden gerçekleştirmeleri takdire şayan.Diğer bir yandan kendilerine ait küçük bir dünyada aristokrat tavırlar içinde takılmak isteyenler olursa buyursunlar devam etsinler. Lakin herkes geldiği yeri iyi bilecek.

• Beğen
Tepkiler: Ozicu
@Atilla G. Tüm mesajınızda atladığınız, benim de aslında bahsetmiş olduğum bir özellik var: ARAMAK. Başlangıç seviyesindeki NEREDEYSE tüm tarz sorular daha önce soruldu ve yanıtlandı.

Aristokrasi kurmaya çalışmıyorum nitekim beni de forumda tanıyan 2-3 tane beraber, aynı marka bisiklete sahip olduğumuz için bir araya geldiğimiz ve sürüş yaptığımız insanlar var sadece. Öyle bir baskı yöntemi kuracak lobiye sahip değilim. Ancak forumda 1000 tane konu açılıyorsa sadece 10'u bana bir şeyler katıyor ve ben aslında amatör bir sürücüyüm. Tekerim patlasa baya zorlanarak değiştiririm, vites ayarım uzun turlarda kaçtığında arkadaşlardan yardım oluyorum.

Durum buyken BELKİ ben de sunulan bilgilere biraz beğenmemezlik yapıyorumdur ancak Türkiye'nin en büyük bisiklet forumu denilen yerde sırf keyfî deneyimlerimizi paylaşmaktan öteye gitmeliyiz bence.

@drumbanger Bence mesajımı dikkatlice okumalısın. Ondan sonra eleştirilere açığım.

@drumbanger
madem konu açıldı bende yazıyım. arama yaptım ben hemde çok yaptım. ama bulduğum konularda özellikle tarihlerine dikkat ederim. hepsi 2 sene 3 sene önce açılmış konular.çoğunda tatmin edici cevaplar yok. daha önce açılmış konular var arama yapın aynı konuyu açmayın gibi bir mantık saçmalık. iyide o 2 sene önceki imkanlarla şimdiki imkanlar aynı mı. o tarihte verilen cevaplar o zamanki şartlara göre verilmiş oysa teknoloji gelişiyor yeni parçalar çıkıyor. hepsini geçtik. forumun 2 sene önceki üye sayısıyla şimdiki aynı mı değil hatta dünküyle bugünkü bile aynı değil. belki foruma yeni biri üye oldu ve sorduğum soruyla ilgili orada verilen cevaplardan daha fazlasını biliyor belki herkesten daha bilgi içeren bir cevap vericek. dolayısıyla konu açamayarak bundanda mahrum kalıyoruz.bu kural olduğu sürece bu forum yenilikçi bir forum olamaz. burada moderatörlere görev düşüyor. her konuyu ayıklayarak ait olduğu yere koymalı. bakıyorsun haber verilmeden tak diye konuyu silip geçiyor. bence forumun bazı kuralları baştan tekrar düzenlenmeli. buradan yöneticilere sesleniyorum.

düz yolda 1 saatte 25 km gidiyorum normal şekilde terlemeden.

@drumbanger tur konusunda katılıyorum. rotalar konusu çok az. paylaşanlar da tur boyu kendini, ovaları, çorba gevrek fotoğraflarını koyuyor.

zaten bu forumda kaliteli içerik üreten 3-5 kişi var maximum. 5 i asla geçmez.

kaliteli içerik üreten yerli ve yabancı bisikletçileri, misal ben, benim gibiler, başka mecralarda zaten takip ediyorum, ediyoruz. okuyoruz, izliyoruz. forumun bu insanları buraya çekmek gibi bir derdi de yok. bu da beni bağlamaz.

kısaca konulara takılmayın kardeşim bırakın isteyen istediğini açsın, yazsın, beğenmezsen okumaz görmezden gelebilirsin. senin hoşuna gitmedi diye yok banlansın yok atılsın gibi faşizan düşünceleri bırakın.

önünde geleni atarsan veya atılsın dersen ve sana uyarlarsa, 5-10 tane taytlı yol bisikletçisi ile kalakalırsın forumda. ondan sonra bol bol gelsin bin dolarlık jantlar, gitsin, bilmem ne kadarlık kadro muhabbetleri.

36 yaşındayım, benden küçük olan kardeşlerim, büyüklerim, yaşıtlarım ve sevgili romalılar;

mevzu bisiklet ise yazın kardeşim yazın takılmayın kimseye. aklına ne geliyorsa yaz, yaz ki hep beraber doğruyu bulalım.

@BF Okuru dikkat ediyorum. Yeni üyelerden biri soru sorduğunda hemen araştırmadan açmasaydın arama yapsaydın gibi çıkışanlar oluyor. Muhtemelen o kişi burayı internette sormak istediği şeyi ararken buluyor. Buraya yazdığındada arama yapsaydın diyorlar. Bilmiyorum bana garip geliyor

Geri