Scudo Sports

8 Haziran Pazar Boğaz Köprüsünden Bisikletle Geçiyoruz.

Scudo
Arkadaşlar Bisiklet için tarihi bir gün,
evet hatta Çevre bakanını bekliyoruz.
Milletvekilleri ise bizden birileri onlarda bisiklete biniyor. bize destekleri büyük klasik milletvekili değiller bizi anlıyor ve isteklerimizi yukarılara iletip bizler için çözüm bulmaya çabalıyorlar.
Bizde pazar günü hem desteklerine ne kadar çok kişinin ihtiyacı olduğunu göstereceğiz hemde bisikletin ne kadar çevreci oluğunu anlatacağız.
Bütün bisikletlileri Taksime ekliyoruz.
Murat Suyabatmaz
Bisikletlier Derneği Yönetim Kurulu Başkanı

Ben de oradayım. Hem organizasyon anlamı güzel, hem de köprüden her zaman geçiş fırsatı olmuyor :)

@mzkaraaslan

zeyd avatarınıda değiştirme vakti geldi artık,hani yine köprüden geçilecekya enteresan bir kare yaratmak lazım :D :D

• Beğen
Tepkiler: mzkaraaslan
Komik bir soru olabilir ama yine de sormak zorundayım. Taksim'den karşıya geçtikten sonra nasıl geri dönülecek? Ben daha önce İstanbul'da hiç bisiklet kullanmadım, dönüşte tekrar köprüyü kullanabilecek miyiz?

• Beğen
Tepkiler: ümit_levent
soruyu yazacaktım ki 30 saniyeyle arkadaş yazmıs ben yazana kadar..tesadüfün böylesi..:)

@Ergün (Divinity)

arabanın içindeki tiplerden bahsetmeme gerek var mı?:)....istanbul trafiğinde bu tip olaylarda ehliyet-manav ilişkisi kurmak sağlığım açısından ne kadar emniyetli, tartışılır!...Sapanca olayını da es geçmeyeyim...saygılar

@BSD-Murat

"inanın çocuklar, çocuklar inanın,
güzel günler göreceğiz...............NHR" demek çok isterdim.inanmak istiyorum ama olmuyor....olsun biz yine de oradayız, gelene/gelmeyene de bir şey demeyiz...

2918 sayılı TCK KARAYOLLARI Trafik kanununda Bisiklet için ;

Madde 3 c (10) bendi : Bisiklet motorsuz bir Taşıttır.

Madde 37 Sürücü için Ehliyet ve Taşıt için Plaka gerekmez.

Madde 46 Karayolunda en sağ şeridi kullanır ve diğer taşıtlar ile aynı sorumlulukla hareket eder.

Madde 66 Bisiklet yolu olan yerlerde karayolunda sürülemez.

Madde 66 a.) bendi Karayolunda ikiden fazla bisiklet yanyana sürülmez.

Madde 66 b.) İşaret verme dışında, çift elle sürülmesi ve genel kurallara uyulması zorunludur.

Madde 37 Bisikleti karayolunda sürmek için 11 yaşını bitirmiş olmak yeterlidir.

yokarıda demişsiz ki manav olayı dogrumudur ben öyle demiyorum sana bu ehliyeti veren sürücü kursuna git sana bisikletin trafikte ne oldugunu ögretsinler aldıkları paranın hakını versinler diyorum. dahada ileri giderse biber gazını suratına boşaltıyorum :D

• Beğen
Tepkiler: Özgür Dilaver
o gün istanbulda olursam mutlaka gelicem bi organizasyon
trafikte yapmadıkları yok bi umut bunlara son verilir
ayrıca sormak istediğim bişey var
görevli olunca n gibi sorumluluklar yükleniyo neler yapmamız isteniyo

karşıdan gelenler ve geri taksime dönenler için Haremden sabah gelirken ve dönüşte yine harem den etkinliğe özel arabalı vapur kaldırmayı planladık İDO dan cevap bekliyoruz. Veya alternatif tur tekneleri ile anlaşıp geçiş yapılması konusunda duyuru yapacağız.
Köprüden bisikletle geri dönülemeyecek.
gelişmeleri duyurmaya devam edeceğiz.

@_kartal_

Birlikten oluşan kitlesel güç ile gelen yetkililer ve basın aracılığı le diğer gelmeyenlere isteklerimizi canlı iletme şansını çok iyi değerlendirmeliyiz.

Gönüllü görevli arkadaşlarla son toplantımızı cumartesi saat : 10.00 da Armada Otel ( Cankurtaran ) de buluşup konuşacağız.

• Beğen
Tepkiler: _kartal_
Aslında giyim kuşamda önemli. Bu geçenki A.Ü. lü kürekçi grubuna yapılan saldırıdan sonra trafikte tayt giymek pek akıl karı değil. Capri yada şortla gelmeli. İstanbul da olsa spordan ve sportmenlikten anlamayanlar var. Forma gibi bisiklet giyimi aslında bu işe meraklı ama tereddüt edenleri heveslendirir.

Geri