Scudo Sports

78 Km Hız!, ile Karakolda geçen 13 Saat

Trol bir konu gibi duruyor. Ciddi olduğunu varsayalım: polis durmanızı söylüyorsa durmanız gerekir. 78 km hıza yokuş aşağı sürerken ulaştığınızı varsayıyorum. O hızla trafiği tehlikeye atacak bir yerde ilerliyorsanız kesinlikle hatalısınız. Bisiklet o hızda kolay durmayacaktır. Bir yayaya çarptığınızda öldürebilirsiniz bile. Olay doğru ise ciddi bir para cezası almanız gerekiyor en azından. Polisler şiddet uyguladılarsa onlarında aynı şekilde ceza almaları gerekiyor.

Scudo
Öncelikle bu konu şaka ise, polisi karalamaktan dolayı suç işleniyor demektir. Hakkında şikayet olursa gerçek ceza alabilirsin. Gerçekse, öncelikle bisikletlinin hız sınırı en fazla 45 km/sa dir. 78km/sa ile zaten hız sınırını aşmışsın, bak geçenlerde yaya yolunda külüstür bisikletiyle giden emmiye trafikten ceza geldiği haberlerini okumuştuk. Bisiklet sırf kaldırımda diye ceza kesen sistem, bu hızda seyretmene ceza kesmez mi sanıyorsun? Belki ilk uyarıda dursaydınız, uyarıp gönderceklerdi ama devam edince ister istemez olay dahada ciddileşmiştir. Ha dersen ki alt tarafı basit bisikletli neden bu kadar üstüne düşüyorlar, kaçıyorsun belkide üzerinde istenmeyen madde var? Belkide bu şekilde kamufle olup mal dağıtıryorsun? Ha biraz ütüyoptik olabilir ama bir polisin meslek hayatı boyunca neler gördüğünü bilemeyiz. Karakola kadar ki konularda haksızsın, karakolda şiddet olduysa doğrusunu yapıp rapor alıp hakkını aramalısın, o kadar dayak yemesi gereken kişiler olup fiske vurulmazken böyle bir suçtan dayak varsa hukuki haklarını sonuna kadar aramalısın.

gecmıs olsun ıyı abd degılsın ben 15.000dolarlık yarıscı bısıkletı ıle basımdan kaza gectı. kas yok elcık dızlık dırseklık hıc bır sey yok havada 1.5 takla at yere halı gıbı serıldım.100 haklıyım trafık dılı yok borda onemlı bu arada neyse basım kaldırdım 4motorlu polıs 2 polıs arabası ambulas etfaye polıs hastaneye ben eve gıtmek ıstıyorum dedım bıraktılar.kardesımın kayınpeder meger orda beledıye baskanlıgı yapmıs :))))

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
PVSK Madde 16.
1. Polis, görevini yaparken direnişle karşılaşması halinde, bu direnişi kırmak amacıyla ve kıracak ölçüde zor kullanmaya yetkilidir.
2. Zor kullanma yetkisi kapsamında, direnmenin mahiyetine ve derecesine göre ve direnenleri etkisiz hale getirecek şekilde kademeli olarak artan nispette bedenî kuvvet, maddî güç ve kanunî şartları gerçekleştiğinde silah kullanılabilir.

Yani kısaca hiçbir polis yumruğa karşı silah sıkmaz. Bu hayal dünyasından uzaklaşın... Kanunlar var acık acıkta yukarıda yazdım.

Örnegi geçersek artık polislerin darp etti sunu yaptı bunu yaptı muhabbetleri eskilerde kaldı. En azılı suçlusu gelse bile üst makamlardan dokundurmuyorlar. Bence arkadasın burada işin icine darp olayını sokması tamamen ilgi çekmek icin olmus..

Gelelim yaptıkları hatalara.
Geçilen yer uygulama noktası. Uygulama noktasında sadece araclara degil gecen yayalara da bakılıyor GBT yapılıyor, Aracta olsa uygulama noktasından geçerken yavaslar ki arkadaslar baslık ne kadar dogrudur bilinmez ama 78 km hızdan bahsetmiş. Belki polisler orada normal bir uygulama atıyordu belki de bir eşkal anonsu geldi onun peşindelerdi. Bu arkadaslarda hızlı gecince şüphelendiler. Devamında motorize ekip peşine düştü durun anonsu cekildi arkadaslarda biri saga biri sola kaçtı tamamen şüphe oluşturdular. Sonra yakalanınca yok polis şöyle yok polis böyle.. Senin eğer sakladıgın bir şey yoksa paşalar gibi durursun polis GBT'ne bakar sıkıntı yoksa devam et der olay kapanır. İşi yokuşa sürüp üstünüze tüm şüpheleri siz çekmişsiniz. Kusura bakmayın.

geçmiş olsun.

Hem hız sınırını aşıyor, hem dur deyince durmuyor üstüne bir de kaçmaya çalışıyor. :koptum::koptum::koptum:

• Beğen
Tepkiler: mert8753
Pardon filminden sevdiğim bir sahne geldi aklıma

-Polis niye kovalıyor seni?
+Hiiiçç.Polisin salaklığı işte.Ben kaçıyorum diye kovalıyor. kovalanacak bişi yok.
-Sen niye kaçıyorsun?
+Hiiiç. kaçılacak bişi yok.Fakat tabi polisa bana birdenbire “hey sen!Gel buraya gel buraya. Sen niye Burdur’dan Siirt'e İstanbul üzerinden gidiyorsun bakiyim? Yoksa yoksa Muzo'ylan oturup efendigene rakı falan mı içecen?
-Aaaaa!!!!!
+Yaaa. Dicekmiş gibi bi pisikoz oldum. Bi an polisle öyle göz göze kaldık, ben koşmaya başlayınca, o salak da kovaladı tabi.

Macera mı aradınız :D tamam kıçta plaka yok ama dur diyincede durmak gerek 12 13 yaşındaki çocuklar düşüncesinde kaçmak yanlış olmuş tabiki ayrıca , forumlardaki hız sınırsından bahsedenler gereksiz konu hangimiz yokuş aşşagı hızımıza dikkat ediyoruz , kim 45 le balataları yakmak ister pabuçları eskitmek ister ha polisin oldugu yerden yavaş geçersin selamını verip devam edersin orası ayrı..

@Mehmet Meriç
Hız sınırını misal olarak olarak verdim, yarın öbür gün lazım olunca bilgin olsun diye. :harika: Kaldırımdan giden dayıda senin gibi düşünüyordu ama ceza gelince bisikleti alsanız bu kadar para etmez demekle yetindi.Bence de az bir sınır, özellikle yokuş aşağı yerlerde ama kağıtta böyle yazıyor, memur bunu ileri sürüpte ceza kesebilir demek istedim.

• Beğen
Tepkiler: Devenez ce que
@-Skynet-
Memurun insifiyatinde olan bir şey. Hız sınırları bilgimizde var şehir içinde uyuyoruz kesinlikle :harika:

@eyupozturk
geçenlerde polisin biri yaya olarak yürürken metroya iniyorum kalabalık bir gruhun içinden heyy senn buraya gel kimlik göster dedi... niye ben? diye sorunca top sakalın var ve gözlerin siyah renkli birazda saçların kırlaşmış bu sebepler yeterlimi yoksa daha da sayim mi dedi.... evet bu durumu yorumlayın bakalım keyfilik var diyenler? yok adam görevini yapıyor diyenler?

• Beğen
Tepkiler: Yoldakiseruven
@Devenez ce que

ABD'yi örnek vermek saçma. Ortalamaya göre ABD polisi çok sert, ırkçı ve barbar. Karşılaştırma yapacaksak az da olsa gerçekten uygarlıktan nasibini almış ülkeleri örnek verelim.

Ayrıca, bisiklet hız sınırı şehir dışında daha yüksek olmalı diye düşünüyorum.

@Devenez ce que
bu arada niye hep amerıkada oluyoruz?? :)) başka yerde durum ne acaba mesela rusya yeni zelanda hollanda papua yine gine gibi...

bu arada olayın realiteden çoook uzak olduğu aşikar burda fokuslanması gereken konu bile yok ne bisikletli ne polis..... ayrıca bisikletle 78 km hız ne ya arkadaş uçurumdan mı iniyodunuz bu bir.... diğeri karakolda adamlar seni niye dövdü? bir sebebi olmalı bunun? diğeride bu olayın forumda bu konuyu okuyan kime ne faydası var??

@alicangul29

Ben Amerika'yı "iyi örnek" olarak vermedim zaten, burda değilde orda olsaydı diye durum belirttim.

@dryakup23
Amerika'yı bildiğim için :) Siz Rusya, Yeni Zelanda, Hollanda, Papua Yeni Gine'deki uygulamaları biliyorsanız siz de ordan örnek verin hocam ;)

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@Devenez ce que
Macera dolu amerika... Amerikada benim bildiğim siyahilere karşı bir önyargı ve agresiflik dışında polisin bu kadar sert tutum sergilediği vaka sayısı azdır gibi... Genelleme oldu da biraz ondan şee ettiydim

.

Son düzenleme:
Dur deyince durmamak ne demek? Bunu ne amerikada ne de batılı herhangi bir ülkede yapamazsınız. Elektrik şokunu anında yersiniz. Belki eşgalinize benzer bir şüpheli tarifi var. Başınıza iş almışsınız durduk yere. Geçmiş olsun dilekleirmle.

EK olarak darp konusuna da hiçbir şekilde inanmıyorum. Ha arkadaşınız vurduysa duvara vurma etkisi gibi aynı güçte karşılık görmüştür.

Eski polislere laf atıp,yeni polislere laf edilmemesi gerektiğini,hatta bunun suç olduğunu söyleyen sevgili arkadaşlarım..
Biz burada polis düşmanlığı filan yapmıyoruz..Bir bisikletli arkadaş ''polisten dayak yedik'' demiş,biz de bunun doğru olmadığını söylüyoruz..Yalan söylüyorsa,orası başka..
Konu yavaş yavaş eskiden her evde buzdolabı yoktu ya gelecek gibi..Aman ha :D

Daha 2 ay öncenin bir haberi:eek:
(link)

Eskiden polisler dayak atardı ama şimdi atamaz filan..Bırakın bu işleri:D
Eskiden chp camileri ahır yaptı ile aynı paralelde kurulan cümleler bunlar..Eskiyi bırakın..Şu an ne durumdayız,ona bakalım..
Herkes sevgisini/düşmanlığını bırakıp,objektif/rasyonel bir şekilde önüne gelen habere/olaya dair yorum yapsın..Hepsi bu..
Hız yapmışta,kaçmışta..Ne olursa olsun,sen bu adamı dövemezsin..Dövdüğün an,bu adamın ne yaptığı anlamsızlaşır..
Adaleti polis dağıtmaz,hakim dağıtır..Polis hakimliğe soyunmasın,dediğimiz bu..

Konuyu okumadım ama okumalı mıyım abiler? ?

Geri