Scudo Sports

700x23c İç Lastik Yama Tutar mı?

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
316
Arkadaşlar merhaba, başlık size biraz garip gelebilir fakat 2 hafta içerisinde 2 kez lastik patlattım. Sebebi yol üzerindeki ufak cam kırıkları.

Yalnız bir kaç kişiye ve bisikletçilere sorduğumda 700x23c model bir lastiğin yama tutmayacağı söylendi. Lastiğin ince olması nedeniyle yamanın kısa bir süre sonra yerinden ayrıldığından bahsedildi.

Sizce bu bilgi doğru mudur? Bu lastikler sadece 1 kez kullanılıp çöpe mi gider?

Konu hakkında fikir beyan ederseniz sevinirim.

Teşekkürler. :)

Scudo
ben hiç denemedim ama tahminimce bir kere sağlam yapışınca bir daha oynamaz basınçla sıkışıyor çünkü
ama tecrübeli abilerimiz yorum yaparsa daha iyi olur tabi

olur neden olmasın. Yama tutar tabi küçük boyuttaki yamalardan yapıştırılırsa olur ;)

700X23 için yama sıkıntılı bir konudur.Yama seti küçük olsa bile kendinden yapışkanlı yamalar yüksek basınç altında lahmacun hamuru gibi olur.Yapıştırıcı solüsyonlar keza...Kalıcı olarak çözülememiş bir konudur.Sorun lastiğin çok ince,basıncın ise 8-10 bar cıvarında olması.
Bir bar yaklaşık 14.5 psi varın kalanını siz hesap edin.

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=106456

Şu an yol bisikletimde 700*23 maxxis marka iç lastik ve michelin pro 3 dış lastik kullanıyorum ön lastiğimde 6 tane yama var ve haftalardır sorunsuz kullanıyorum. Patlayınca yine yama yapıp yola devam ederim. Burada önemli olan yamayı düzgün yapmayı becerebilmek.

• Beğen
Tepkiler: Raskolnikov1821
Geri