Scudo Sports

700x23c İç Lastik ve Yama

Benimki gibi her tarafı yamalı olunca lastiğin zıplamaya, hoplamaya, dengesizleşmeye mecali kalmıyor bile. :ssrtcbya:

Ne ince yaması. :ssrtcbya: Bildiğin koskocaman sıcak yama yapıyorum:

237969 dosyayı görüntüle
Yol bisikletimde soğuk yamalar bir şekilde kaçırıyor tuttuğunu zannediyorsunuz ama bir süre sonra tekrar kaçırıyor olur olmadık zamand, sıcak yama 100 psi da verimli oluyor mu?

Scudo
@Şerif Feridun 115-120 psi arasında kullandığım 700x28c Kenda marka iç lastiğimde decathlon'dan aldığım yama ve yine decathlon'un yapıştırıcısını kullanmıştım. Yaptıktan sonra en az 2200 km yol yapmış olmalıyım, hiç sorun çıkmadı.

@Şerif Feridun 115-120 psi arasında kullandığım 700x28c Kenda marka iç lastiğimde decathlon'dan aldığım yama ve yine decathlon'un yapıştırıcısını kullanmıştım. Yaptıktan sonra en az 2200 km yol yapmış olmalıyım, hiç sorun çıkmadı.
700x25c iç lastiğe Dechatlonun yapıştırıcısı ile yaptığım yama nedense hep bir tarafindan atıyor. Hem küçük hem de büyük yama denedim fakat maalesef tutturamadım. O yüzden sıcak yama daha mı efektif olur diye arayış içindeyim. Malum fiyatlar uçmuş durumda ve 1-2 patlak için güzelim iç lastikleri çöpe atmak istemiyorum.

Yol bisikletimde soğuk yamalar bir şekilde kaçırıyor tuttuğunu zannediyorsunuz ama bir süre sonra tekrar kaçırıyor olur olmadık zamand, sıcak yama 100 psi da verimli oluyor mu?
Yol bisikletimdeki 90-95 ps hava bastığım 700x28 mm lik lastiğe sıcak yama yapıyorum.Hiçbir sıkıntı yok.Yamanın eni boyu da 28 mmliğe uyuyor.

Sıcak yama candır diyorsunuz yani
Yama büyüklüğü 28 mmye uygun. 25 mm ve 23 mmde daha da dikkatli olmak gerekebilir.

Çok nadir olarak şöyle bir durum yaşıyorum.: Lastik dönerken yamanın olduğu yerden geçerken biraz dengesizlik hissetirebiliyor. Düzenli bir şekilde hissedilmiyor, ilginç bir şekilde çok ama çok nadir.

• Beğen
Tepkiler: Şerif Feridun
Yama büyüklüğü 28 mmye uygun. 25 mm ve 23 mmde daha da dikkatli olmak gerekebilir.

Çok nadir olarak şöyle bir durum yaşıyorum.: Lastik dönerken yamanın olduğu yerden geçerken biraz dengesizlik hissetirebiliyor. Düzenli bir şekilde hissedilmiyor, ilginç bir şekilde çok ama çok nadir.
Mengene ve yama siparişi verdim bakalım inşallah elimdeki iç lastikleri kurtarırım da ekonomiye daha fazla katkı vermek zorunda kalmam

Ben de bu '' Deniz'' marka olandan satın aldıydım.Gayet iyi.
En güzel tarafı da yamayı yakarken çıkan cızıltı beni 30-35 sene öncesine götürüyor.

Mengene ve yama siparişi verdim bakalım inşallah elimdeki iç lastikleri kurtarırım da ekonomiye daha fazla katkı vermek zorunda kalmam
Mengene ve yamalar geldi, soğuk yamaları söküp yerlerine sıcak yama yaptım ve bastım 100 psi havayı. Bakalım ne olacak. İlk izlenim olarak eğer 110 kiloluk bir bisikletçiyseniz ve lastiklere 100 psi hava vuruyorsaniz sıcak yama şart gibi duruyor.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
Mengene ve yamalar geldi, soğuk yamaları söküp yerlerine sıcak yama yaptım ve bastım 100 psi havayı. Bakalım ne olacak. İlk izlenim olarak eğer 110 kiloluk bir bisikletçiyseniz ve lastiklere 100 psi hava vuruyorsaniz sıcak yama şart gibi duruyor.

Çok zevkli değil mi? Cızır cızır.

Yama yapıyorum, bir hafta sonra bir anda sürpriz yapıp yamadan hava kaçırmaya başlıyordu lastik. Kendi beceriksizliğim diye kızıyordum hep ama sanırım sıcak yama kervanına katılsam mutluluğu bulacağım.

Kusura bakamayın belki alakasız olacak lakin sormak istiyorum; 700x35c lastik türü çok mu kalın oluyor?

Kusura bakamayın belki alakasız olacak lakin sormak istiyorum; 700x35c lastik türü çok mu kalın oluyor?

Yeni eğilime bakarsak ince bile sayılır. Trekking için tabii.
700x35 trekking için son birkaç yıla kadarki standart, şimdi 700x38 daha moda.
Ben 700x35'i ideal buluyorum. Konfor ve performans için tam ortada bir genişlik. Bir süre 700x32 ya da 700x30'a geçmeyi düşünmüştüm ama şimdi 35'te kalacağımı düşünüyorum.
Yolda 700x23 kullanıyorum ama sonrakini muhtemelen 700x25 alacağım. Daha fazlası zaten kadro olarak mümkün değil.

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
Geri