@hamlet2006
@Özcan.
Evet ben de bunun için uğraştım ve Üniversiteden, çocuk psikolojisinde uzman hocamın görüşünü aldım, tabiki kısa ve öz bir cevap yazdı, zamanını da fazla işgal etmek istemedim açıkçası. Verdiği cevap;
Serkan, güzel yazmışsın, ben sana katılıyorum. Zaten beğenenler ve katılanlar da daha fazla gördüğüm kadarıyla. Aileleriyle zaman geçirmeleri süper bir fikir ama evden uzak yıllarca bisiklet turuna çıkmaları daha farklı değerlendirilmeli bence de... Aynı şeyi tekneyle denize açılan ve yıllarca ülke ülke gezen aileler için de düşünmek mümkün. Ama buradaki durumda çocukların pedal çevirmeleri, yorulmaları, parkuru tamamladıklarında temiz ve rahat koşullara sahip olamamaları, yaşıtlarıyla istedikleri gibi ve istedikleri kadar oyun oynayamamaları, okuldaki gibi yetişkinlerin ve çocukların bir arada yaşadığı yerlerde sosyalleşememeleri gibi sorunlar yok mu? Bu koşullar onların fiziksel, bedensel, psikolojik ve sosyal gelişimlerini nasıl etkileyecek? Çok müthiş iş yaptıklarından ben de emin olamadım. Sevgiler...
Yıldız Teknik Üniversitesi
EĞİTİM FAKÜLTESİ
EĞİTİM BİLİMLERİ
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK
Yrd.Doç.Dr. Şerife Gonca ZEREN