Scudo Sports

7-8 Agustos Uludağın zirvesine gidiyoruz

@Dinçer ÜNSAL

Memleketimin tüm dağları güzel
Honaz dağıda bunlardan biri.
Önce karaçam ormanları sonra zirveye 500 mt (rakım) kala Burası gibi kuru ve taşlı.
Tek farkı var. O da orada yamaç paraşütü yapılabiliyor.

Scudo
@OrionForEver

Keremciğim ben hala tur düzenlemeye sıcak bakmıyorum ama bu turu başlığını değişik arkadaşlarımın hayallerini göz önüne alarak açtım. Benim sağım solum belli olmaz bakarsın yarında senin için Nemrutu açarım ve bahane ile Nemrutu da görmüş oluruz.

@Dinçer ÜNSAL

Zirve konusunu sen ve Bülent hayallerinizi gerçekleştirin diye açmıştım. Uludağa elbette yeniden giderim ama bisikletin gidemediği yere bisikletimi yanımda sürüklemem. Fotoğraflar için çalışıyorum ama arzu eden ve hazır olan yayınlayabilir.

• Beğen
Tepkiler: Cool_uzak
@Orhan Kılıç

tebrikler tüm uludağ ekibine

:in: :in: :in: :in: :in: :in: :in: :in:

orhan bey yenilmek yok sürekli uludağ alınacak yılmak yok kartepeyi sekiz kez aldım bin kezde alırım ama gel görki binali yıldırım bey işi bozdu ulaştırma bakanı ,
adapazarı treninden dönüşte yük vagonlarını kaldırdılar yakında hızlı tren devreye girecek ve banliyö hattında çalışan trenler jilet olacak inşallah hızlı trenlerde bisiklete yer verirler ve hatta düşük ücret almaları daha iyi olur
uludağ konaklamalı tur olarak mümkün gözükmekte oldum olası sevmediğim için konaklama olayını bir günde bitirmek isterdim uludağı ,araştırdım biraz imkansız gözüküyor
tekrar tebrikler istanbula en yakın tepe 1640 ile günü birlik kartepe
ve konaklamalı 2540 metre ile uludağ
bir de kılıçkaya var 1500 metre günü birlik

@Kudret Kurtcebe

Banliyö trenlerinin seferden kalkması ile bisikletlerle trene binmek bir anı olarak kalacaktır. şu anda eskişehirden hızlı tren ile Ankaraya gitmeniz olanaksız. Bu durum expresler içinde geçerli sadece yük vagonu olan doğu ve güneydoğu gibi trenlere binebilirsiniz. Şu an için bunun tek çaresi var bisiklet çantasına bisikleti yükleyerek trene binmektir. Umarım bu zihniyet değişir ve ulaşım araçlarında bisikletlerede yer ayrılır. Aksi tekdirde şu anda bir servet değerinde olan çantalardan satın alanlar trene binebilecekler almayanlar binemeyecekler. Tabi inince o çantayı ne yapacaksınız veya yolda kaldınız çantayı nereden bulacaksınız? Bunlar şimdilik bir muamma.

@Orhan Kılıç

Bence en güzel çözüm turlarda bisiklet dışında vasıta kullanmamak. Deniz ulaşımı hariç :)
Binin bisikletlerinize yapın turunuzu kimseye bağlı kalmayın.

@Orhan Kılıç

evet son durum gene doğu ekspresi
evet doğu ekspresi ile gittik 50 ye yakın bisiklet alacak kadar büyük yük vagonu var terslik ise dönüşte doğu çok geç geliyor arifiye tren istasyonuna
geç kalmak sorunu olmayan için sorun değil ama pazartesi iş başı yapacaklar için zor durum toplam 82 ye patlıyor tur bunun 21 km rampa olmakta
galba gene doğu ile gideceğiz bir tur düşünmekteyim ekim sonu olabilir

@birolcakir

Bisikletinde mekanik arıza meydana girebilir, çok aşırı yorulunabilir, kramp girebilir veya sakatlana bilirsin o zaman ne yapacaksın? Bisikletler toplu ulaşımdan faydalanabilsinler ama gidebildiğin yere yine bisiklet ile git.

Arkadaşlar Uludağ turu gerçekten zor ve zevkli bir turdu. Özellikle Orhan Abi ve Orion Forever ve tanıştığım diğer arkadaşlara çok teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Orhan Kılıç
@Orhan Kılıç

Abi işin zevkide orda değilmi. Bir seyahattan beklentilerimiz nelerdir. Özellikle bisiklet sürücüleri zorsuz bir geziyi istediklerinin sanmıyorum Öyle olsaydı çoğumuzun arabası var onla zahmetsizce gezerdik.
Umarım kimsenin başına sakatlanabileceği kazalar gelmez.
Üstelik Uzun geziler kramları bel ağrılarını ve yorulmaları azaltıyor.
Test edildi onaylandı :) Bir süre sonra 100 km lik yol size şuracıkmış gibi geliyor. :D

Ayaklarınıza sağlık. Fotoları heyecanla bekliyoruz.

@birolcakir

Dün bir kez zirveye çıkarken bir kez de göllerden Alaçama doğru henüz yola çıktığımda düştüm. 2. düşüşümde km saatinin kadranı kırıldı ama bana pek fazla bir şey olmadı. Sadece sağ dizimde küçük bir sıyrık oluştu. Bu düşmeden sonra doğrusunu söylemek gerekirse biraz gözüm korktu ve temkinli inmeyi tercih ettim.
Keşke her düşmeyi veya kazayı hep bu kadar küçük hasarlarla kurtarsak.

• Beğen
Tepkiler: Cem Şentin
@Orhan Kılıç

Geçmiş olsun abim.
Dün Bursa çıkışında ön lastiğin havası birden indi cam feci halde kesmiş sanki firenlemiş gibi oldum.
Bu kadarında bişi yok ama sorun Çağlar hemen arkamdan takip ediyordu. Rüzgardan etkilenmemek için teker tekere gidiyorduk. ya bana çarptı yada çarpmamak için manevra yaptı sadece patırtı duydum. Çağlar ve bisiklet yerde. Çok şükür görülen bi hasar yoktu.
Böyle kazalar başımıza gelebiliyor. Çınarcıkta düşüşüm gibi. Buda işin cilvesi :)
Sahi Çağlar nerelerdesin Telefonun şarzımı bitmiş yoksa düşmeden dolayımı kapanmış

Akşam dönüşte başımıza bir kaza gelmemiş olmasıda çok iyidi. Ben arka ve ön lambalarımı Ahmetin arabasında unutmuşum. Orhangazide hava karardı. Karnalığa kaldım. Çağlar bir ara yardımcı oldu ışık tuttu yoluma ama oda olmadı. Yama takımları pompa da unuttuğum malzemelerden.
Lastikde patladığında Allahtan Çağlarda yedek iç lastik vardı da 10 dk da yola çıkabildik.

Anı olarak sadece kamp, zirve, gölde yüzümem, yediğim karlar ve arkadaşlıklar kaldı. Gerisi teferruat

Arkadaşlar Orhan abi konuyu açtıktan sonra ben de ekleyeceğim yaklaşık 400 kadar; ama fotolar arasında çok mesaj olursa iyi olmaz gibi geliyor.Nasıl yapalım? Ben de ekleyene kadar bekletebilir misiniz yorumları? Yoksa arada mesaj olsun önemli değil mi diyorsunuz?

@Dinçer ÜNSAL

Bu konudan devam edilemezmi ? Konu kalabalığına gerek varmı ki
hem işin başından sonuna herşey burada olmuş olur
Tabi karar sizin. :)

@Dinçer ÜNSAL

Ben linkleri hazırladım sadece anlatımları ekliyorum. En geç yarın sabaha hazır olur. Konuyu şehirler arası tur anlatımlarında açmayı düşünüyorum. Nede olsa çeşitli yerleden gelip bir amaç için bursada buluştuk. Hazır olunca bildireyim sende hazırla ve art arda yayınlarız. araya fazla mesaj girmemiş olur.

Geri