Scudo Sports

7-8 Agustos Uludağın zirvesine gidiyoruz

@OrionForEver

Teşekkurler Kerem dostum. Ayrıyeten belırlı gunlerde bırkac saatlıkte olsa B vitamını sureklı alıyorum ..B vitamını olmazsa ınan bana burada su durumda gunler saatler değil dakıkalar geçmez.

Orhan dede sanada tesekkurler. Nargile.. Uladağ zirve.. Ne diyeyim hayatını yaşıyorsun. Senın yaş bana gırdıgınde (Eskiler boyle der.) tanıdığım diger dede1,2 gibi enerji dolu olurum umarım.

Scudo
@uzaktr

Ben çocukken 40 yaşında dendiği zaman benim gözümde yaşlı, bir ayağı çukurda olan insan olarak görürdüm. Şimdi kendimi oldukça genç hissediyorum. Kimbilir belki sendende gencimdir. Önemli olan fiziki yaş değil hissettiğin yaştır. Bu dediklerimi Allah sana uzun ömür versin benim yaşıma yaklaştığında anlayacaksın. Ben nice genç tanıyorumki içleri geçmiş. Kımıldamaya korkuyorlar. Enerjik olmak senin elinde. Daima pozitif ol. Yaşam felsefemi geçte olsa Jorge Louis Borges'un Anlar şiirindeki felsefeye göre şekillendirdim. Bu şiiri oku ve uygula faydasını göreceksin. Henüz 85 ine çok var ve sen yaşamın tadına daha çok varacaksın. Son olarak yaşasam yaşasam 100 yıl yaşarım. 54 ü gittiğine göre kaldı 46. Bunun 15 yılı bakıma muhtaç olarak geçer kaldı 31 yıl. bununda yarısını bu şekilde yaşayabilirsem ne mutlu bana. :) Hoşçakal.

@Kudret Kurtcebe

Geçen sefki çıkışımızdada gölgede 32 dereceydi. Bisikletteki termometre güneş altında 36 derece gösteriyordu. Milli Parktan sonra sıcaklık düşmeye başladı. Oteller bölgesinde termometrem 22 derece gösteriyordu. Endişelenecek bir durum yok. Rüzgarsa bizim doğal klimamız olacak.

@OrionForEver

Görünen o ki sizinle ancak 8 Ağustosta zirvede karşılaşacağız.
Benim numaram: 0542 213 91 23

@VOLKAN AYDOĞDU

Hayırlı olsun. Acaba arkadaşlardan çadırında yer olan yokmu? Çedırı taşımaktan kurtulmuş olurdunuz.

• Beğen
Tepkiler: Volkan Aydoğdu
@Orhan Kılıç

İDMAN YAPMIŞ OLURUM ORHAN ABİ. bir de yanımıza ne alalım yiyecek olarak. hep beraber mi bişeyler yapacağız. tek öğünlük alın yazmışsın. ton balığı alalım yanımıza. mangal için beraber bişeyler alınacakmı. nereden ne zaman. eğer siz alıyorsanız beni de yazın geldiğimiz zaman hesapları ayarlarız. heykelde et balık kurumu var. cumhuriyet caddesinde. kokoreç falan da var orada. fiyatları da uygun oradan alabiliriz

Geçen ayki çıkışta Milli Parka 5 km kala yol kenarında köfte yedik ve yukarı çıktığımızda Birol karnım acıktı dedi. Bu kişiye bağlı ama herhalde bir öğünde yiyebileceğiniz kadar peynir ekmek, ton balığı ekmek gibi yiyecek yeter. Mangal içinse bozulmayacak yiyecekler almalıyız. Buda akla sucuğu getiriyor. Başka birşey isterseniz Metinin arabasına koyacağımız bir buzlukla o işide çözeriz. Ortak harcama önerirseniz bunu İstanbuldan temin edip Metinle yukarı yollanmasını uygun buluyorum. Bursada alış verişle hem biz zaman kaybetmeyiz hemde Metin. Arkadaşımızın aracını yukarı bıraktıktan sonra bisiklet ile inip tekrar tırmanacağını göz önüne alalım.
Sonuç olarak bu hafta ayrıntıları tartışıp planlayalım ve böylece eksiksiz, kusursuz bir tur düzenleyelim. Aynı heyecanla bu işi bir 3. kez denermiyiz? Eğer yeni bir hedef, yeni bir heyecan keşfetmezsek hiç sanmıyorum.

@Orhan Kılıç

Ben yıne sunu belırteyım..Bedenın genc ruhuna ayak uyduramayacagı gunlerın olacak. Bılıyorsun yaslı ınsanlar içinde bulundukları yastan 13 yıl daha genc hısssederlermış.Bilimsel arastırmaların sonucu bu. :)... Digerbıracıdan bu hayatı hayyallerını takıpedıpyasamdıktan sonra yasanmıs varsaymayacaksın. Sende bunu yappıyorsun ıste daha ne olsun.

Uludag zırvede nargıle keyfı.. orjınallığe bak bır kere.. :)..

@Orhan Kılıç

Tek günde Uludağ ve zirve....Al sana heyecan :D
Orhan abi, kıyafet olayına gelirsek, yaşlı amcalar(üşümekten korkan) içine çok ince kazak tarzı bir şey, üstüne de ceket tarzı ince bir mont giymişti.Ama ateş başında oynayan gençler uzun kollu gömlekle duruyorlardı.
Yani bu kıyafet olayı kişiden kişiye göre değişebilir."Ben üşürüm" diyen biraz daha muhafazakar davranabilir(nasıl olsa araba da çıkıyormuş zaten).

@Dinçer ÜNSAL

Ben yaşlı amcalar hatta Bülentin deyişi ile dedeler kategorisine girdiğime göre mesajı aldım. Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Cool_uzak
Sevgili arkadaşlar. Turumuzu gerçekleştirmemize 1 haftadan daha az bir zaman kaldı. Son yazışmalardan bu tura gurup gurup başlayıp kampta buluşacağımız, bazılarınızla ise ancak 2 gün zirvede veya zirve yolunda buluşacağımız ortaya çıkmış durumda. Artık hazırlıklarımızı yapıp listelerimizi gözden geçirmemiz gerekiyor. Hazırlığı lütfen son geceye bırakmayın. Unutacağınız herhangi bir şey sizlerin konforunu düşürecek ve belkide bu heyecanla beklediğimiz turu çekilmez hale getirecektir. İlaç kullanan arkadaşlar öncelikle ilaçlarını unutmasınlar. Abartılı olmayan giysilere gereksinimimiz olacaktır. Yolda en az 1 öğün, yukarıdada en az 3 öğün yemek yiyeceğimizi göz önüe alark buna göre bir liste oluşturun. Sarıalanda et lokantaları var aç kalmayız ama boşuna parçalanırız. Bisiklet özgürlük sloganı ile yola çıkıp yemeye içmeye çok para harcadığımı farkettim. Bundan sonra suyumu, sodamı bakkaldan veya marketten alacağım. Çay bahçesinden çaydan başka bir şey içmeyeceğim. Yemek konusundada daha dikkatli davranacağım. Mangal için tavuktan kaçınalım. Hem sıcaklar nedeniyle tavuk çabuk bozulduğundan gıda zehirlenmesi ile karşılaşabiliriz hem de artık şehirde tavuk kokusu almaktan bıkkınlık geldi. Dağ başına gitmiyoruz ya erken çıkanlardan bir kişi teleferikle aşağı inip yiyecek alarak geri gelebilir.
Acaba Pizza Hut ın servisi varmıdır? Her ihtimale karşı telefon numarasını alalım.
Geçen çıkışımızda dağ kekikleri görmüştük. Arzu edenler yanlarında poşet getirip topladığı kekikleri poşete koyabilir. Annelerimizden, ninelerimizden diğer dağ bitkilerinide öğrenip onlarıda toplayabiliriz. :)

• Beğen
Tepkiler: OrionForEver
Turun son katılımcı listesini tekrar yayınlıyorum. Gelecek olanlar listeye kendi adlarını ekleyip ne şekilde geleceklerinide belirtsinler. Atakan haftaya Pazartesi sınavı olduğundan gelemiyor. Bülent ise annesinin sağlık durumundan dolayı gelemeyecek. Bu durumda listemizin son hali şudur.

7-8 Ağustos Uludağ zirve turu katılımcı listesi: ZİRVE ---2543----ve göller...

1-Metin Doğan
2-Orhan Kılıç (Yenikapıdan feribot ile Güzelyalıya geçecek)
3-Ahmet Ertan (Bursadan katılacak)
4-Birol Çakır (Kaçırır mıyım hiç )))) ) Yalovadan Saat 05:00 gibi çıkacağım
5-Dinçer Dışbudak (inegöl)
6-Dinçer ÜNSAL (Bursadan katılacak)
7-Kerem ( OrionForEver)
8-Volkan Aydoğdu (Bursadan katılacak)
9-Çağlar Kalaycıoğlu
10-

Mehmet Özata, Erdal Irmak, İlhn Bey ve gelmek istediğini ima eden veya yazan diğer arkadaşlarımızda gelme yönünde karar verdiklerinde listeye adlarını ilave etsinler.

Birol abi, yalovadan mı, topçulardan mı 5'te hareket ediyosun? eğer yalovadaysan ben gelirim. nerede buluşacağız? 24 saat arabalı vapur seferi olduğunu öğrendim bu arada.

7-8 Ağustos Uludağ zirve turu katılımcı listesi: ZİRVE ---2543----ve göller...

1-Metin Doğan (Araba ile gelecek)
2-Orhan Kılıç (Yenikapıdan feribot ile Güzelyalıya geçecek)
3-Ahmet Ertan (Bursadan katılacak)
4-Birol Çakır (Kaçırır mıyım hiç )))) ) Yalovadan Saat 05:00 gibi çıkacağım
5-Dinçer Dışbudak (inegöl)
6-Dinçer ÜNSAL (Bursadan katılacak)
7-Kerem ( OrionForEver)
8-Volkan Aydoğdu (Bursadan katılacak)
9-Çağlar Kalaycıoğlu
10-Murat İlhan (Yenikapıdan feribot ile Güzelyalıya geçecek)
11-

@çağlar kalaycıoğlu

Saat 5 te Yalovaya nasıl geleceksin?
O saatte Yalovaya feribot yok
Topçulardan geleceksen benim yolumun üstü olacak
Benim saat problemim yok
Nasıl nereden nereye ve ne zaman geleceğini bildir ben o saatte orada olurum.

Hayırlısıyla bir gidip dönün bakalım. Sonucu çok merak ediyorum... :D Şahsi iddiam o ki; bu azimle bisikletleri volframdan sırtlayarak (ancak bu şekilde) üstündeki düzlüğe çıkarabileceksiniz, oradan da belki biraz daha ileri sürmeyi deneyebilirsiniz... Gözlemlediğim kadarıyla bisikletin zirveye götürülmesi çok zor... (sırtlayarak hariç) Size önerim eğer zirveye yürüyüş yoluna çıkarabilmiş iseniz bisikletlerinizi zirve yürüyüş patikasının 200 mt. ilerisinin sağında kayalardan örülme bir çukur var oraya bırakabilirsiniz... (not o çukuru da insanlar yapmamış) Daha önce zirve yapmadı iseniz bu söylediğimi asla unutmayın... volfram madeninden yukarı çıktığınızda düzlüğe ulaştığınızda zirve sol tarafınızda yalkaşık 4 KM kadar ilerinizde olacak ve sizi oraya götürecek patika işaretleri olacak her 100 metrede bir... Bu işaretler 60-70 cm yüksekliğinde küçük kayaların üst üste yığılması ile yapılan koni şeklinde bir yığıntı... Bunları da takip ederek zirveye ulaşabilirsiniz... Şimdiden başarılar ve bol şanslar...:in:

• Beğen
Tepkiler: Orhan Kılıç
@Uğur ŞENCAN
Azimli olanlar bir şekilde bisikletleri nasılsa yukarı çıkarır. Beni asıl düşündüren çıkardığımız yerden indirebilmekte. Bende bu turun sonuçlarını çok merak ediyorum ama her ne olursa olsun hepimiz için iyi bir deneyim ve unutamayacağımız tatlı bir anı olacak.
İlgi gösterdiğiniz için teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Uğur ŞENCAN
selam arkadaşlar şöyle bi baktım da pazar sabah istanbuldan gidecek olanlar var galiba öyle bi durum varsa bende katılırım

Geri