Scudo Sports

7-8 Agustos Uludağın zirvesine gidiyoruz

@Kudret Kurtcebe

Geçen hafta İğneada turu için yola çıktığımda hava sıcaklığı 39 dereceydi, 2. gün bir ara termometre 43 derece gösterdi. Son gün ise 36 dereceydi. 2. gün Kıyıköye kadar olan bölüm hariç hiç birisinde sudan başka bir içecek bulmak neredeyse imkansızdı. İlk gün Saraya geldiğimde benzin istasyonundan meyveli soda bulabilmiştim. Asıl tercihim sporcu içeceğiydi ama maalesef yol boyunca bulamadım.

• Beğen
Tepkiler: metin1973
Scudo
orhan bey
bana iyi gelen size iyi gelirmi bilemem ama normal su için kullanılan pet şişesine soda ile ayranı karıştırarak içtim önce ayranı üzerine maden suyu sodasını koydum bu şekilde idare ettim
yalnız önceden mataralara hazırlamak daha akıllıca çünki yollarda bulunmuyor
yemek olarak ise sadece kuru üzüm yedim akşam dönüşte iki kek yedim

Bence sıcakta bisiklet sürmek çok eğlenceli. Hafifde rüzgar tam olur.
Sıcakta çok sıvı tüketmek gerek. Geçen hafta Cumartesi Akşam 22:00 ve pazar günü öğlene kadar toplam 320 km ve 17 litre sıvı (çay, soda, su, ayran, enerji içeceği ve limonata) tükettim

Merhabalar...ben de bu tura katılmak isterim. performansıma güveniyorum ve konaklamalı (çadır, mangal) organizasyonlardan keyif alıyorum. Yalnız lastiklerim ince sayılır, o yüzden konakladığımız oteller bölgesinden zirveye yürüyüş yapmayı düşünüyorum...

• Beğen
Tepkiler: Orhan Kılıç
teşekkürler...tam olarak saat kaçta ve nerden hareket? eskihisar-topçular feribotunu mu kullanıyosunuz bu arada?

@Orhan Kılıç

TUR HEYBEM VAR ORHAN ABİ. HEYBEYE ATACAĞIM. SİZ MALZEMELERİNİZİ NASIL YOLLAYACAKSINIZ YUKARIYA. BİR DE HANGİ YOLDAN GİDİYORUZ ESKİ BURSA YOLU MU YENİ YOL MU. YENİ YOL TEHLİKELİ ÖZELLİKLE TEPE DERBENT MEVKİİ BAYIR AŞAĞI ARAÇLAR ÇOK SÜRATLİ. BİR DE AYIN 8 İNDE ULUDAĞDA ŞENLİKLER FALAN VARMIŞ SANIRIM YARIŞMALAR FALAN

@çağlar kalaycıoğlu

Performansın iyiyse Topçulara gel ordan birlikte gidelim
Topçulardan Bursa 80KM ben 12 km daha beriden geleceğim.
Yaklaşık olarak saat 05:15 de orada olurum

Arkadaşlar tur için son bir haftaya girmek üzereyiz. Programımızı kısaca yeniden anımsatmak istiyorum. İstanbuldan gelecek olanlar Cumartesi sabahı 7.30 feribotu ile Yenikapıdan Bursaya geçeceklerdir.
Bu arada daha erken saatte Bursada olup tırmanışa erken başlamak isteyen arkadaşlarımız İstanbuldan otobüs ile Bursaya geçebilirler.
Topçular tarafından bisiklet ile gelmek isteyenler Birol ile temasa geçip Bursaya birlikte gelebilirler.
Metin Eskihisardan Topçulara geçip Bursaya araba ile gelecek ve Güzelyalıda bizlerle buluşup eşyalarımızı arabasına alarak kamp yerimiz olan Çobankayaya çıkaracaktır. Topçulardan bisiklet ile gelenler toplu halde olurlarsa yolda veya Bursa girişinde eşyelerini Metin'e teslim edebilirler.
Çıkışta yanınızda sadece içlastik, yama, pompa ve allen anahtar takimi ile sporcu içeceği ve yolda yiyeceğiniz en az bir öğünlük yiyecek bulundurmanızı tavsiye ediyorum. Yolda çeşme bol olduğundan ekstra suya ihtiyacımız olmayacak. Dağ yolunda yiyecek çok pahalı. 1 kg köfte 40 TL.
Feribot ile gelecekler vakit kaybetmeden yola çıkarak Bursaya doğru pedal basacaklardır. Bunun için kahvaltının en geç feribotta yapılması gerekmektedir. Kentparkta Ahmet, Dinçer ve muhtemelen Mert ile buluşarak yola devam ederek Heykelden Tophaneye geleceğiz. Burada tahinli pidelerimizi yiyip çaylarıızı içeceğiz ve fotoğraf çekiminden sonra dağa tırmanmak için yola devam edeceğiz. Yolda herkes performansına göre devam edecektir. Yolu bilenlerle Çobankayada, bilmeyenler ile oteller bölgesinde buluşacağız. Çıkışlarda iki kişiden az olmamaya dikkat edeceğiz. Gurubun en arkasında mutlaka meydane gelebilecek bir sorun halinde bisiklete müdahale edebilecek alet ve edavatı olan bir arkadaşımız olacaktır. İleriki günlerde ayrıntılar dahada netleşecektir.

Orhan abi bi çadırım kaldı kontrol etmediğim

Ondada sanırım kenarında 3-4 cm bir yırtık vardı güzel bir yama işi görür
Üstünde penceresi olan su geçirmez. Umarım penceresinin şapkasını bulurum :D
Yoksa yağmur filan yağarsa tepeden tırnağa ıslanırım :)

@birolcakir

Geçen hafta İğneadaya giderken daha hafif olduğu için arkadaşımın kızının çadırını almıştım. Kurunca baktımki tepesi tül ve kapağı yok. Gelince internette çadırları inceledim ayrı bir parça olması gerekiyor. Ertesi gün dönerken yolda şiddetli bir yağmura yakalandık. Eğer ben kaldığım gece yağsaydı benim macera tam olacaktı.

Merabalar tekrar. Öncelikle sizleri henüz tanımadığım için nası hitap edeceğim konusunda sorun yaşadığmı farkettim; O yüzden herkese şimdilik abi deyip tanışıktan sonra gerekirse bi düzeltme yapalım...:)
Orhan abi, öncelikle verdiğin güven verici bilgiler ve organizasyona hakimiyetin için teşekkür ederim. benim bisikletim bi tur bisikleti olduğundan bagajım var; heybe ve çadır(2 kişilik), mat, uyku tulumu setim de...10 maddelik gerekli eşyalar listesini gözden geçirdim zaten.
Birol abi, 5.15 topçular dediğine göre 4buçuk eskihisar olması gerekiyor. o saatlerde feribot sıklığı hakkında bilgim yok yalnız. Şehirlerarası otobüsler gittiğine göre mutlaka da vardır. Ama kesinlikle seninle beraber gidelim isterim. daha çok konuşuruz, 1 haftamız var ama şimdiden cebimi veriyim sana: 0535 761 57 77. Diğer tüm arkadaşlarla zaten bursada buluşcağımıza göre yukarıda yapılacak yemek vs.organizasyonlarını planlamak zor olmayacaktır...tekrar görüşmek üzere...

• Beğen
@çağlar kalaycıoğlu

Çağlar O saatte trafik olacağını sanmıyorum ulaşım için araç bulabilirsen Topçulara gelmen çok kolay olacaktır. Ben seni beklerim

Metin araba ile gıdecekse İstanbuldan da alış veriş yapmayı dusunmelısınız. Etlerı bursadan alırısınız ve katılımcılar yıyecek parasını bolusurler. Ben kesın gelemıyorum içimde bir umut tasıdım ama oda annemin gozu ıle ılgılı katarakt operasyonu ve sonrasındakı gunler onunla daha yakından ılgılenmem gerektıgi için artık oda yok. Şimdiden sızlere iyi eglenceler dılıyorum yıne.

Artık resımlere bakıp bakıp ...:( offflar dururum... Kıbrıs turu baslıgında yazdıgım gıbı bu gece ıçıp dagıtacagım. yoksa depresyona agır agır hızlıdan bakıyor bana.....:)

• Beğen
Şu an AsTV yi açarsanız, Uludağ çobankayadaki Kızılay kampıyla alakalı bir program var.

Gece çekilmiş.Ne giyilmesi hakkında fikir verir size de.

Şu an Kızılayın Mudanya Kampına geçti.

@uzaktr

Bülentçiğim gelememene üzüldüm. Annene geçmiş olsun. Acil şifalar diliyorum. Buradan et alırsak yolda bozulabilir. Sucuk partisi yapmak daha akla yakın görünüyor. Metin yanında kömürlü semaverinide getireceğinden gece çay sıkıntımız olmayacak. Hatta Metin in nargilesi ile ilk nargile tecrübemide yaşayacağım. :)

• Beğen
Tepkiler: Cool_uzak
@Dinçer ÜNSAL

Ben yayını kablo tvden izlediğimden o kanal bizde çıkmıyor. İzledikten sonra bilgilendirirsen sevinirim.

bursa 7 ağustos

http://vortex.accuweather.com/adc2004/common/images/wxicons/52x40/01.gif
Hotter and less humid with a full day of sunshine. Winds from the NNE at 14 km/h.
Realfeel®: 32 °C
High: 33 °C

(link), Aug 7
(link)

http://vortex.accuweather.com/adc2004/common/images/wxicons/52x40/33.gif
A star-studded sky. Winds from the NNE at 12 km/h.
Realfeel®: 19 °C
Low: 19 °C

bursa 8 ağustos

(link), Aug 8
(link)

http://vortex.accuweather.com/adc2004/common/images/wxicons/52x40/01.gif
Hot with plenty of sun. Winds from the NE at 14 km/h.
Realfeel®: 33 °C
High: 33 °C

(link), Aug 8
(link)

http://vortex.accuweather.com/adc2004/common/images/wxicons/52x40/33.gif
A starry night. Winds from the NNE at 11 km/h.
Realfeel®: 20 °C
Low: 21 °C

orhan bey ısı önemsiz bursada 40 derece bile değil bu işinizin kolay olması anlamına gelmekte başarılar

Merhaba,

Son haftaya girmişken, cok buyuk bir aksilik olmaz ise bende sizler ile birlikde olacagim:)

Oncelik ile bu listeye ek olarak muhtmelen benim ile beraber 4 kisi olarak bizde bu turda yer alacagiz.

Portbagajlarımızda esyalarımız ile yukarı dogru cıkacagiz.

su anda bir kac ihtimal var bunlara gore,

1- Otobus ile erken geçebiliriz,
2- araba ile geçip arbayı bursayı girişinde bir yerde bırakabilir ve oradan basabiliriz.

Her ihtimalde bizim yollarda olma saatimiz cekirge'de 7:00 civarında olacaktır.

Yukarıda irtibat acisindan ozelden cep numaralarını ppaylasırsanız bende benimkini gonderirim ona gore hareket edebiliriz.

Oteller bolgesinde belli bir sure durdukdan sonra Göller bölgesine dogru hareket etmek amacındayız. Dedigim gibi cep telefonlarından konu ile ilgili olarak o anda haberlesiriz.

Bulent'cim; Gecen gun senin ile mezarlıkda karsılasmıstık, tekrar arkadasının bası sağolsun. Umarım annen en kısa sürede iyileşir, acil sifalar diliyorum. Sen gitmek istedigin zamanı soylersen sana eslik etmekden mutluluk duyarım. Deprasyonun en iyi ilaci B vitamini ve bisiklet:)

• Beğen
Tepkiler: Cool_uzak
Geri