Scudo Sports

7-8 Agustos Uludağın zirvesine gidiyoruz

@OrionForEver

bu turu kaçırmak istemem dizimdeki problem den dolayı kesin kararımı daha vermedim ama hazırlıklarım bu yönden inşallah bir aksilik olamaz...
vermiş olduğun fikri ciddi ciddi düşüneceğim eğer gitmeye karar verirsem otobüsle bursa oradan da devam edebilirim .. ...

• Beğen
Tepkiler: Orhan Kılıç
Scudo
Benim düşüncem isteyen otobüsle erken gidip tırmanmaya başlasın, isteyen İdo ile gidip başlasın. Nasılsa sonunda aynı noktada buluşacağız. Ben eşyalarımıda yanımda taşıyacağım için araç konusundada sıkıntım olmaz. Uykusuz geçen bir gecenin ardından tırmanmak istemiyorum.

• Beğen
Tepkiler: OrionForEver
Orhan abi ben şimdiden bilgi vereyim.

Her zamanki gibi Yalovadan bisikletle saat 05:00 da yola çıkıcam Bu sefer direk tırmanmayı planlıyorum muhtemelen 8:30 civarı başlarım.

O saatte birileriyle karşılaşmak ümüdiyle

@birolcakir

Benimle karşılaşamayacağın kesin. :) Feribot Güzelyalıya 9 da geliyor. Ben sıcağın tavan yaptığı saatlerde başlamak istiyorum. :)

@murat ilhan

İlhan Bey,
Kapıdağı çıkardığınıza göre bunu da çıkarırsınız. Ama en kötü ihtimalle fazla zorlamadan geri dönülüp teleferikle de çıkılabilir. Geçen sefer metin çok ağır tempoda çıkmıştı. Görüşmek üzere.

Orhan abi sırt çantasından da kurtuldum artık sadece çadırı bisiklete atıp gideceğim Bursaya
Bakalım Ne kadar sürecek yolculuğum.
her geçen gün yorgunluğum daha da azalıyor :)
Eskiden 20 km lik yoldan sonra akşam evde zor durur uyuklardım.
Şimdi 200 km den sonra yorgunluğumu anca hissediyorum. Yinede uyuklamıyorum :D

@VOLKAN AYDOĞDU

Çadır için arkadaşlardan birisinin çadırında kalma ihtimali olabilir. Bu da son hafta belli olur. Bende fazla bir çadır vardı ama hafta sonu kurduğumda tepesinin sadece tülle örtülü olduğunu gördüm. Soğuk ve yağmurdan korumaz. Uyku tulumunuzu veya üşümemenizi sağlayacak giysi ve örtüleri temin edip kararlaştıracağımız şekilde yukarı yollamanız gerekiyor. Bu durumda bisikletinizde portbagajda şart oluyor.

• Beğen
Tepkiler: Volkan Aydoğdu
Uludağa gelmeyi düşünen arkadaşların dikkatine,
Turu gerçekleştirmemize sadece 10 gün kaldı. Eksik ekipmanlarınızı tamamlamak için bu hafta sonu son fırsatımız olacak.
1-Çadırınızı gözden geçirin, varsa eksiklerini giderin.
2-Uyku tulumunuzu temin edin veya mevcut olanı gözden geçirin.
3-Bu eşyaları en azından iskeleden veya otogardan araca yükleyeceğimiz noktaya kadar taşıyabilmek için portbagajınız yoksa bir tane satın alın.
4-Giysilerinizi ve tırmanışa uygun ayakkabılarınızı hazırlayın.
5-Yükünüzü portbagaja bağlamak için kaliteli bagaj lastiği edinin.
6-Yedek iç lastik ve pompa edinin.
7-İki gün için yiyecek planlamanızı yapın.
8-Feribotla gidecekler önümüzdeki hafta başından itibaren biletlerini satın alsılar. Gidiş 7 Ağustos Cumartesi sabah 7.30 feribotu ile. Şu anda 138 kişilik bilet kaldığı görünüyor. Dönüş 8 Ağustos Pazar akşam 20.00 feribotu ile. Şu anda 155 kişilik bilet kaldığı görünüyor.
Herkese keyifli bir tur dilerim.

Ya benim aklıma daha iyi bir fikir geldi :)

Biraz halat işimizi görür.
En öndeki arkadaşa bağlarız halatı en zayıf olana kadar devam eder.
Uzun bi kuyruk olur ama en azından birlikte çıkarız :)
Nasıl ama iyi fikir değil mi ? :D

@birolcakir

Fikri sen ortaya attığuna göre halatın başlangıcını sana bağlayalım, en arkayada ben geçeyim.

• Beğen
Tepkiler: metin1973
@Orhan Kılıç

Hiç olmazsa birlik ve beraberlik içinde yuvarlanmış oluruz :winkenlux

planımda bir degişiklik olmazsa arabayla eşyaları yukarı çıkarıp sonra bisikletle aşagı inip sizi yakaladıgım yerden devam edicem yada orhan abi ile yenikapıdan gelicem

havaların sıcak geçtiği bu aylarda yaşıtlarımın cesaretine hayran kaldım geçen pazar yüksek bir tempo yaparak tabi kendi çapımda şile rampalarına savaş açtım lastiğim 30 km de patladı bana zati lastik hiç dayanmıyor şile yollarında bu ikincisi
bu pazar su düşendeyiz ısı 42 derece olacak geçen pazar 32 derece idi 10 derecelik bir fark , su düşen rampalarının çetin geçeceğini göstermekte geçen pazar 5 adet ayran 5 adette maden suyu sodasını içerek vucuttaki mineral kaybını engelledim hiç bir yorgunluk yoktu
bisikletin 10 kiloya düşmesi bunda söz konusu olabilir ama 5 yıldır kesintisiz bisiklet üstünde olmamında faydaları var bu spor nankördür bıraktığınız an sıfırlarsınız
uzun yol sürücüsü olmak hem teknik hem zeka hemde kondüsyon gerektirir özellikle sıcak havalarda uzun ve yorucu yollara gitmek için kondüsyon şarttır geçen şile gezisinde bir arkadaşımız iki ay boyunca hiç bisiklete binmemişti kilolu olması artı dönüşte iki ayağınada kramp girmesi bu olayın nasıl ciddiye alınmasını beraberinde getirir
keza 30 ağustos turundada bir günde 270 km ye talip olan iki genç dostumun
sabaha kadar uyumamış olması neticesinde telef olduklarına şahit oldum
bir günde 270 km gitmek için iki kez düşünmek lazım hemde sıcak havalarda keza son 400 km ye soyunan arkadaşlarım ve dostlarımda 200 üncü km de kaldılar evet bu iş zordur 200 km üstü insanı telef eder telef olmamak için bir çok 200 devirdikten sonra 200 km nin üstüne çıkılabilinir sistemli ve periyodik bir biçimde çalışmak lazım
gerçi siz dostlarım konaklamalı olduğu için sorun değil iki günde uludağı alırsınız
ilk gün kamp yapar ikinci gün trekking tarzı zirveye 2540 metreye çıkarsınız isterseniz bisikletleri bırakırsınız ama ben sizin yerinizde olsam bisikletin hakkını veririm ve zirveye bisikletimi taşırım çünki bisiklet zirveye yakışır
tekrar tekrar bu zor turda dostlarıma başarılar dilerim kartepeden daha zor çetin bir turdur
bu turun zorluğu zirveye olan 2540 ıncı metreye bisiklet yolunun olmamasıdır
bol şanslar

:in: :in: :in:

Geri