Scudo Sports

6000 üye neler yapmazki, yönetime duyrulur.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@tayfur

Sayın tayfur bey konuştuklarınız arasında bir tutarsızlıkmı var ?

Scudo
@acumur

Sevgili Ahmet,

Tabi ki bizler dostuz ve öyle kalmaya devam edeceğiz.Biz bu t-shirt yaptırma fikrini geçmişte de konuşmuştuk.Ama üzerinde Bisiklet Forumun adını taşıyan birinin uygunsuz bir hareket yapması (sözüm meclisten dışarı sizleri kastedmiyorum),mesela yaya yolunda hızlı ve tehlikeli bir şekilde bisiklet sürmesi,yayalara ve çocuklara zarar vermesi ,bizleri rahatsız eder gibi geldiği için vazgeçtik.
Sizler bunu düşünmüş ve uygulamaya geçirmişsiniz,iyi de yapmışsınız,buna bir lafım yok.Zaten olsaydı ,bu konu ilk açıldığı zaman tavrımı koyardım.Ha izin alınmalı mı ?alınmamalı mı?Bence alınmalı,ama izin almadığınız içinde kimseyi şuçlamadım hatta sağolsunlar dedim.Zaten forum yöneticileri arkadaşımız ,sorun olmaz diye de düşünebilirsiniz.Haklısınızdır da.Belki ben de olsam öyle düşünürdüm.Amaaaaaaaaaaaa şimdi burada duralım,
Ben olsaydım,

@msconfig

Gibi bir cevap da yazmazdım.Sonuç da birbirimizin yüzüne bakıyoruz.Biraz daha saygılı olunabilirdi.Dikkat edersiniz ki ben yazılarımda önce saygılı olmaya dikkat ederim.Klavyedeki harflere basmak kolaydır.Bu forumda bu ve buna benzer tartışmalar çok oldu,olacaktır da.Bakın siz rahatsızlığınızı da belli bir saygı çerçevesinde dile getirmişsiniz.Buna kim ne diyebilir?Forum yöneticileri destek olmasaydı,moderatör arkadaşlarımız ,T-shirt istemezlerdi.
Ha neden ben T-shirt istemedim ?İsteyen arkadaşlar genelde S-M-L benden istiyorlar.Ben 187 cm boyunda 115 kiloyum.Yani bana XXL uyar.Tekstilde de bir kişi için imalat zor olacağından sesimi çıkartmadım.Yoksa ard niyetli bir düşüncem yok.

madem ki konu t-shirt konusuna kaydı..kısaca kendi adıma açıklama, değerlendirme yapmak istiyorum...yazacaklarım forum yönetiminin ortak görüşleri değil, şahsi görüşlerimdir.

öncelikle belirtmem gereken nokta -tshirt konusunda yönetim olarak (en azından benim dahil olduğum) fikir alış verişi olmadı..yani yönetim odasında bir konu açarak bunu değerlendirmedik.zira yönetim odasında genellikle forumda yaşanan sorunlar görüşülür.. yönetimden kimsenin t-shirt tasarımı konusundan rahatsızlık duymadığını tahmin ediyorum ki diğer yönetici arkadaşlarımızla görüşme gereği duymadı..

www.bisikletforum.com isminin t-shirtlerde kullanılması için izin alınması konusu benim fikrimce etik bir ayrıntıdır. olayın heyecanı ile kimsenin aklına gelmemiş olması, forumdaki samimiyetten dolayı bu tür bir şeye ihtiyaç olmayacağının düşünülmesi tabiidir. bu kadar doğallık arasında da bisikletforum'un Türkiye'nin 1 numarası olmasında benim dahi bilemediğim nice emekleri olan Tuğrul Abi'nin serzenişi de doğal karşılanmalıdır. alınganlık göstermeye gerek yok diye düşünüyorum..

mustafanın verdiği emeğe kesinlikle kimse laf edemez..zaten ilgili konunun sonlarına doğru konuya dahil olarak tasarımları çok beğendiğimi ifade etmiş, katılım sıkıntısı için faydalı olabilecek önerilerde bulunmuştum.

daha önceden de konu içerisinde katılımın neden az olduğuna dair bir tespitte bulunmuştum.. evet "bizim grup" lafzı..doğru tahmin.. bir süredir lütfü, harun, semra, mustafa, bikem....'in (ilk aklıma gelen isimler, diğerleri kusura bakmasın kasıt yok) harika bir dostluk örneği sergilediğini forum sayfalarında keyifle izliyoruz.. orada yer alan "bizim grup" ifadesi de bizim gruptan kasıtın yukarıda bahsi geçen grup olduğu izlenimini doğuruyor.."bizim grup" şeklinde başlık atılıp da sonra "ya bu t-shirt konusu aslında bütün foruma şamildi" demek bana biraz samimiyetsiz geliyor..

bu konu ve tartışılan konu arasında büyük bir fark var.nerden nereye gelindi ben anlayamadım:) herkes ortak bir zevk için burada.yapıcılığı kaybetmemek lazım sonuç olarak buradaki tüm fromcular aynı şey için savaşıyor sitenin faydalası ve gerekliliği. şahsi düşüncem yapılan şey siteye zarardan çok faydası olacak bir girişim.reklamın iyisi kötüsü olmaz :) ayrıca buradaki eylem aslında insanların siteyi ve ortak arkadaşlıkları ne kadar benimsediğinin en iyi örneği buradaki topluluk her yönüyle site ve site içindeki konular ve insanları benimsemiş ve konluarı sahiplenmiş olması from içinde en önemlisi budur herhalde. bence bunu tartışma nedeninden cok sitenin ne kadar faydalı olduğunu anlamak gerekir.

• Beğen
Tepkiler: Murat CER
@tns

Sayın tns,haklısınız.Ama bazı konularında konuşulması gerek,hangi konu başlığında olursa olsun.

Selamlar

cevap 1 - En başından beri farklı şehirlerden bile katılım oluyor sizin çok sonra burda ifade edilen grubun forum olduğunu anlamanız algılama hızınızla ilgili bişey buda beni bağlamaz.
cevap 2 - Bisikletforum yazısı daha yeni kaldırıldı kaldıki kesinleşmiş birşeyde değil.Konun hemen başında sert ifadeler kullanarak olayı asıl siz gerdiniz.Bu kadar içinde rahatszılk duyan birisi olarak neden en başında tepkinizi dile getirmediniz o zaman.Farzedelim grup kelimesi yanlış anlaşılıyor söylerdiniz düzeltilirdi.
cevap 3 - Ben siz bizi kıskanıyorsunzu diye bir cümle kurmadım.Tabikide herkesin beraber takıldığı bir grup var.Ama biraz dikkatli olup orada gruptan neyin kastedildiğini anlamnız çok zor değildi.Dediğim gibi neden diğer üyeler aynı düşünceye sahip değilde sadece yönetim tayfası bu düşüncede bu noktayada işaret ederim.
cevap 4 - Sizin cümlenizin saçma olduğu düşüncem daha yeni sipariş vermiş biri konumundayken birden Tuğrul beyin çıkışyla sanki pusu kurmuş gibi yerinizden çıkıp yaa evet şöyle böyle diye olaya müdahil olmanızdır.
cevap 5 - Ortaya telif muhabbeti falan attığım yok.Sadece örnek olarak verdim konunun ne kadar doğal olduğunu iafede etmek adına.Siz herzamanki yaptığınız gibi kurudğum cümlenin anlam bütünlüğünü değil sarada kelimeyi kullanara bir mana çıkartmaya çalışıyorsunz.Bunuda kurnazlık olarak değerlendiriyorum.Dikkatli okuyun ne yazdığımı konunu telih haklarıyla falan bir ilgisi yok alakasız yerlere saptırmayın.Sizede kişisel bir saldırım olamaz zira kaale aldığım birisi değilisiniz.'Nedendir bilinmez'cümlenizden neyi ima ettiğiniz net bir şekilde anladım da dediğim gibi sizinle bir ilgim yok benm.Sadece siz olaya direk yanlı bir şekilde müdahil olduğunuz için cevap yazdım.
cevap 6 - Sen devam et arkandayız cümlesini şuan içinde bulunduğumuz tartışmadan tamamen alakasız bir konuda ve alakasız bir tarihte dile getirmiştim çok net hatırlıyorum.Demekki siz benim yazılarımı okuyup sürekli bir yerlerde not tutuyorsunuz yeri gelirde kullanırım diye.Acaba foruma yeni üye olduğum sizinde moderatör olduğunuz dönemki tartışmamızdan bu yana bir kinmi saklamışsınz içinizde onuda ben merak ediyorum şimdi.Bu ayrıca 5. bölümdeki -nedendir bilinmez- göndermenede cevap olsun.
Kendinizin dile getirdiği gibi herkesin beraber takıldığı bir grubu var bunu hem kabullenip hemde yeri gelince rahatszılık olarak sunman yine kurnazca bir davranış olarak geliyor bana.Evet bizimde daha samimi olduğumuz arkadaşlarımzı var ve bunlardan biriside Mustafa.Kendsinin haklı olduğunu düşündüğüm her konuda arkasında olurum.Sizi neden germişki bu destek.
Kimseye kinaye falan etmedim.Evet bizim grup yazısı yanlış anlaşılmış olabilir ama bizim kastımız forumdaki birliktelikti ve bunu açık ispatıda siparişi onaylayan kişilerin sizin biizm grup olarak değerlendiriğiniz topluluğun tamamen dışında olan kişilerdende oluşmasıdır.Fazlasıyla yeterli bir örnektir buda.Burada konuyu yanlış anlayan tek oluşumun yönetim olması bence daha çok dikkat edilmesi gereken bir durumdur ki sizinde eski bir yönetim üyesi olmaznıdan dolayı gözü kapalı o taarafta olmanız çok şaşırtmadı beni.

Son olarak bu cevapları öyle madde madde bilşeyr sıraladığın için yazdım zira seninle polemiğe girmek derdinde dahada önemlisi sıkıntısında değilim.Çok arzu ediyorsan pazar günü ormanda yüzyüze konuşuruz bunları.Yazı yazmaktansa göz göze konuşmak her zaman birinci tercihimdir.

Sevgili Tuğrul sizden ricam bu konunu böyle üyeler ve yöneticiler tartışması olması değil.Benim şahsi tepkimin nedeni şudur;
En başından beri bu güzel paylaşıma neden yöneticilerden bir ses gelmiyor diye yakın arkadaş çevereme söyleniyorum.Beni çok rahatsız ediyordu sessziliğiniz ve bakın bunun altından bişey çıkacak diyede dile getirmiştim açık konuşmak gerekirse ki işte patlak verdi konu en nihayetinde.
Ben diyorumki keşke siz bunu alakasız bir konuda cümle arasında dile getirmeseydiniz.En olmadı özelden bir uyarı yapardınız ve tatlıya bağlanırdı.Eğerki izin alınması cidden gerekliyse ve pas geçilmişse eminimki en doğru olan şey yapılırdı.Ama bu şekilde bir rahatszılık dile getirilince insan ister istemez başka şeyler düşünüyor en azından şevki kırlıyor.Çünkü biz gerçektende büyük bir iştah ve gururla bekliyorduk bu t-shirtleri giymeyi.Bütün bu hisleri yaşarken kalkıp birilerinin ama siz grup yazmışsınız yok forumuz biz demesini çok basit bir şikayet ve samimiyetsizlik olarak değerlendiriyorum.Ta en başından beri sadece forumumzu temsil etmek için nerdeyse tüm gezilere ve sosyal aktiviteler katılıyoruz.Sİz yöneticileri bile çok azında gördüm hatta bu birlik gezilerinin.Buna rağmen kalkıp birilerinin bana siz grupsunuz biz forumuz mavalları atmasına ne müsade ederim nede kabullenirim.Saygılar sunarım.En kısa zamanda tokalaşmak üzere sevgili Tuğrul...

Murat beyin yazısını tamamen onalıyorum sanırım en mantıklı açıklama bu yönde olur,teşekkür ederim kendisine.Tekrar ediyorum Murat beyinde dile getirdiği gibi kesinlikle tamamen iyimser bir sebepten ve böyle bir tasarımı hayata geçirmenin çok doğal bir şey olduğundan dolayı izin alınması akıla bile gelmemiştir.

@Murat CER

bu tarz tartismalardan haz almam, onemsiz yanlis anlasilmalarin buyutulerek alinganliklarla desteklenip acumurun da dedigi gibi sebepsiz kutuplasmalara neden olusuna cok sahit oldum, beni uzer..

o yuzden sadece Murat Cer beyin su son paragrafina bir hatirlatma yapacagim, buradan da grup olayinin forum olayi okuyan en basindan anlayacaktir sanirim, yani ortada semantikten oturu bir yanlis anlasilma disinda bir samimiyetsizlik vs soz konusu degil:

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=7038&highlight=tshirt

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?p=73761#post73761

birinci link sizi konunun ilk acildigi sayfaya goturecek, orada mustafa arkadasimizin aslinda herkese yonelik bir cagri yaptigini, ve bu cagriya da ilk olarak baaageeet arkadasimizin (a'lar ve e'ler eksik/fazla yazilmis olabilir :) buraya simdiye kadar yazan ve aklima geldigi kadari ile Tugrul, Tayfur ve Murat Cer beyler gibi degil de Mustafanin baslikta yazdigini en azindan benim algiladigim gibi algilayip (yani grubumuz, forumumuz, hepimizin seklinde) ilk mesaj atanlardan birisi oldugunu goreceksiniz.

Eger sabriniz/vaktiniz yoksa ve topicin hepsini okumak istemezseniz diye de 2. sayfanin linkini yazdin. Orada da nasil topic icerisinde az sayida kisi yazdigi ve bunu foruma genel yaymak istedigimiz icin, baskalarindan zilgit yememek adina :) kendi actigimiz topiclerde bu basligin duyurulmasina calistigimizi da gorursunuz.. Ben burada basindan sonuna bir samimiyetsizlik gormuyorum.

Sadece bahsi gecen basligi ve icerigini gozden kaciranlar icin hatirlatmak istedim..

Sevgili Dostum,izin almak illa ki gerekmiyor,etik olarak diyorum,yani "yav bu insanlar bu kadar emek vermişler,forum kurmuşlar,altıbin küsür üyeye ulaşma başarısını göstermişler,onlarada bir soralım" gibi mesela,
Zaten msconfig de bana ,düşünenemedik kusura bakmayın yada buna benzer birşey söyleseydi,bende olsun dostum sizden mi esirgeyeceğiz derdim.Bu konu buralara kadar gelmezdi.Ama neredeyse bilgisayar üzerinden dövmeye kalktı.Ben onun üslubuyla da cevap verebilme yeteneğine sahibim.Yazdıkları imzasıyla çelişiyor.

En kısa zamanda hem tokalaşırız,hemde sarılırız,maksat gönüller bir olsun.

@tayfur

Tayfur, devamli ''grup'' olayindan rahatsizligini dile getirmissin.. Basliga takilip kalmissin.. Basliga o kadar rahatsiz olacagina bikere o basliga tiklayip konunun icine girseydin aslinda bizim grup diye bir seyin olmadigini acikca gorebilirdin.. Konunun icinde Turkiye'nin dort bir yanindan uyelerimiz t-shirt talebinde bulundular.. Konuya tiklamamis olman ya da sonradan tiklamis olman kimsenin sorunu degildir..

Basliktan rahatsiz olmussun konuyu gec tiklamissin, sonra da bizim grup falan diyosunuz gibi iddaalarda bulunuyorsun.. Konunun ne ihtiva ettigini ogrendikten sonra bile halen basliga dayanarak kendince yorumlar yapmissin.. Gercegi de gormussun ama haala devam ediyorsun bazi yorumlarina.. Saplanip kalmissin yani.. Bu celiskini anlamak mumkun degil..

@acumur

bu konunun 2. sayfasındaki mesajınız. ben sizinle tartıştığımızı bile hatırlamıyorum. kimseye pusu kurmadım, çünkü kimseye garezim yok. eski bir yönetici olmam beenim kişisel görüşlerimi değiştirmez. yönetici olan ve olmuş diğer arkadaşlarla da fikir ayrılıklarım olabilir, olmuştur. ben düşüncelerimi dile getirdim. ancak sizin tavrınız kişisel görüşlere saygı çerçevesinin dışına çıkıyor. ¨birilerinin mavalları¨, ¨sizi neden germiş ki¨ gibi ifadelerin uygunsuz olduğunu düşünüyorum.

tişort konusunda hiçbirşeye atlamışlığım, kimseye saldırmışlığım yoktur. ben de bisikletforum.com yazılı tişort yapılmasının güzel birşey olduğunu düşünüyorum. tişort konusuna (konudaki ilk başlığa) daha önceki mesajlarımda belirttiğim sebeplerden dolayı hiç bakmadım. ikinci konuyla ilgilendim çünkü o koşullar altındaki bir tişortu giymek beni mutlu edecekti. ancak daha sonra forumun adının tişorttan kaldırıldığını görünce benim de canım sıkıldı ve o şekilde tişortu almayacağımı, bisikletforum adı yazılırsa da sözümden aynı şekilde alıntı yapıyorum ¨seve seve alacağımı¨belirttim.

neden benim hedef alındığımı ise anlayabilmiş değilim.

Tuğberk benimle senin özel bir problemin var galiba. Birkaç gün önce silinen bir konuda beni okuduğunu anlamamakla itham etmiştin. Senin gibi lafını bilmeyen insanlara cevap vermiyorum.

Acumur ya da Mustafa yada başka kimseyle derdim yok

anlaşılan bizim konu güme gitti:) neyse belki bi dahaki sefere :)

o zaman tamam bak :)rüşvette girdi işin içine yandık valla:):)

@tns

Sizin konu güme gitmedi yahu.İşte sizinde dile getirdiğiniz kafa patlatmış olduğumuz bir konuyla şilgili birşeyleri düzletmeye çalışıyoruz.Hem sizin bahsettiğiniz konuyla alaklıda ilk mesajlarda yazılanlara katılıyorum ben.Evet bu forumda kağıt üzerinde 6000 tane üye var ama bu bahsettiğiniz oluşumlara katılacak ve etkinlik gösterecek aktif üye sayısı bence 100 kişiyi geçmez.O 6000 üyeden bu foruma bir kere bile yazı yazmamış herhalde 5000 den fazla kişi vardır.Birde Tuğrul beyin dediğini gibi piayngo falan gibi maddiyat içeren oluşumlarda herzmaan art niyetli kişiler çıkıp yönetimi tövmet altında bırakacak açıklamalr yapabilir buda sıkıcı bir hal alır.Diye düşünüyorum ben.

bence bunu anlamanın en iyi yolu yaza doğru herkesin katılacağı büyük bir gezi düzenlemek ve istanbuldaki katılımcıları anlamak(istanbul diyorum buda tartışma konusu olmasın burada yaşadığım için:))

''sormadık tabi neden soralım'' ''bizim grup'' ''yönetim tayfası'' ''sizi neden germişki'' yönetim pusu Kurmuş'' (zaten biz daha önce yönetim neden karışmıyorlar sonradan bişey cıkar bekleyelim görelim )
ne güzel kelimeler kullanmış arkadaşlarımız, ne kadar demokratik platformda olduklarının hala farkında değiller, eğer bisikletforum kurucuları sizin kadar art niyetli düşünselerdi, şuan bu yazıları yazamıyor olacaktınız..
kendi grubunuzdan bahsediyorsunuz madem öyle t-shirtları kendi grubunuza bastırsaydınız.ama t-shirt sayfalarınızdada yazdığınız gibi ''ne kadar cok üye olursa o kadar ucuza maal olur''farkındamısınız ne o uluslarası kuruluşmu deyip alay ettiğiniz bisikletforum'u ve üyelerini kullanıyorsunuz..
birde üstüne üstlük agresif tutumlarınızla hem forum severlerin hemde bisiklet forum kurucularının canını sıkıyorsunuz sayın msconfig ve acumur bey

• Beğen
Tepkiler: Murat EVGİN
@sevgili

yazmicam dedim ama biraz agar olun lutfen
buradaki insanlari kullanmiyoruz ucuz olsun diye
aksina buradaki insanlar ucuza t-shirt sahibi olsunlar diye ugrasiyoruz
iste art niyet budur!
lutfen konuyu istirak ettikten sonra goruslerinizi yazarsaniz sevinirim

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri