Scudo Sports

6 haziran da Boğaz köprüsü

Scudo
Sayın Murat Suyabatmaz'a

Başta Kudret bey olmak üzere cevaplıyayim.
Öncelikle bu etkinlik için alınan izin iptal olmamıştır sadece ertelenmiştir.
Yani haftaya boğaz köprüsünden geçilecektir.

Bizim de eleştirdiğimiz tam da budur. Lokal, derneğin "ses getireceği" bir eylemi bir güne örgütlüyorsunuz, bütün enerjinizi bu işe ayırıyorsunuz diğer sorunlar olduğu gibi duruyor. Bence sizin derdiniz "ses getirmek, dernek çok çalışıyor" görüntüsü vermek olmamalı. Bütün bir yıla yayılan bir çalışma temposu ile birşeyleri birlikte başarabilmeliyiz

Eleştirdiğiniz Dernek ;
2002 yılında Denizcilik işletmelerinde vapurlarda bisiklet ücretlerini kaldırtmıştır.
2004 yılında İBB yi bisklet yolları plan çalışmasının başlatmısı için ikna etmiştir.1004 km plan yapılmıştır ve geçen hafta 2 trilyon bütçe tahsis edilmiştir.
Son 6 ayda İstanbul' da 20 km kadar yeni bisiklet yolu (Bakırköy - Samatya Sahili) yol inşaa edilmiştir.

Birkaç tabela ve beyaz boyayla çizilen çizgilerden bahsediyorsunuz galiba

2007 Yılında İSPARK çalışma yaparak otoparklarına bisiklet park üniteleri koydurmuştur şu anda 51 noktada güvenli park hizmet vermektedir.
3 kez Boğaz köprüsünden kitlesel olarak geçilmiş,
Pek çok ilde bisiklet yasaklamaklarına müdahele edilerek yasakları iptal ettirmiştir
Bisiklet turizminde Yerel ve ulusal parkurların yapılması ve Eurovelo'ya dahil olması için girişimlerde bulunulmuş ve ön onay alınmıştır.Yerelde çalışmalar hızla sürmektedir.
bayındırlık bakanlığı müsteşarlığı ile yapılan çalışmalarla Kanun ve yönetmeliklerde bisiklet yollarının lejantlarda zorunlu olması çalışmasını başarmıştır.
Enerji bakanlığı ile enerji tasarrufu eğitim programına bisikletin dahil edilmesini başarmıştır.
Tema vakfı, Diyabet vakfı, kalp vakfı, Türkiye MS derneği gibi kurumlarla işbirlikleri yapmış bisikletin sağlık için önemini gündeme taşımıştır.
Çevre bakanlığı ile çalışmalar yapmış Çevre günü, Car free day etkinliklerinde bisikletin çevre için önemini gündeme taşımıştır.

Siz işin kolayını bulmuşsunuz, birtakım, dernekten kaynaklı ya da özel şekilde ilişkileriniz var ve bunları kullanarak birtakım sözler alabiliyor, bunların çok az bir kısmı hayata geçiriliyor ve siz de ne çok iş yapmışız vay be diye ortalıklarda boy gösteriyorsunuz. Tam anlamıyla lobici bir dernek anlayışı. Gücünüzün en verimli ve gerekli kısmını, belediye başkanı, kaymakam, vali, garnizon komutanı gibi kişilere dayayarak çalıştığınızı sanıyorsunuz. Asıl paramparça olan bisiklet camiasını toparlamak adına hiçbir çaba göstermiyorsunuz. Burada kendilerini dernek dışında ifade eden, dernekte kendilerine yer bulamayan onlarca grup, oluşum sayabilirim. Bunlar yine de azınlık asıl bisikletin ülkemizde yaygınlaşması adına gerçekten halka dayanan, bürokratlara değil bir çalışmayı es geçiyorsunuz.

Siz bağımsız olarak hareket etmeye devam edebilirsiniz. Ama bizler SİVİL TOPLUM GÜCÜ olarak büyüyerek, adım adım sabırla mücadele ederek tüm sorunları çözebileceğimize inanıyoruz.

Buradaki siz, biz tartışması da derneğin anlayışını bize gösteriyor zaten. Biz kimiz siz kimsiniz, örgütlüyseniz başınız göğe mi eriyor. Herşey olduğu gibi dernek de bir araçtır, önemli olan birşeyler yapabilmektir. Bu dernekle olur, grupla olur, toplulukla olur, bireysel, bağımsız olarak da olur. Bu kadar insanın dernek dışında olmasının nedenlerini araştırmak yerine onlarla aranızdaki uçurumu daha da derinleştiriyorsunuz.

Saygılarımla,
Murat Suyabatmaz
Bisikletliler Derneği
Yönetim Kurulu Başkanı

• Beğen
Tepkiler: bahtiyar közen
enver bende geliyorum kaçak geçmeye benim kafa yapım her zaman bu durumlara karşı çıkmaktır.

Ben dün akşam ilk iş olarak bütün forumlara iptal duyurusunu yapmak dernek forumda buluna tüm kullanıcılara mail attım burada yetkili olmadığım için mail atamadım tanığım ve telefonu bende olan bütün bisiklet severlere cepten mesaj attım

Yazdığım yazıda bile ulaşamadığımız arkadaşlardan özür diledim konunun polemik yapmak için yazı yazmadım sadece yazılanlara kendimce cevap verdim

• Beğen
Tepkiler: enver avcı
@Kıvanç ERTÜRK

kıvanç dostum,metroda bisiklet yasağı yok.almayan görevlilerin bilgisizliği bu.ben bu sabah kendi turuma geç kalmamak için uyarmaya gittiğim taksimdeki dostlara metro sayesinde hızlıca ulaştım.ama gel gör ki bazen bende sinirleniyorum ikinci akbil basmaya.o zamanlarda da kendimi '' bisikletimide adam yerine koyuyorlar ' diye avutuyorum :D :D

• Beğen
Tepkiler: Kıvanç ERTÜRK
Siz işin kolayını bulmuşsunuz, birtakım, dernekten kaynaklı ya da özel şekilde ilişkileriniz var ve bunları kullanarak birtakım sözler alabiliyor, bunların çok az bir kısmı hayata geçiriliyor ve siz de ne çok iş yapmışız vay be diye ortalıklarda boy gösteriyorsunuz. Tam anlamıyla lobici bir dernek anlayışı. Gücünüzün en verimli ve gerekli kısmını, belediye başkanı, kaymakam, vali, garnizon komutanı gibi kişilere dayayarak çalıştığınızı sanıyorsunuz. Asıl paramparça olan bisiklet camiasını toparlamak adına hiçbir çaba göstermiyorsunuz. Burada kendilerini dernek dışında ifade eden, dernekte kendilerine yer bulamayan onlarca grup, oluşum sayabilirim. Bunlar yine de azınlık asıl bisikletin ülkemizde yaygınlaşması adına gerçekten halka dayanan, bürokratlara değil bir çalışmayı es geçiyorsunuz.

vay anasını bu haykırışa bir cevap verilmesi lazım

Buradaki siz, biz tartışması da derneğin anlayışını bize gösteriyor zaten. Biz kimiz siz kimsiniz, örgütlüyseniz başınız göğe mi eriyor. Herşey olduğu gibi dernek de bir araçtır, önemli olan birşeyler yapabilmektir. Bu dernekle olur, grupla olur, toplulukla olur, bireysel, bağımsız olarak da olur. Bu kadar insanın dernek dışında olmasının nedenlerini araştırmak yerine onlarla aranızdaki uçurumu daha da derinleştiriyorsunuz.

buda başka bir haykırış evet bunada bir cevap lazım

Birkaç tabela ve beyaz boyayla çizilen çizgilerden bahsediyorsunuz galiba

şimdi buna ne demeli

açıkçası garip düşünceler sardı beni şimdi

ya şimdi ne diyeyim bilmiyorumki bu forumda evli insanlar onlar bugünü düşündüler ve hanımlarından izin aldılar sonra ne oldu bu gün iptal oldu bu dostlarımız bir hafta sonra izin alabileceklermi bu gün taksime gidenler olmuş onlar bir hayal kırıklığı içersine düştü şimdi dün geç saatlerde niye verildi ve neden şehnaz hanım geç verdi mesajı artı burda bir hata tabi var
şimdi köprü geçişi ertelendi evet haftaya geçilecek de millette zevk kaldımı acaba bunca bu topikteki olaylardan sonra bu olaylar ne vakit biter biliyormusunuz dostlar o köprüde bize sonsuz geçiş hakkı verilerek biter bizde burda böyle tartışmalarla uğraşmayız erkin baba yı severim şimdi bangır bangır açtım sesi ve dinliyorum erkin koray baba
ne diyor
alemin keyfi yerinde yine maşallah
bir gün kader bizede güler
güler inşallah
böyle gelmiş böyle gidecek korkarım vallah
yokmu caresi ha dostlar

fesupanallah
hay yaşayasın erkin babaaaaaaaaaaaaaaaaa

:in: :in: :in: :in:

@malazivore

Güçlü Kişisel ilişkiler pek çok kapıyı aralıyor fakat çözmeye yetmiyor bunun için çaba, emek, zaman, sabır ve bilgi gerekli.

Kimseyi dışlamıyoruz dernek dışında kalmak kişilerin kendi tercihi bunun temelindede dernek hakkında karalama, dedikodu, önyargılar olduğunu biliyoruz.

Şu anlaşılıyor çizgi ve tabela ilede yolda yaptırsak 2 trilyon bütçede ayırtsak, BM projede yapsak beğendiremiyoruz. hala sorunlar duruyor diyorsunuz ve yapılanları yetersiz buluyorsanız sizde elinizi taşın altına koyup zaman ve emek harcayabilirsiniz, Şu ana kadar Bisikletin gelişimi için laf dışında yaptıklarınızı sayarsanız sizi tanıma fırsatı buluruz.

Gerçekten eleştirmek çok kolay 20 km çizgi ile ( çizginin rengini bile bilmeden eleştiriyorsunuz çizgi mavidir ve bu arada 5 km kadar yeni beton yol inşaa edilmiş) ayrılmış yol bile eleştirilebiliyor. Doğru Türk kültüründe genelde bi şeyler yapmaya çalışanlara takdir yerine kötek makbuldür.

Polimik zemini arayanlara cevabım bu kadar gerisi derneğin tüm faaliyetlerini inceleyip karar verecek camiamıza ve zamana bırakıyorum.

@malazivore

Ben bu derneğin sözcüsü,taraftarı vs. değilim.
ANCAK
Bence çok acımasızca bir eleştiri yapıyorsun.

1. Haklı olduğunu varsayalım.
Burada eleştirdiğin çalışmalardan bir tanesini hayata geçirmek için
çalışma yapabilirmisin? Şahsen ben yapamam, o kadar vaktim hiç olmadı.

2. Her ne olursa olsun, bu yapılan çalışmalar karşılığında sana herhangi bir
bir fatura kesiliyor mu.

3. Her nasıl olursa olsun, pozitif yönelimli çalışmalar olduğunu kabul etmek
lazım. Var olanları ortadan kaldırmaya yönelik bir çalışma yapmıyorlar ki.
Mesela, boğaz köprüsünden geçiş yasaklansın, diye uğraşmıyorlar.

4. Önce takdir etmeyi deneyelim ki tenkit etme hakkımız olsun.

Sağlıcakla kalın

evet daha öncede söylemiştim çirkin dostumun bu topiği üzerinden insanlar devam eder ve murat bey burdan son durumları haber verir ve herkes burdan örgütlenerek 13 haziranda taksimde buluşup köprüden geçer hepinize iyi geziler dilerim

@çirkin

13 haziranda buluşmak üzere geliyorum

@çirkin

BİSİKLET SEVERLERİ 13 HAZİRANDA TAKSİMDE TUR İÇİN BEKLİYORUZ

şimdi benim kafama takılan bir soru var, madem burdan yöneticilere sorabiliyoruz ben de sorayım

BD duyuru yapmak için neden bu forumu da kullanmıyor. Ben biliyorum ki bir çok arkadaş bu forumdan başka platformlar da duyuru kovalamıyor. Örnek olarak ben, çoğu zaman vakit darlığından bisikletforuma giriyorum organizasyonlara bakıyorum ve çıkıyorum. Sağolsun çirkin arkadaşımız yazmış bu duyuruyu benim de haberim oldu ve gelmeye karar verdim ama o yazmasaydı haberim olmayacaktı.

önerim şudur ki böyle büyük çaplı organizasyonlar sadece BD forum üzerinden değil mevcut olan diğer platformlardan da duyurulmalıdır. (duyurulmuyorsa sebebi nedir, lütfen açık olunuz)

Sadece üyelere özel turlar ise yine buradan duyurulup altına "sadece üyelere özel" denebilir böylece hem daha çok kişiye ulaşılmış olur, hem de sadece turlar için bile olsa insanlar üye olmaya heveslenir (teşvik edilir).

bu sorunun yeri bu konu değil ama cevaplarsanız sevinirim.

not: ayrıca yaptığınız işler elle tutulur işler, laf olsun torba dolsun değil. çalışmalarınızın devamını dilerim.

arkadaşlar önce ben de eleştirdim büyük bir hayalkırıklığı ile
fakat gördüm ki eleştirilerin dozu biraz yükselmeye başladı.
bisiklet için ufak bir adım atanı dahi alkışlamalıyız.
lütfen eleştirilerde biraz yapıcı olalım.
sevgiler

@Kudret Kurtcebe

SON HABERLERİ DÖRT GÖZLE BEKLİYORUM

@marule

ben burada daha önce duyuruyorduk ama ilgi olmayınca son zamanlarda duyuru yapmadık evet haklısınız

turlarımız sadece üyeler için değil bisiklet sever herkes içindir bazı durumlarda dernek üyelerine ayrıcalık davranıyor (şehirler arası turlarda)

tur duyurularını tekrar burada yayınlamaya devam edeceğim

• Beğen
Tepkiler: marule
@kerem seckin

Seçkin, eleştiriler derneğin faaliyetlerinden ziyade organizasyonun iptalinin son dakikada dyurulmasına yönelikti. E o kadar da olucak artık. Bir tek tatil günümüz var pazar. Bir tek planımız vardı "boğaz turu".

Herkes bu olaydan payını aldı zaten. İnanıyorumki bu kötü eleştirilerden bile bir pay çıktı. Biz derneğin boş durmadığını, iptal kararının gerçekten yerinde olduğunu anladık mesela. Şayet bugün gelseydim kesin hasta olurdum.

Artık vay o bunu dedi, vay şöyle deolabilirdi yi bırakalım bence. Haftaya katılımcı sayısını binlere nasıl çıkarırız? Ne tür yarışmalar düzenleyebiliriz? Acaba bisiklet seven bir ünlü simayı getirtebilir miyiz? Basının ilgisini çekmek için rekor denemeleri mi yapsak bunarı düşünelim. Orda da araya sıkıştrıveririz "BİZ BİSİKLET SÜRÜCÜLERİ DE KÖPRÜLERDEN GEÇMEK İSTİYORUZ" DİYE.. ;)

@bahtiyar közen

bahtiyar dostum teşekkürler

baştan beri yapılan hatalar bu duruma gelinmesini gerektirdi açıkçası çirkin arkadaşımız bu topiği açmasa kimsenin haberi olmayacaktı bd neden burda topik açmaz da nedense hep böyle kendilerinin açılmadığı topiğe girerler
anlamış değilim şimdi burda bisiklet seven insanları asla rencide etme niyetinde değilim ama şu bir gerçekki bu gün taksime gidenlerin canı sıkılmadımı
sonra açıkçası velostik ve bd her ikiside şu gerçeği bilmeli biri kaf dağında öteki bilmem ne dağında etkinlik düzenlerse insanlar şöyle düşünür ya bu ne iş kardeşim bunlar birbirinden niye kopuk açıkçası ben bütün olayları biliyorum burda isim vermem şunu bilsinlerki birbirleri arasındaki musubetleşmeler kopukluğu getirir artı bisiklet sevenlere zarar gelir nitekim daha önce ben çok gördüm kişiler arası soğuk savaşları beni ayrıca hiç ilgilendirmiyor kişilerin soğuk savaşı
çünki ben bağımsız hiç bir kişiye ve derneğe bağlı olmadan bu forumda takır takır organizasyonlarımı tek olarak bazen iki kişi bazen grupça yaptım ve yapmayada devam edeceğim ben bu forumda çok arkadaşı motive ederek onlarında organizasyon yapmaları için teşfik ettim ve de edeceğim gebze pedal grubunu her vakit teşfik ettim ve de edeceğim

ve ayrıca bu foruma yeni üye olan arkadaşlarıma özel mesajdan aşağıdaki ayrıntıları gönderdim

bisiklet turları nedir ve ne olmalıdır ? nasıl organize olunur

1- Bisiklet forumda bölgesel bisiklet gruplarının topikleri vardır . Ayrıca tanışma bölümünde herkesin tanışabilmesi için avrupa ve anadolu topikleri mevcuttur .
foruma üye olanlar ve yeni üye olanlar burdan tanışarak haberleşerek kısa mesafe yada uzun mesafe tur düzenleyebilir.

2- amatör yerel- bölgesel tur bisikletçileri bağımsız kendi aralarında her pazar bu forumdan haberleşerek turlarını gerçekleştirebilirler .

3- bu turlarda kask takmak sizin için güvenlidir malum istanbulun alt yapısı son derece bozuktur kasisler mazgallar çoktur .

4- kim tur düzenlerse düzenlesin hiç kimse o turu düzenlediği için ekip lideri olamaz herkes ekip lideridir ve en arkadaki arkadaştanda sorumludur

5- tur esnasında lastik patlamaları yada kaza olabilir ve herkesin yardımcı olması tabi gereklidir

6- bu forumda genelde düşük tempolu turlar olmaktadır
birbirinin performansı hemen hemen aynı olan kişilerin birlikte bisiklet turlarında bulunması daha eğlenceli olmaktadır farklı performansa sahip pedalşörlerin bulunduğu turlarda kopmalar olmaktadır bu da turun zevksiz geçmesine sebebiyet vermektedir

7- kimse beni geçemez diye tavır koymak herhalde doğru bir tavır olmaz insanlar başka insanların askerleri değildir kim olursa olsun ve hatta turu düzenlemeye talip biri bile olsa tur esnasında bu turu ben düzenledim beni dinleyeceksiniz kimse beni geçemez deme hakkına sahip değildir

8-hiç kimse düzenlediği turda senin kaskın yok diye insanları rencide etme hakkına sahip değildir turun başından kasksız insanları tura almama yetkisinide kendisinde bulamaz
yalnız tura kasksız katılmak isteyen insan başına bir şey geldiği vakit o turun bütün motivasyonunu bozacağını bilmelidir ve kendiliğinden katılmaması en doğru harekettir

9-tura talip olan kişinin liste tutması .

ya tura talip olanlar kendilerini listeye eklerler yada tura talip olan kişi gelen mesajları göz önüne alarak liste düzenler hiç kimsenin fikri alınmadan kafadan liste oluşturulması etik değildir

10- gezi turlarına hiç kimse ticari gözle bakamaz turlarda ise ne adla olursa olsun hiç kimse bisiklet yeleğini parayla satamaz

11-tur esnasında yemek molaları kişilerin ortak kararıyla alınır ya bir restoran seçilir yada marketlerden erzak alınır

12- toplantı gösteri yürüyüşleri kanunu .

Madde 1 - Bu Kanun; toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının kullanılmasında uygulanacak şekil, şart ve usuller ile gerçek ve tüzel kişilerin düzenleyecekleri toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin yerini, zamanını, usul ve şartlarını, düzenleme kurulunun görev ve sorumluluklarını, yetkili merciin yasaklama ve erteleme hallerini, güvenlik kuvvetlerinin görev ve yetkileri ile yasakları ve ceza hükümlerini düzenler,

bu kanunu neden yazdım nedeni şudur

2 yıl önce bu forumda organize edilen belgrad gezisine
tam 107 bisikletli katıldı tabi km lerce aralar oldu ve trafik polisleri bizi çevirdi adam başı trafiği işgal etmekten 60 ytl ceza yazacaklardı ve yukardaki kanundan haberimiz olup olmadığını sordular bizde bilmiyoruz dedik
ve biraz kendimizi acındırdık polisler iyi niyetli idiler bir daha olmasın dediler yukardaki kanunun aslında kalkması gerekiyor tabi bir de emniyetli bisiklet yollarının beşiktaştan ta sarıyere kadar alt yapılarının yapılması gerekir bu konuda yetkili merciler bisikletliler derneği ile büyük şehir belediyesidir

belgrad bisikletlilerin gözde mekanıdır az bir katılımda şimdiye kadar sorun olmamıştır ama sayı 30 ları geçip ellilere dayanınca sorun olmaktadır

13- son olarak bisiklet turları hiyerarşik bir yapı anlayışı ile organize edilemez tek kişide ekip liderliği konuçlanamaz herkes turun sorumluluğuna ortakdır

14 -gezi organizasyonları topiğinin kullanılması
tanışma bölümünde birbirleri ile tanışan arkadaşlardan bir gönüllü topik açarak tur düzenleyebilir
bu turda ekip lideri herkesdir ve herkes arkadaki arkadaştan sorumludur

evet bu forumda emek vermeye devam edeceğim ve takır takır yeni yerler yeni tur anlayışları turlarda ilk olanı yapmak gibi düşüncelerimi devreye sokacağım

Geri