Scudo Sports

54. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu (2018) Presidential Cycling Tour Of Turkey

Scudo
20180728_094708.jpg @Atasoy

Evet benim de yılda 1-2 defa geçtiğim bu rota çok güzel olurdu ..

Konuyı dağıtmadan, paylaştığınız fotograftaki bir ayrıntıya dikkat çekmek istiyorum.. Asfalt üzerindeki gördüğümüz o lekelerin büyük çoğunluğu ; araçların hızla geçerken çarptığı ve ezdiği kertenkele,kuş,bukalemun, fare,kurbağa, tilki gibi yaban ve kedi, köpek gibi evcil hayvanlardan kalan izler..
Şehirler arası yollarda, genelde sulak ve köy-kasaba yerleşimlerinde sıklaşır. Bu lekelerin sıklık derecesi, bölge insanın,canlı dostlarımız ile ilgili hassasiyetini/bakış açısını ve genel olarak medeniyet seviyesini gösterir.
Syg

@Abdullah ozturk
Yok hocam onlar büyuk çoğunlugu keçi pisliği, yanliz üç tilki ölüsü gördüm malesef.

Bu sene İzmir'in olmaması üzücü :(

@Abdullah ozturk Evet, bu çok üzücü bir konu, maalesef ben de işe gidip gelirken İstanbul'da çevreyolunda hergün ya da en geç 2 günde bir farklı yerlerde kedi ölüsüne rastlıyorum :( Keşke bunları da önlemek için bir şeyler yapılsa...

• Beğen
Tepkiler: Abdullah ozturk
Pelotonu Manisa'daki fabrikadan geçirebilirler, buraya not düşeyim.

• Beğen
Tepkiler: Erdem Topal
Bu seneki Giro'nun yıldız sprinteri Sam Bennett da gelecekmiş.:harika: Sempatik adamdır.
DmgK5mjXcAE5RZl.jpg

Sam Bennet'in Giro'daki kazandığı sprintlerden bir tanesi

(link)

15twhC2

(link)

@hamlet2006

istanbul ayağını inşallah köprüden yaparlar yuşa eğimlerine aynen giderim bakalım parkur nasıl olacak ,,

Merhabalar, yarışı hangi kanal veriyor bilen var mıdır? Eurosport tan başka.

54. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda genel klasmanı kazanan sporcuya verilecek kupa tanıtıldı. Kupa, Selçuklu Yıldızı esintileri taşıyor.

DmbQoadWsAAaKlH.jpg

Yıldız motifi çok güzel olmuş ama bütünün şekline şemaline bakarsan çok kötü. Alt kaidesi çok basit, üst kesitide birleşim yerinden açılmış gibi.

Tem otoyolunu kapattıklarında biz amatörler de kapanmış, kaymak gibi yolu kullanabilecek miyiz? İhtimali bile çok güzel

Tur her geçen sene tecrübe kazanarak daha iyi oluyor sanırım. Geçen sene İstanbul etap rotası gerçekten berbattı. Sırf 3. köprüden geçsin diye İstanbul gibi eşsiz değerlere sahip bir şehrin etabını hiç etmişlerdi. Bu sefer gerek Konya etabı gerek Bursa-İstanbul etabı oldukça güzel olmuş. Yine de birçok zaman 4 şeritli ana yollarda gidecekler ama olsun. Konya'da Türk Yıldızları'nın yuvasından geçecekler umarım o sırada uçaklarda ufak bir uçuş gerçekleştirir görsel açıdan harika olur. Dünya takımları sayısı da 8'e çıkmıştı en son bakalım bu sene umutluyum bakalım nasıl bir tur bekliyor. Acaba biz ne zaman takımlar çıkarabileceğiz gerçekten..

İstanbul etabında tüneli kullanacaklarmış.

54. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'na katılacak takımların listesi resmi siteden açıklandı. Takımların dağılımı:
— 9 World Tour :Yine mi 10 olmadı.Adamları tünel münel,3.köprü hiç etkileyememiş.Ankara etabı konulup Saray'ın içinden geçirilseydi 10 değil bütün World Tour Takımları gelirdi.:D
— 10 Pro Continental
— Türk Milli Takımı:Organizasyonun ev sahibi olan ülkenin World Tour veya Pro Continental lisansı sahibi takımı bulunmuyorsa o ülke milli takımı özel izinle World Tour yarışına katılabiliyor.

DnSzoIwWwAAih2O.jpg

@hamlet2006 Manisa - Izmir arasindaki o super yokuslar , tur guzergahi icinde olacak mi acaba, bilginiz var mi?

@a.valverde

Bu sene Torbalı - Kemalpaşa arası harici sabuncubeli yokuşu yok. Manisa'nın içerisinde bitiyor etap: (link)

4 tane worldtour takımı hala çok komik. Procontinental takımlar ise ikinci sınıf.

@hamlet2006
Tövbe bismillah! Manda toynağı gibi kupa..

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Geri