Scudo Sports

54. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu (2018) Presidential Cycling Tour Of Turkey

Türkiye'nin en önemli bisiklet forumunda bile yarışlara ilgi çok çok zayıf.Burada bile durum böyleyse Türkiye'nin geri kalanındaki ilgi durumunu düşünmek dahi istemiyorum.Bu şartlar altında Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, iyi bile gidiyor.

Bu seneki Tur'un tarihi Innsbruck'taki Dünya Şampiyonası'ndan önce olsaydı daha mı iyi olurdu diye de düşünmeden edemiyorum.
Eğer her sene bu zamanlarda olursa World Tur takımlarının ilgisinin düşme olasılığı olabilir mi?Düşünmek lazım.

Scudo
@ahlaksız

Peki senin Atın([emoji470]) var mı ?

Ülkemizde bisiklet sürmenin yaygın , elverişli olmadığı hatta ayiplandigi yerler dahi var . Bu yüzden bisikleti olmayan çocukları yadirgamiyorum. Mutlaka onlarda ulaşımını veya eğlence ihtiyacını bir şekilde karşılıyorlar .

Mesela onların atları eşekleri veya başka bir türlü binekleri var seninde bisikletin var.
Mesela bizim atımız yok , neden devlet bize at vermek yerine at yarışı düzenliyor ?

Lenovo K53a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@ahlaksız Sağlık bakanlığı her okula bisiklet gönderiyor geçen yıldan beri spor karnesi için daha sonra da o bisikletler durumu ve aynı zamanda bisikleti olmayanlara dağıtılıyor
Normal bir mahalle bisikletçisinde büyük oranda satılmak için oluyorlar hatta:kötü:

Otomobiller dünyayı işgal edinceye kadar bisiklet bilhassa işçi sınıfının ulaşım aracıydı. Otomotiv ve konut üreticileri şehirleri sakinlerinden gasp ettiler. Kent mekânları rant ve tüketim nesnesi oldular. Şehir onu kullananın değil, alıp satanın eline geçti. Bisikletin tarihi, kaybettiğimiz şehrin tarihine dahildir.

Bisiklet bir ulaşım aracıdır, varoluş sebebi budur. Diğer her şey bundan sonra gelir. Okula bisikletiyle güven içinde gidemeyecek çocuklara bedava bisiklet dağıtmak akıl dışı bir uygulamadır. Çoğunlukla satılıyor olmasının nedeni budur. Peki onu satın alan nerede kullanmaktadır?

@hamlet2006

aynen öyle hamlet dostum,,,bu forumda eksik olan yan şudur ,bir kere bir konu açılacak bu foruma ,yani yeni baştan düzenlenecek, bu konu peloton idmanları ,konunun ismi bu olacak,buraya istanbulda ne kadar peloton idmanı yapan var ise konu açarak dahil olacak , konuyu açan kesin pelotonun kaptanı olacak,örnek mesela istanbul peloton ,tufan sağnak buraya üye olacak ve konuyu açacak kuralları yazacak,peloton istanbul zati spor klübü,,,,spor klübleri sadece istanbul ile sınırlı olmayacak,,diğer ege bölgesi peloton idman konusu olacak keza akdeniz ,,vs vs

ayrıca benim görebildiğim kadarı ile yaklaşık 10 yıldır istanbulda sürekli olarak idmanlarından taviz vermemiş pelotonda malesef göremedim ,önemli olan sürekliliktir

Bizim Tur'un karşısına ''Hammer Series Hong Kong'u'' koymuşlar.Gelecek sporcuların profil seviyelerini değiştirebilir.

@el_Aksa_1903

Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Berat Alphan'ın sosyal medya hesabından paylaştığı bilgiye göre TUR 2018 bu yıl;
160 kilometrelik Konya-Konya etabıyla start alacak ve
Antalya-Fethiye (190 km),
Fethiye-Marmaris (125 km),
Marmaris-Selçuk (210 km),
Selçuk-Manisa (185 km) geçilerek,
140 kilometrelik Bursa-İstanbul etabıyla son bulacak.

• Beğen
Tepkiler: lealtad
İlk etap sonrası ve son etap öncesi transfer bayağı sıkıntı demek. 1 transfer makul olurdu küçük bir tur için. Konya etabının gerekli olduğunu düşünmüyorum. Ya da Konya / Alanya felan yapılabilirdi. Yaratılacak zahmet gelecek iyi sporcuları gerçekten korkutuyor ve gelmiyorlarda. Bu turda stajyerlerin kendini gösterme çabasında olduğu bir tur olacak.

54. Cumhurbaşkanlığı Türkiye bisiklet turunun (TUR 2018) güzergahında değişikliğe gidildi.

Türkiye bisiklet federasyonunun yaptığı açıklamaya göre 9-14 Ekim tarihlerinde düzenlenecek turun 2. etabı Alanya-Antalya olarak değiştirildi.

Daha önce yapılan 2. etabın Antalya-Fethiye arasında gerçekleştirileceği duyurulmuştu.

54. Cumhurbaşkanlığı Türkiye bisiklet turunun etapları şöyle:

1. etap : Konya-Konya

2. etap : Alanya-Antalya

3. etap : Fethiye-Marmaris

4. etap : Marmaris-Selçuk

5. etap : Selçuk-Manisa

6.etap : Bursa-İstanbul

Dünya turu seviyesindeki yarışın startı ilk kez Konya'dan verilecek.

Haber linki : (link)

Çok şükür Alanyayı geri almışlar . Turizm cenneti olan bir bölgeyi çıkarmak nasıl bir mantıktır anlayamamıştım.

çok güzel çok güzel devam :harika: keşke bizimde bir takımımız olsa ya milli takım yerine şöyle 1-2 takım süper olurdu

Konya etabını kusura bakmasınlar da hala anlayabilmiş değilim. Kapadokya turu neden düşünülmez. Konya da ne göreceğiz, Mevlana Türbesi dışın da hangi güzelliği tanıtacağız. Bu anlayış bu turu bitirir, tamamen elimizden uçar gider. Yazık.

Eskişehir'i katsınlar Eskişhir'i :harika::kedicik::)

@Atasoy gerçekten güzel olurdu.O yollarda 7 yıl gittim geldim.Türkiyede ki en güzel yollar arasında ilk 5 te diyebilirim.Toroslar muhteşem ormanlar , göller vs.harika olurduda
bizde her şey siyasete dayalı olduğu için bu temenniler gerçekleşmez .

@Monomorph burası aksaray yolu hocam tek başıma antrenmana çıkarım oraya bazen çok ciddi kafa ve yan rüzgar yiyoruz orada. Bacaklar kuvvetleniyor tek rüzgarı yerken :D

Geri