Scudo Sports

53. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu (2017)

Scudo
@Saikou arkadaki grup 100 kişi. grubun arkasında gidenler rüzgarla mücadele etmedikleri için yarış sonlarında daha diri oluyorlar. sıra sıra grubun önüne geçip tempo yaptılar mı kaçış grubunu yakalamaları zor olmuyor

Ntvspor eurosport bunlar ayıp ettiler finisden hemen sonra neredeyse yayını bitirdiler ayıp gerçekten trt yi söylemeye hiç gerek yok.

• Beğen
Tepkiler: ak.if
Forumun bu başlığında yazıları ile yarış heyecanımıza katkıda bulunan bütün forumdaşlarımıza da teşekkür ederim. Gelecek sene yeni başlıkta bu heyecanı bir kez daha yaşayalım umarım.

Her ülkeden bisikletçi gelip 1. Olmak için 26 saat bisiklet sürüsünler şu yapılan podyuma bak bizim gelin damatın salona girişi daha güzel :)

yesil mayoyu bannet mi aldi yoksa theuns mu?

@Kudret Kurtcebe

21.40 dan itibaren izlenir ise benett in düştüğü yer gözukmekte, bura birinci köşe benim çektiğim ikinci dar köşeki her iki köşede dar idi burda kaza olabileceğini tahmin etmiş idim nitekim oldu .

@mithgor Yeşil mayo Edward Theuns'a geçti (bisiklet sporunun cilvesi sen git 4 etap kazan 1 etapta bütün emek gitsin) :kötü:

@Burak Kuruoğlu

Theuns de Bennet'in kazandığı etaplarda pes etmeyerek ikinci bitirdi ve puanları topladı. Etabı da alınca mayoyu alması kaçınılmazdı.

Bana göre wt kategorisinden ziyade 2.1 kategorisinde bir yarış gibi oldu. Diğer worldtour yarışlarını izleyin farkı anlarsınız. Her yerdeki salcano vestel bayraklarına vs. aldanmayın. Şunu da söyleyeyim ki bu tur bedavaya yapılmadı ve emin olun aynı çaptaki başka bir yarıştan daha pahalıya maloldu.

Ben Sultanahmet'teydim, çizginin 10 metre ilerisinde finish'i izledim. İzleyici katılımı gerçekten çok azdı, üç-beş amatör bisiklet kulübü ve avuç insan vardı. Podyum desen ayrı bir rezillik. Gerçekten de yukarıda bir arkadaşın dediği gibi, gelin-damat podyumları bundan çok daha güzel oluyor. Yani bence TRT'nin ve diğer kanalların podyumu yayınlamaması isabet olmuş, bu rezilliği tüm dünyaya ilan etmeye lüzum yok. Cumhurbaşkanlığı adına İbrahim Kalın geldi. Adam alana finish'e 10 dakika kala geldi, hemen VIP tribününe çıktı, finish'i izledi ve sonra podyumda ödül takdimi yapıp gitti. Bu da bana tuhaf geldi çünkü sen Cumhurbaşkanlığı'nın düzenlediği bir etkinliğe, Cumhurbaşkanlığı'nı temsilen geliyorsun fakat etkinliğe verdiğin değer, finish'e 10 dk kala makam arabanla ortama gelmekten ve ilgisizce ödül verip ayrılmaktan ibaret. Bence daha erken gelip alanda bulunması, etkinlikle ve yarışan takımlarla daha yakından ilgilenmesi gerekirdi. Utanç verici bir ilgisizlikti bence.

Podyumdaki ödül töreni çok vasat ve ruhsuzdu. Adamlar lütfedip senin ülkene gelmişler, yüzlerce kilometre boyunca soluksuz yarışmışlar, başarı elde etmişler.. Peki sonuç? Sünnet düğününde sahneye çıkarılan çocuklar gibi ağırlanıp uğurlandılar :)

Bilmiyorum benim beklentilerim mi çok yüksek.. Ama en azından şöyle coşkulu bir kürsü görmek isterdim. Herkes bitse de gitsek havasındaydı. Turdan haberi olmayan birine bu kürsüyü izletsen, Rize Çayeli Amatör Bisiklet Yarışları Festivali'nin ödül töreni falan sanardı herhalde.

Beni güldüren bir diğer detay: Spor Bakanı etkinlik alanına giriş yaparken bakanın korumalarından birinin "Alkışlasanıza yav bakan geldi, alkış alkış hadi" diye bize dönüp yalvaran gözlerle çırpınmasıydı. Tabii ki kimse alkışlamadı :D

@akifovsky

Akifoski şu turu bu kadar heyecanlı takip eden bir sen kaldın forumda. Durumunu nasıl anlatsam timurun huzurundaki nasrettin hocaya benzetiyorum. Bir dönüp bakmışsın arkaya cemaatten kimse kalmamış.

@mehmetsunu ya mehmet ağa,babalar gelmedi biliyorsun ,mesela arkadaş sky takımını görmek isterdim ,formalarına hastayım bir adet sky forma almayı düşünüyorum ,üstümdeki eskidi,artık kartepe bisiklet takımdan ,amore vita takımına transfer olduk,:islik:yav az para veriyorlar yahu :p
Sky takımı acep beni alırmı :D

@Kudret Kurtcebe

peki kudret abi adamların üzerindeki formayı mı parçalayacaktın. Hadi suluk almayı anladımda forma almayıda senden duydum be kudret abi. Peki sana on puanlık bir kompozisyon sorusu. Soru şu: bu yıl tur nasıl geçti (ilgi, alaka, organizasyon vs)

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
Valla aynen zorla alırdım ,şaka yahu,:islik:
biliyorsun benden daha iyi kritik yapacaklar bu forumda,yalnız yukarda resimleri gördün,iki adet köşe vardı ,adam düştü,dar idi ora ,çok hızlı girer isen toplama şansın az olabilir ,bennett' i dinlemek lazım nasıl oldu bu iş ?
Zeminmi düşürdü ?
Sonra finali bu dar alanda yapmak doğrumu ?
Millet acaip sıkıştırıldı,
meydana geldiğimde bisiklet ile meydanın sol tarafına kimse alınmıyordu,finiş yerine rahatça girdim,polisler herkesin üstünü aradı,bana siz geçin dediler,malum hassas günlerden geçiyoruz,ilgi yok idi,zati biliyorsun bura amsterdam değil,
Gelelim milli takıma ,valla kötümser değilim,daha iddalı olma durumu var tâbi,
Yapıcı olmak istiyorum ,yıkıcı olmak değil,ahmet ikincilik kaptı.bir froom efsanesi yaratabiliriz,benim vizyonum kesin olarak fransa ve italyada türk milli takımının boy göstermeside ama nasıl olacak
Bu arada Lotto soudal 2018 'de var'biliyorsun cumhurbaşkanlığı bisiklet yarışında geçen sene vardı ,sky yok

(link)

@el_Aksa_1903

Kesinlikle durumu anlamak için tabi zamana bakalım ne olacak,valla ben istiyorum orda yazacak türk milli takımı diye.

Geri