Bahadır Gürel
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 7.702
- İsim
- Bahadır Gürel
- Bisiklet
- Geotech
Selam, 50-34/11-25 dişli setinin bana yeterli olduğunu düşünürüm. Ancak bazen de, bunun yetmediğini hissederim. Niye böyle düşündüğüm aklıma gelince, önceki sürüşlerimdeki ortalama kadansıma baktım. Genelde 70 civarı oynuyor (66-74). Strava'dan baktım; 18 km'lik düz bir yoldan yaklaşık 100 kez gitmişim. En hızlı olduğum dönemlerde kadans ortalamam 77-80 olmuş. Dişli-kadans tablosuna baktığımda; 50-11 için 70 kadans 40 km hıza, 80 kadans 45 km hıza denk geliyor, hatta 50'ye ulaşmam için 90 kadans çevirmem gerekiyor ((link)). Benim sürüşlerimden anladığım şu: Yüksek kadansla uzun süre süremiyorum, nefes nefese kalma sorunu yaşıyorum (bu eleştiriyi çok aldım ama çözüm bulamadım). Bacaklarımda gücüm olduğu halde, 70-80 arasında kalarak hız arttırmak için, aynakolu 53-39'a almak ne kadar mantıklı olur?
Yokuşlarda da genelde aynakolu büyük dişliye alırım, çünkü bu şekilde daha rahat çıktığımı biliyorum. Evet uzun bir turda sürekli büyük aynakol kullanmak ikinci gün bacakta kasılmalara neden oluyor, yani iki üç günlük ard arda turlarda çok anlamlı değil.
Yokuşlarda da genelde aynakolu büyük dişliye alırım, çünkü bu şekilde daha rahat çıktığımı biliyorum. Evet uzun bir turda sürekli büyük aynakol kullanmak ikinci gün bacakta kasılmalara neden oluyor, yani iki üç günlük ard arda turlarda çok anlamlı değil.