Scudo Sports

52 Yıl Bisiklete Bindi Heykeli Dikildi

Atasoy

Terörü ve destekcilerini Lanetliyorum
Tepki
13.322
İsim
ibrahim
Başlangıç
1977—78
Bisiklet
Corratec
Bisiklet türü
Şehir - Tur
52 yıldır bisiklete binen kişinin heykeli dikildi.
indir.jpeg

Zonguldak Çaycuma'da halkı sağlıklı yaşama teşvik etmek amacıyla 52 yıldır bisikletle ulaşımını sağlayan İsmail Zengin'in heykeli dikildi. Zengin, "Heykelimi görenler beni takdir ediyor, tebrik ediyor. Çok güzel bir duygu." dedi.
Zonguldak Çaycuma Belediyesi, halkı sağlıklı yaşam için bisiklete binmeye özendirmek amacıyla 52 yıldan beri bisiklete binen İsmail Zengin'in (76) heykelini dikti. Heykelini görünce mutlu olan İsmail Zengin, "O yıllar bacağımdaki ağrılar nedeniyle gittiğim doktorun tavsiyesiyle bisiklete binmeye başladım. O gün bugündür bisiklete biniyorum" dedi.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, ilçe merkezinde doğalgaz ve alt yapı çalışmalarının ardından bozulan kaldırımları onarım çalışmaları sırasında bisiklet yolu projesi hazırlattı. 20 kilometrelik bisiklet yolu projesinin 15 kilometrelik bölümü tamamlandı. Başkan Bülent Kantarcı, halkı bisiklete binmeye özendirmek için ücretsiz bisiklet de dağıttı. Belediyeden emekli olan itfaiye amiri İsmail Zengin de ilçede 52 yıldan beri bisiklete binmesiyle tanınırken, Başkan Bülent Kantarcı, bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve bisiklet konusunda farkındalık oluşturmak için Zengin'in heykelini Pehlivanlar Mahallesi'ndeki kavşağa dikti. İsmail Zengin'in bisiklete binerken çekilen fotoğrafından esinlenerek yapılan heykel, ilçede oldukça ilgi çekti. Heykelinin önünde fotoğraf çektiren İsmail Zengin, 52 yılda 3 bisiklet değiştirdiğini, şu andaki bisikletini ise 33 yıldır kullandığını söyledi.
Çok mutlu olduğunu belirten İsmail Zengin, "Heykelimin yapılacağı aklımın ucundan bile geçmiyordu. Duyduktan sonra 'Başkan yapar mı yapmaz mı?' diye merak ediyordum. Öldükten sonra bir hatıra olacak. Herkes bisiklet kullansın, ayakları için. Çünkü ben de o yıllar bacağımdaki ağrılar nedeniyle gittiğim doktorun tavsiyesiyle bisiklete binmeye başladım. O gün bugündür bisiklete biniyorum. Ben belediyeye işe girdiğim tarihlerde şimdiki başkanım 12 yaşındaydı, çocukluğunu biliyordum. Başkanım tuttu, heykelimi yaptı. Çok memnun oldum. Parayla ben bunu yaptıramazdım. Heykelimi görenler beni takdir ediyor, tebrik ediyor. Çok güzel bir duygu" dedi.
(link)

Scudo
@atasoy

Yav mesele bu işte,bu istanbul ehalisine nasıl sevdireceğiz bisikleti,
Kadıköy belediye başkanlığına talip olup ,başkanlığı ele geçirip devrim yapmam gerekecek,önce o kadıköyün abidik gubidik eski binalarını bitişik nizamdan kurtarıp,
Hepsini yıkıp yok edip araç yasağı koyduracağim,marketler bir sürü olmayacak ,yok öyle yağma, ve doğal marketler olacak,kasabı içinde,adam gibi yeniden planlanacak kadıköy,öyle gökdelen felan yasak,3 kattan fazla yok,kadıköy sınırı olacak ,bu sınırdan içeri araç girmemesi için beton ile örülecek ,kadıköye aracı ile gelenler için bisiklet istasyonları olacak ,ve aynen kişi araçtan inecek bisiklete binecek ,moda artı kurbağalı dereden, ta haydarpaşa ve yeldeğirmeni ve hasan paşa dahil oraya araç giremeyecek 1.5 metre beton korunak ile kadıköy cevrelenecek,böylelikle kadıköy amsterdamlaştırılacak, kadıköy içindeki vergi dairesi başka noktaya alınacak,devlet daireleri başka noktalara taşınacak,,bu kadıköy bisiklet projesi diğer ilçelerede örnek olacak,kütüphaneler kalacak ,kafeler kalacak,sağlıklı besin satan kafeler olacak ,
Cami kalacak,barlar kapatılacak kafe olacak,içkili mekanlar başka tarafa kaldırılacak,sağlığına önem veren bir ilçe olacak kadıköy,tekeller kapatılacak,bankalar kalacak, iski ,su ,elektrik binaları kapatılacak ,kadıköyde oturanlar bankalara ödeyecekler ,minibüs asla giremeyecek taksi ve otobüs kadıköy dışında istasyonlarda duracaklar ,taksi ve minibüs ve otobüs ile gelenler ,ya bisiklete binecekler ya da yürüyecekler ,kadıköyde birden fazla tiyatro olacak,okullar kalacak,okullarda bisiklet park yerleri olacak .sinema olacak,sohbetlerin yapıldığı salonlar olacak,
Amma hayal ama,:islik::D

@Anonim

Aman murat kalsın,ben gidince heykel felan dikilmesin yahu,millet sonra tapınır filan:komik:

@Anonim

Yukardaki projenin adını koydum,kadıköy ilçesi kültürel kalkınma projesi,
:islik:

@ahmetyavuz

Yav ahmet şişirdin beni patlayacam şimdi:islik::D
Bu arada hava yarın güneşli ve 10 derece,sele yapalım,

Biri dinozor heykeli diker,diğeri bisiklete binen bir adamın heykelini..
Tamam,iyi niyetliler ama heykel dikerek bir farkındalık oluşturamazsınız..Bu işler bu kadar basit değil..

@atasoy

Valla şaka bir yana raşit gerçekten öykü yazarı,acaip ,kutlamak lazım,kompozisyonum çok kötü idi,orta alırdım,roman yazarı olmak,ya da öykü yazarı zor bir zenaat,ve şairlik,hayyam gibi bir üstat,kelimeler ile cambazlık yapma yeteneği ,Şairlik bende gelişmemiş

@ahlaksız

Şu soru sorulabilir ?
Acaba neden ölmüş bir insanı heykel şekline dönüştürüyoruz ?
Ölen kişinin kitabı yazılır hayırları ile sevapları ile anlatılır
Tabi bütün toplumlarda bu var ,abd'de amerikayı kuranların dev heykelleri kayalara yapıldı ,sonra bir baktık ,falanca ülkede filancanin heykelleri kırıldı,
Valla bu insanoğlu bir garip bir gün destekler ertesi gün tepene biner.

@Kudret Kurtcebe
''Hatırlamak,ilham almak ve insanları bir doğrultuda birleştirmek adına heykeller yapılmıştır'' diyebiliriz..
Burada da,bisikletli abimizin insanlara örnek olması gayesi güdülmüş ama bunu yapan insanların son model arabalardan hiç inmemesi,bu gayenin aslında kendilerinin arabadan inmemesi için kullanılmış olduğunu gösterir..

Yani kendileri son model arabalarla korumalarla gezinmek adına,bir garibanın bisiklete binmesini kullanıyorlar..

@ahlaksız

Konu o kadar geniş yerlere gidebilirki,esasında benim olaylara bakışım tek pencereden olmamakta bütün olaylara geniş bir perspektiften bakabilmek,bunu sevdim hep,çünki derinlerde kimbilir hangi gerçekler yatar, başka bir gerçekte ,ölen bir sanatçının ölümünden kar sağlamak ,örnekleri var,hep bir kar kafası,kar etmek ,paraya olan bu açlık ,
Tabi o son model arabada gezinenlerin şunu düşünmesi gerekir,yav arkadaş adam yıllarca bisiklet sürmüş ,bu durumda kendi öz eleştirimi yapayım ,ve o kişi kendine soracak ,kendim için ne yaptım ?

Insanlar ne yapar,çalışır çabalar çocuklarının geleceği için çırpınır,sonunda emekli olur hepsine sormak lazım,işinizi gerçekten sevdinizmi ?yoksa çocuklarınız içinmi katlandınız,bu dünyada ne kadar mutlu insan var acaba ,kendini aldatmayan kendine yalan söylemeyen,zor tabi,batıdada aynı hikaye,doğudada.

@Kudret Kurtcebe batıda insanların ''mutlu'' olduğunu düşünüyorum..
Bisiklete bir heykelden ilham alarak değil,yakınlarından ilham alarak biniyorlar mesela..Bisiklet yarışlarında da bu mutluluğu görüyorum ben..Yaşlı insanların dağların tepesine 25 yaşlarındaki genç insanların mücadelesini seyretmeye çıkmaları ve çılgınca bu mücadeleyi desteklemeleri mutluluk değil mi?
Ailece insanlar bisikletle yollara dökülüp,bisikletçilerin yanlarından geçmelerini saatlerce bekliyorlar ya da..
Mutlu insanlar bunlar..
Tabi ki stresliler,çalışıyorlar ama hayatta olmaktan mutlu oldukları her hallerinden belli oluyor..

Bizim insanımızda,araba içinden bisikletçi amcanın heykeline nanik yapıyor:ssrtcbya:
Türkiye'deki insanların mutsuzluğunu anlamak için tgrt habere bir 15 dakika bakmak yeterlidir..Cinayetler,tecavüzler,hayvanlara işkenceler,kazalar,insan kaçırmalar,uyuşturucu ticareti,terör,kadına şiddet,...vb

@ahlaksız

Katılıyorum,haberleri izliyorum malesef iç açıcı değil durum,80'de norvecte gördüğüm olaylar beni şaşırtmış idi,intihar vakaları norvecte fazla idi,hali vakti yerinde insanların intiharını anlamamış idim,ama ülkenin 6 ay karanlık olması etkindi.
Evet ,doğru,bisiklet yarışlarında insanlar bekliyor saatlerce ,bir futbol maçında durum nedir,bizde kavga gürültü ,ama batıdada aynı,bir fark var orada,yarışlara baktığımda dağ etaplarinda ,dağ taş dolu, insan dolu,nedir insanları buna çeken ,seviyorlar olayı seviyorlar,şu bir gerçekçi bisiklet üstünde hepimiz mutluluk hormonu salgılarız,acaip bir durum ,başka hangi aktivitede bu var bilmiyorum ama galba insan ruhunu besleyen insana en yakın icat bisiklet,onun için 52 yıl ismail dostum bisiklete bindi,sevdi olayı sevmek bir şeyi sevmek ve sahiplenmek olay bu bence,onu yönlendiren doktorada teşekkür etmek lazım ,dostumuzu bisiklete yönlendirmiş ve ağrıları geçmiş

@Kudret Kurtcebe intihar mevzusu,paradoks gibi gözükse de aslında öyle değil..Bu hem dediğiniz gibi coğrafyayla alakalı olabileceği gibi,kültürle de alakalıdır..
Biz doğuluyuz ve eğitim/okuma seviyemiz çok kötü..Batıda böyle değil işte..Okuyan insanların intihara meyilli olması gayet doğal..Tabi bilinçli bir intihardan bahsediyorum..Bizdeki gibi aileyi katledip,sonra kafaya sıkmaktan bahsetmiyorum..Yani cinnet ve intiharı karıştırmayalım..Bunu diyorum,çünkü bu aralar bizde bu cinnetler çok arttı..

Norveç gibi ülkelerde insanlar genelde dinsizler ve dinsiz insanın bilerek intihar etmesi o kadar da garip birşey değil..Bende dinsizim ve bu insanların neden intihar ettiklerini tasavvur edebiliyorum..
Bir de bu insanların ''soğuk'' olduklarından yakınılır..Aslında bu insanlar sana soğuklar ama kendilerine sıcaklar..Doğası gereği bencil/dürüst davranıyorlar sadece..İkiyüzlü davranmıyorlar..Bu yüzden gelişiyorlar..

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Bir heykelin insanları teşvik etmesi pek mumkun degil zira eski kavimlerde maneviyata yakin taninan kisilerin ibret olmasi acisindan tevekkül halinde yada zikir halinde heykelleri yapilirdi. Sonra ne oldu ? O Heykelleri ilah edinip tapmaya başladilar. Putperestlikte ayni kölelik düzeni gibi kendini durmadan apdeyt eden bir inanis sistemi. Ve zamanizin putlari artik Kabe-i şerif de degiller. Aksine artik pop kliplerindeler , Boğa heykeli şekline bürünmüşler : Bankalar put olmuşlar, bazen patronlar put olmuşlar , cogu zaman siyasi bi karakterin ta kendisiler... Yani bir heykel aslinda hic bir fayda saglamaz,sadece içimize yerleşmiş putları apgereyt etmekten başka bi halta yaramazlar

@Kudret Kurtcebe
Çok basit, onurlandırmak için. Saygının somutlaştırılması için. İnsanların tarihlerini öğrenmeleri, kültürel birikimlerinin artması için. İlham için.

Örneğin deneylerde kullanılan laboratuvar farelerini onurlandırmak için yapılan bir heykel
images (1).jpeg

Örneğin basketbolun en iyisi kabul edilen Michael Jordan
images (2).jpeg
Fenerbahçe' de oynamış Alex de souza. Pek ala çocuklar bu heykeli görüp ilham alabilirler.
indir.jpeg
Yaşadığım şehirde bir parkta geçmişteki Türk yöneticiler ve haklarında bilgilerin olduğu heykeller(büstler)
images (3).jpeg
Heykel yapmanın bir çok sebebi var. Ben yapabilsem bisikletimin ufak bir heykelciğini yapardım. Bunun için özel bir sebebe ihtiyacım da yok :)
@mariokaldato
Abi sen konuyu bambaşka bir yere taşıdın ama yukarıda yazdıklarımı sana da yazdım say. Heykeller insanı gayet teşvik edebilirler.

Bunları geçersek haberdeki vatandaşın heykelinin yapılması ne işe yarar diye sorarsan bence hiç :D düşünsenize bir çocuk annesiyle yürüyor ve heykeli görüyor.

Ç: anne bu ne?
A: manyağın biri 52 yıl bisiklete binmiş onun heykelini yapmışlar :snzdglsn:
Ç: ...

Böyle bir diyalog muhtemel. Ama son fotoğrafındaki heykelleri gören bir çocuk geçmiş hakkında bilgiye sahip olabilir.

Ya da Jordan ile alex' in heykelini gören çocuk motive olur, belki Jordan olmaya çalışır. Bunu yapmaya çalışan bir basketbolcu yenice emekli oldu. Kobe Bryant. Yakında emekli olduğu kulübü onun da heykelini diker. Olur mu olur.

Şöyle bir şey de var; heykel bazıları için putu, bazıları için betonu, bazıları için çok büyük şeyleri ifade edebilir.

Örneğin ilk defa Atatürk heykeli gören bir çocuk annesine heykelin ne olduğunu sorsa annesi saçma sapan konuşup çocuğu o yaşta ülkenin kurucusundan ve sanattan soğutabileceği gibi; ülkesinin kurucusu hakkında bilgi sahibi olacağı ve ona saygı duymasına sebep olacak bir tecrübe de yaşayabilir. Sanat birikim meselesidir ve maalesef bu konuda daha çok yolumuz var.

Ha bütün heykeller aynı mı? Değil. Konu şu olsa katılıyorum derdim ama katılmıyorum.
images (4).jpeg
Ankaralı forumdaşlar bilir bunu :D

Son örnekle yazımı bitiriyorum.
aylakkarga-Sahibini-Bekleyen-Kopek-Hachiko3.jpg
Bu heykeli bilmeyenler bu ne yahu der geçer. Anlatmak yerine linki veriyorum çünkü yazı oldukça uzadı. Heykellerin İlla insanlara faydası olması gerekmez. (link)

Not: amacım elbette size heykelin ne olduğunu öğrenmek falan değil. Yaşlarınınız beni katlıyor, elbet ne olduğunu biliyorsunuzdur. Amacım her yaştan insanın okuduğu bir platformda bazı kişilerin bakış açısını genişletmek, değiştirmek. Saygılar.

@Kudret Kurtcebe
Heykelinin dikilmesine karşıysan o zaman anıt mezarını yapalım kudret abi:koptum::koptum::koptum:

Geri