Scudo Sports

50-34'ten 53 -39'a geçmek rampalarda zorlar mı?

@Cem Ç.

:eek::eek::eek:

hocam pikniğe gider gibi yüklenmişsiniz maşallah, oldu olacak bisikletin arkasına şundan bağlasaydınız:

http://www.izmirfirmalarrehberi.com/uploads/images/metal_sanayi/uyan_madeni_esya/pazar_arabasi_lastik_sac_teker.jpg?0.7171825056827197

Scudo
53/39 a haksızlık yapıyorsunuz. Oldukça ortalama bir kullanıcıyım, 53/39 kullanıyorum, daha hiç pişman olmadım hatta iyi ki 50/34 almamışım diyorum.

@Gün A.

nereye gidersem gideyim çantayı patlayıncaya kadar dolduruyorum. bir de çanta olmadan deniyeceğim rampalarda bakalım ne kadar fark edicek ona göre bakıcam daha yuksuz çıkmadım rampa :D aslında rampa aşağı ağırlık fazla olduğundan etki ediyor da çıkarken bitiriyor. sırt çanta forma vs olsa da hava aldırmıyor arka sırt tarafını.

3 kiloyu meyveyi evde bırakmayı deneyin, bence böyle bile bayağı fark eder.

Sayın Cem Ç.

Forumda ve bisiklet kullanımında yeniyim fakat epey bir araştırma yapıp sizin gibi 42 diş aynakoldan 48 diş ayna kola geçtim epey fark etti. 42 dişte dağ bisikletim zıplıyarak boşa çıkıyordu. 48 diş için benim epey bi kondisyon tutmam gerekecek ( çok fırın ekmek yemek gibi)

Bu durumda size okuyarak öğrendiğim kadarı ile naçizane tavsiyem aynakol almayın derim. Biliyorsunuzdur zaten ama belki aklınıza gelmemiştir fikir vermek açısından aynakolunuza uygun dişli alıp değiştirtin. Veya 59-39-30 aynakolu alıp ortadaki dişliyi çıkartabilirsiniz. Teknik olarak olurmu bilmiyorum ama bu sayede 53 diş büyük 30 diş küçük aynakol oluşturabilirsiniz.

Bu size hem düz yolda hem de yokuşta performans kazandıracaktır diye düşünüyorum. Yanlışım varsa bilen abilerim kardeşlerim düzeltsinler.

yokuş aşağı hızlı bir inişe ihtiyacınız varsa geçin, yoksa gereksiz olur. dişli oranları büyüdüğü için haliyle zorlanacaksınız.
kondüsyon da kötüyse, böyle bir girişime hiç gerek yok. :)

48-11 yokuş aşağı 60 km/s civarı yaparken boşa dönmüyor bende sizde 50 km ile boşa dönememesi lazım.

Geri