Ayri bir konu acmak istemedim ; bu modeli yani ; setteguadi 'yi bugun satin aldim.
Turkiye'de de su an satista kalan cok yok anladigim kadariyla.
Bir kac kez , emanet bisikletler ile buyuk zevk aldigim MTB suruslerini, bu kez dogru kadro boyu ve komponentler ile beraber bence ilk defa olarak gercek bir MTB deneyimini yasayacagim. Sizlere , surus yaptikca ve deneyim kazandikca , bisiklet hakkinda biligi aktarmaya calisacagim , ancak lutfen beklentilerinizi ust seviyelerde tutmayiniz , cunku gercekten MTB'de cok cok yeniyim.
Bisikletin genel ozellikleri soyle ;
KADRO : KARBON 1.1/8"-1 1/2”
MAŞA : ROCKSHOX REBA RL TAPER 100mm HAVALI, GİDONDAN KİLİTLİ
ARKA VİTES : SHIMANO XT M8100
KRANK TAKIMI : SHIMANO SLX M7100 32T
ARKA DİŞLİ : SHIMANO SLX M7100 10-51T MİCRO SPLİNE
VİTES KOLU : SHIMANO SLX M7100 1X12
FREN : SHIMANO SLX M7100 HİDROLİK DİSK
LASTİK : SCHWALBE 29X2.10 RAPID ROB
JANT : SHIMANO 29" MT620 TUBELESS UYUMLU ÇİFT KATLI ALÜMİNYUM
SELE : SELLE ROYAL VIVO
EK ÖZELLİKLER : FSA GİDON-GİDON BOĞAZI-SELE BORUSU
Benim , oncelikli tercihim olan tek ayna/krank ve arka rubledeki 46 ve ustu ki burada 51 disli kullanmislar ; beni cezbeden en onemli bir noktaydi.
Yeni nesil MTB'lerin tek ayna/krank ve daha buyuk disli ile gerek kullanim kolayligi gerekse de yokus/arazi icin daha iyi performans verdigini bir kac yerde okudugum icin , bu secime yonelmistim.
Diger taraftan , on amortisorun REBA olusu da , bir diger arti secenekti.
Ayrica , kadronun karbon olusu konusuna hic girmeyecegim
bu arada , ne yazik ki piyasa da , gercekten fiyat/performans degerleri acisindan , cok da fazla secenegin olmadigi da asikar.
Ben , KROSS 'un bir modeli , ROCKRIDER 500 yada 900 arasinda ve uygun 2nci el bisikletler arasinda takiplerimi yaptim.
Saniyorum bunda , yeni yil ile beraber gelecek zam beklentilerinin de buyuk katkisi var.
Bisikletin guncel bir kac fotosunu da , henuz kirlenmemisken sizler ile paylasmak isterim., 😀
Pedal degisimi alisma devresinden sonra hizlica olacak 😀😀
249364 dosyayı görüntüle249365 dosyayı görüntüle249366 dosyayı görüntüle249367 dosyayı görüntüle