@Mehmet Altuğ
Empati yapmak için bir kadının annemiz, teyzemiz ya da bir yakınımız olmasına da gerek yok. Ben de bunu eklemek isterim. Videoda görüldüğü gibi, kadın oldukça kötü düşüyor ve ne olduğunu anlayamadığı için tepki gösteriyor. Bisikletli arkadaşımız fren yapmış (elinden geleni yaptığına inanıyorum) olmasına rağmen üstelik.
Yol için söylenebilecek çok şey var, baştan aşağı düşüncesizce yapılmış ve zemin rengi kaldırımın kalanından farklı diye 'bisiklet yolu' olarak kabul etmemizi istiyorlar.
Bence bu yollara 'bisiklet yolu' demeyi bırakıp, 'tövbe tövbe...' yolu demeye başlasak daha iyi olur. Çünkü bu bisiklet yolu kabulü kazaları kolaylaştırıyor.
Son olarak
@48 Vites arkadaşım, hatasız olduğun konusunda bence yanılıyorsun. Çarptığın kadını görüş alanının bir süre dışında bırakan, 'bisiklet yolu' kabul ettiğin boyalı alandan çıkıp tekrar girdiğin saniyeler ve sanırım bisikletli diğer arkadaşınla fazla yanyana olmanız. Solunda direk var 'oraya yerleştirilmek için çok düşünüldüğü belli', sağında da arkadaşın. Manevraların sınırlı olacak haliyle. Bu kaza videosuna ilişkin
@Serkan Mıstınoğlu 'nun dikkat çektiği yönler önemli.
Kadına kızmanın anlamı yok, eğer bilmiyorsa kendi kendine de oranın 'bisiklet yolu' olduğunu düşünemez. Biliyorsa bile çok muhtemel ki, bisikletlerin ne kadar hızlı olabileceğini ve yayaların canını kötü acıtabileceğini bilmiyor. Kaldı ki bilip unutmuş da olabilir ve muhtemelen orayı kaldırım bellediği için dikkat etmiyor.
@NomadCRY
Maalesef yaşlılarla ilgili bu sıraladıklarınızın konuyla alakasını kuramıyorum, bu başlıkta konu edilen çarpmayı ve bence yayalarla yaşanan diğer çarpışmaları hafife almayı gerektirdiğini de düşünmüyorum. Hiçbir şeyinin olmadığını söylemeniz, 'en fazla eli incinmiştir' demeniz bence fazlaca bisikletli (bu videoda 'çarpan', 'çarpılan' değil) bakış açısından bir yorumlama. Kadın kafasını yere çarptı ve elindeki acının da incinmekten daha fazlasına neden olup olmadığını bilmiyoruz. Baktığımız şey bir video, röntgen filmi değil. Hiçbir şeyi yoksa bile canı fena yanıyor, canı yanan insanlar söylenirler ve tepki gösterirler. Bu sağlıklı bir tepkidir. "Çok iyi yaptın evladım, bu bana iyi geldi. Pedalına kuvvet" diyemezdi herhalde.