Scudo Sports

40 Ytl'ye Kron satıyorlarmış, çalmışlar, bilginize !!!

Scudo
Ya benim önceki bisikletim çatıdan çalındı artı kilitliydi yok böyle bir şey ben bisikleti ola bilecek en son yere koydum ama çaldılar.Ama işin iyi yönünden bakarsak vitesi değişmiyordu sele dönüyordu ve pas içindeydi(uzun zamandır kullanıyodum)onun üstüne babam yeni bisiklet aldı :D

@niyo

hakkaten haklısın kardes kendımı korıyım dıe alacaksın yanına bır bıcak ondan snra karısacak bırı sana ıyı de olsan ıste ne yapalım bır kere bıcagı cekmıssın kısaca ıyı bırsey deıl :)

Bisikletimi kilitlemek zorunda kalırsam kameraların direk gördüğü yere kilitliyorum.

aslında benm daha p.tes bisikletim çalındı ( hala kayıp ) aklıma bir fikir geldi ama bilmem ne düşünürsünüz. Ucuz bir cep telefonu ve eski v mümkün olan en küçük boyutlarda simkart v.s. çalışırvazyet de bisikletin bir yerine misal koltuğun altına takmak ve imei nosv telefon numarası ile bulunablmesini sağlamak........
Ne düşünürsünüz ?

@yasevyaterket

Bisiklet üzerinde sürekli çalışan telefon bulundurman lazım.Çok zor.

acaba kedi ve köpeklere takılan chip ler gizlice monte edilse nasıl olur dersiniz..zira bunlar küçük aparatlar....hayvanın deri altına yerleştirilebilecek kadar küçük..............

@ali ayhan cıvıl

varmı öyle bir ürün :rolleyes:

@ali ayhan cıvıl

O aparatlar sadece özel tarayıcı ile bakılınca bir kod numarası veriyorlar. O kod numarası da daha sonra veri tabanındakilerle karşılaştırılıp köpeğin tıbbi geçmişi bulunuyor.

Bu aleti bisiklete monte edebiliriz, sene borusunun içine kenara yapıştırırız. Fakat bu parçanın alıcısını sele borusuna sürtmezsek, bilgileri okuyamayız :)

Kısacası, mantıken olsa bile pratikte pek işe yaramaz bu haliyle. Ben zaten bisikletimi görürsem, bu benim derim. Alıcıyla vericiyle uğraşmam. Sadece, bu sistem çok yaygınlaşır da, herkeste bir alıcı olursa, o zaman mantıklı olabilir.

Bisikleti çalınan, veri tabanına bildirir. Alıcı kodu okuyup internetten veri tabanına ulaşıp çalıntı olduğunu görür.

Geri