Scudo Sports

40 KM Yol Gittim VE SONUC :)

gerçekten 8-9yıllık aradan sonra antrenmansız bi şekilde gitmeniz iyi durumda olduğunuzu gösteriyor hem vücudunuz gerekli istasyonları gösterdikten sonra çok daha keyifli ve sportif sürüşler yapacağından eminim :)

Scudo
Yorumlarınız için teşekkür ederim bisikleti alma sebebim bizim buralarda yollar düzgün olmasına rağmen hiç kimse bisiklet kullanmıyor ve benimde binme hevesim geldi.Normalde spor salonuna gidiyorum ama ordan hiç zevk almadıgımı keşfettim ve bisiklet binerken daha çok eğlencegimi düşünüyordum ama yokuş çıkarken çok zorlanıyorum ben bu kadar beklemiyordum bide yanımdan geçen insanları gördükçe doğal olarak etkileniyor sonucta bisiklet ama insanda gitmek istiyor bi an önce varmak ve daha hızlı olmak.Bu arada yoldan geçerken bi konuşmaya denk geldim çocuk ve annesi yürüyordu, çocuk dediki ' bende böyle bisiklet istiyorum',annesi de bişey diyemeyince elimdekinin değerini anladım.

@ysufdran

çok haklısınız,sırıta sırıta iniyorum ben de rampalardan :)

Ben, yarıdan fazlası yokuş (Denizli Organize-Bağbaşı) toplam 26km'lik yolu 2 saatte aldım ve bundan çok haz duydum. Sıkıntı yok.Rahat oln.

Saatte 20 - 30 km arasi ortalama gayet iyidir. Siz bisiklete alisik olmayan bir bunye ile limiti zorlamaya calistiniz muhtemelen ve sonucta bir bikkinlik hissi yasadiniz. Yokus cikarken yuksek viteste bacaklarinizi gucunun yettigince zorlamak yerine zorlanmadan ideal bir devir yakalayarak tirmanirsaniz kisa zamanda yokuslarda zorlanmaktan kurtulursunuz. Ayrica yaninizda su yoksa ve bu sicaklarda terlediyseniz dehidrasyonda sizi bunaltmis olabilir. Zaten bu tarz bisikletlerle amator kullanicilarin yapacaklari ortalama ve maksimum hizlarin arabalarla boy olcusmesi mumkun degil. Ama hizla yaninizdan gecen araclari sehir trafiginde islik calarak yanindan gectiginizde siz uyuz edeceksiniz unutmayin :)
En guzeli rahat edeceginiz vites ve deviri alip yokuslarda cevrenin ozgurlugun tadini cikarin, gerisi zaten keyiflidir...

Eğer tur yapacaksan nereye ne kadar saatte gittiğinin bir önemi yok. Bende bisikletimi ilk aldığım zaman eve bisikletle döndüm 25 km yolu 2,5 saatte gittim. Şimdi o yolu 1 buçuk saatte alıyorum. Tempo düşünce hemen ayağa kalkıp biraz sürdükten sonra tempo yerine geliyor. Ama benim için bir önemi yok ne kadar zamanda gittiğim. Ben antreman için yapıyorum 25 km gidiş 25 km gelişi. Araba ile bir yere gitmek daha stresli bana kalırsa. İçinizde bir sevda varsa eğer hiçbir şey önünüzde duramaz. Yaptığınız işi severseniz size daha zevkli gelecektir.

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
Can sıkmaya gerek yok. Bence city bike kullanılıyorsa ağırlığı en fazla 12 kilo falan olmalı. Yoksa zaten başkalaşıyor alet. Sendeki kaç kiloluk bişey?

Boy : 170 - Kilo : 75
Ben işe git gel sabit 20-25 km hız ile gidiyorum. Rampa çıkarken bazen hızım 10-14 km kadar düşebiliyor.
Bence boş yere soğumuşsun. Ben senin kadar dert etmedim. Düşün birde motosiklet sürücüsüyüm.
Motosiklet ile 10 dk da gittiğim yolu, bisiklet ile 40 dk da gidiyorum. binmeye de devam ediyorum.

Bu sıcakta gene iyi gitmişsiniz ben hatırlıyorum bisikleti aldıgım gunun ertesi günü deneme amaçlı 20 km sürdüm eve geldiğimde baygınlık geçirmiştim güneş felan çarpmıştı :D bi de bisiklet dağ bisikletiydi .

20 yıl aradan sonra bir hevesle aldığım bisikletle sirkeciden 4.levente geldim. cendereden levente biisiklet elimde çıktım. hem oruç, hem de ciddi bir yorgunluk.
ama ilerde daha da severek kullanacağımı düşünüyorum.

Geri