Scudo Sports

4 Temmuz Pazar, büyük hedef: Uludağ

@Ahmet ERTAN

Bende seni telefonla arayıp yeni tur tarihimiz konusunda fikrini alacaktım. Ben performansıma şaşırmazken siz benim performansıma neden şaşırıyorsunuz anlam veremiyorum. :)
Madem o kadar yolu tepip bu işe soyundum elbette çıkacağım.
Şaka bir yana Çobankayada Kızılay kampının görevlilerine Dinçer kendisini tanıtırken bir görevli nasıl çıktınız buralara kadar diye hayretini belirtti. Sonrada beni göstererek siz hadi neysede bu yaşında sen nasıl çıktın dedi? Bende sence kaç yaşında gösteriyorum yalnız cevap vermeden önce iyi düşün biraz çökük görünüyor olabilirim ama hayat mücadelesinde çok ezildim, yıprandım ondandır diye adamı etkilemeye çalıştım. Ama ne fayda adam düşünüp düşünüp 50 demez mi. Ne yaptın dedim. Ben aslında 35 yaşındayım ve henüz ne evlendim nede çoluk çocuk sahibi oldum; sen beni mahvettin, artık kesin evde kaldım dedim. Adam arkamızdan şaşkınlıkla bakarken biz pedalları çevirip uzaklaştık.

Scudo
@Orhan Kılıç

Sanıyorum ilk seferde Uludağa a tırmanma kararını alır iken hava sartlarını önemsemimistiniz.. Bende size katılırken bu durumu pek düsünmedim. Böyle bir durumda simdiden havayı düşünmeye gerek yok. Hazırlıklarımızı sekillendirmek için daha çok vaktimiz var. Haftalar sürecek bir yazısma içine gireceğizimi düşünecek olur isek bu soruyuda yeni baslık altında sorarsın. Bu sefer bir kaç kisiden değil çok kisiden cevap alırsın. Bu durum katılımcı sayısında etkileyecektir. :in:

@Orhan Kılıç

Zirve yolundaki hava durumu o güne özel olarak değişmekle birlikte, genel olarak aşırı rüzgarlı olur.güneşin ısıtıcılığı fazla değildir ama sürekli tepenizdedir ve Güneşe 2 km daha yakın yol alacağız.O yüzden Ne olduğunu anlayamadan feci şekilde yanan insanların sayısı çok yüksek.Sis ise başka bir problem.Yalnız, bunları öğrenebilmek için ayrıntılı hava durumuna bakmak lazım.
Önerim kafamızda ramazan ayından önce birkaç tarih belirleyelim.O tarih yaklaştıkça hava durumuna göre onlardan birini seçeriz.Eğer ilk seçtiğimiz tarihte hava durumu iyiyse zaman kaybetmeden geziyi yaparız :)

@Dinçer ÜNSAL

Birkaç tarih belirlemek biraz lüks olacaktır. Herkesin uyması zor olabilir. Bir tarih belirleyerek net bir çizgide hareket etmeliiyiz. Etmemiz gerekir diye düsünüyorum. Tabi bir hafta önceye çekme durumu içinde sennin dediğine istinaden hazırlklı olabiliriz. Bence yinede agustos ayından bahsediyoruz. Bir sorun olacağını sanmıyorum . :p Ve dağ dediğin zaman zaten rüzgar ve sis olmalı..:). Zirvenin tadını oyle çıkarmak öyel güzel olacaktır. Tabi ben yine dağ hastalıklarına yakalanmaz isem.:).. .

@uzaktr

Macera tutkunu anlayabiliyorum, aynı şey bende de var.Ama orda tek başımıza ya da sadece ikimiz olmayacağız.Özellikle gruba yolu göstereceğimden benim üzerimde çok daha fazla yük, sorumluluk olacak.Eğer sisli bir havaya denk gelirsek (tura katılacak kişi sayısı da çok olacağa benziyor) bu kadar kişinin sorumluluğunu üzerime almamayı tercih ederim.

Bakınız.Yanılmıyorsam geçen sene çıkan arkadaşlar, aniden bastıran sis yüzünden yollarını kaybetmişler ve bambaşka bir yere inmişler.Hava kararmış ve dağdan köylerine inen 2 kişiye rastlamasalarmış dağdaki gecenin dondurucu soğuğu onlar için hiç de iyi olmayacakmış.Geziler bölümünde konusu vardı.

Dağda aniden bastıran sis hiçbirşeye benzemez.Sis bastırdığında, heryer heryere benzeyebilir yada hiçbiryer hiçbiyere benzemeyebilir.Oraya gelenlerinlerin amacı da zirveyi görmek olduğundan hiçkimse sisle karşılaşmak istemez.Bu yüzden 1den fazla tarih belirlemekte ısrar ediyorum.Bize en fazla uyan günü ilk tercih yaparız, diğeri ise B planımız olur.

Hislerden ziyade mantıkla karar vermek bizi en doğru sonuca götürecektir.;)

• Beğen
Tepkiler: Cool_uzak
Seni yazdıklarının ışığında çok iyi anlıyorum. Mantık lı olma kısmına ise kesinlikle .. O zaman dediğim gibi en azından öngörü olarak verdiğimiz tarihten bir hafta oncesi içinde planlı bir şekilde hareket edebiliriz. Bunu tam olarak neye gore belirleyeceğiz? Çünkü hava tahminleri haftalık olsa bile en iyi üç günlük tahminler yapılıyor diye biliyorum.

Birde benim nacizane fikrim şu yönde idi. İlk gün bisiklet ile oteller bölgesine ikici gün sabahı ise erkenbir saatte zirveye çıkılır ve sonra geri dönüş yapılır yönünde idi. Boyle bir durumda sabah hava sartlarına gore bekleme lüksümüzde olabilir. Tabi bu arada üç günlük hava tahminide gerçekten onemli.

Ve oraya bisikletler ile gitmek zorunda mıyız? Merakımdan soruyorum. En azından ben bisikletimi yanıma almayabilirim. Boyle bir durumsizleri yavaşlatır mı? Belim nedeni ile onu uzun süre tasımak zorunda kalır isem bunu yapabileceğimi sanmıyorum.

Sevgili arkadaşlar bu işin heyecanı hepimizi daha şimdiden sarmış durumda. Az sonra konu başlığını açacağım ve fikirlerimizi bu başlık altında tartışıp en iyi şekilde hazırlanacağız. Herşeyin kusursuz olacağına ve yaşamımız boyunca unutamayacağımız eğlenceli ve zorlu bir tur yapacağıma eminim. Yeni başlıkta görüşmek üzere.

@uzaktr

Zirve gezisi tam gün süren bir gezi.Tırmanış yapacak olanlar genelde 10 gibi başlarlar ve öğleden sonra(1 gibi, ama bu tamamen gittiğin grubun performansına bağlı.2-3 bile olabilir) zirvede olurlar.

Bisikletle gitme konusuna gelirsek, bisikletle gelmemen yavaşlatır.Çünkü madene kadar araba yolu var ve orası bisikletle gidilecek.Küçük zirveye çıktıktan sonra da yol üzerinde yer yer bisikletle gidilebilecek yerler mevcut.
Ama şöyle bir durum da var.Bisikletle gelmek de yavaşlatabilir.Madene kadar olan kısım rampa ve iri taşlı toprak bir yol.Küçük zirveden sonraki kısım ise çok fazla teknik isteyen bir kısım.Buralarada da "elde gitmek" vakit kaybına neden olabilir.
Kısaca zirve yolu çetin bir yol.Oraya gelecek olanların gayet kondisyonlu, çok iyi durumda olan kişilerden kurulu bir grup olması gerekli.Açıkçası şu ana kadarki tecrübelerime dayanarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim; Uludağ'a(otellere) çıkabilen herkes, zirveyi tamamlayabilecek güçte olmayabilir.Tabi bu durum, grup tamamlanınca belli olur ve zaten cumartesi günkü Oteller tırmanışında bu kişiler kendini belli eder. Eğer böyle bir durum olursa, o kişilerin, Çobankaya'da kalmaları, öncelikle kendi sağlıkları açısından, sonra da grup açısından daha iyi olur.

@Orhan Kılıç

Orhan Abi, bu konudaki fikir alışverişi sırasında yazılmış gezi hakkında bilgi içeren mesajları da konuya ekleyebilirsen, konuyu yeni görüp ilgilenen arkadaşlar daha donanımlı başlamış olur.
Böylece daha önceden işlenmiş olan konular hakkında soru sorulmadığından zaman kaybı olmamış olur ve kişi, katılıp katılmama konusunda, gezinin zorluğunu daha iyi anlayıp kendi gücüne göre daha doğru kararı verir.

@Dinçer ÜNSAL

Haklısın. O zaman bu işi sen hallet sevgili Dinçer.

@Orhan Kılıç

Olur.;)
Ama şu an(hatta geç bile kaldım) yanında çalıştığım kuzenimin dükkanına gitmem gerekiyor.Akşama güzel bir düzenleme ile tüm işe yarar bilgileri toplarım.
İyi günler

çok güzel resimler,
çok güzel bir anlatım olmuş.

darısı bir sonraki çıkışa bizlere kısmet olsun.

büyük hedef gerçekleşti
bir sonraki seferde de zirve yaparsak sonrası ne olacak merak içindeyiz

@kerem seckin
Kerem bBu gezinin gerçekleşmesinde en büyük pay senindir. Yeni gezi konaklamalı ve Cumartesi başlangıçlı olduğuna göre katılmaman için bir neden kalmadı. Zirveden sonra başka bir hedef buluruz kendimize. Bisiklet sporuna gönül verenlerin hedefi asla bitmez.

• Beğen
Tepkiler: metin1973
hepinizin eline ayağına sağlık çok eğlenceli bir gezi yapmışsınız aranızda olmak isterdem inşallah bir daha ki tura, Paylaşım için teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Orhan Kılıç
@Selim Üsel

Merhaba Selim Bey, 10.07.2020 ve 11.07.2010 tarihlerinde Bursa da olacağım... Ankara da ikamet ediyorum.. foruma yeni üye oldum... sizinle tanışmak ve bisiklet almamda eğer müsaitseniz yardım etmenizi rica ediyorum... Topladığınız Trek bisikletiniz gibi 2 bisiklet toplamak istiyorum...Eğer en kısa sürede bana ulaşabilirseniz çok sevinirim...:)

GSM : 505 389 11 03
EMail & msn : cumhurkose@msn.com

@Orhan Kılıç

Gene süpersiniz orhan abi çok güzel bir tur daha yapmışsınız
hep çıkmak istediğim yerdir bursaya geldigimizde bir gün kalıp çıkmadığıma pişman oldum şimdide fırsat bulamıyoruz 2. bölümünüzü merakla bekliyoruz orhan abi

Geri