Scudo Sports

4 ağustos 2018 uludağ performans tırmanışı

Scudo
biliyorsun 55/59 katagoride ikincilik,ve 60 mastırda altın madalya biraz çoğaltalım madalyaları iskender evde :koptum:

@KitapSever

yav 1000 kişi olsa ne yazar,organizasyona baksana milli felaket yahu :koptum::komik::komik::komik::komik:

@KitapSever

inişte bir bayana rasladım aynen şunu dedi bu ralli nedir dedi bu tehlikeye bizi neden soktular dedi aynen haklı,

@iskender şerit

Asfaltlanıp benim için bitti dediğin Suadiye yolundaki trafiğe kurban olayım abi.

aynen doğru

38440186_2008027025900951_6014852375196467200_n-jpg.168068

ilter yanılmıyor isem 80 yaşında eski milli saim tatlıcılar soldaki,,

@iskender şerit

18 'inci turda o gün düğün vardı bana rasladı suadiye yolu ana baba günü idi,birde iskender 76 km yarış için kartepe 218 km etaba gerek yok senin anlayacağın stratejim artık değişti yarış km 'si ne kadar ise o kadar idman yapılacak artık

Abi mudanyadan anadolu lisesine 21 km'yi 1 - 1.5 saatte varıyorum dedin. Uludağ milli park tabela 21 km mesafeyide senin çıkış hızına göre varsayımla max 3 saat desek ettimi 4,5 saat. İniş Max 45 dk desek. Dönüş yorgunluğundan Liseden mudanyaya max 2 saat desek totalde. 7 saat 15 dk + yemek molası + kücük molalar derken max 8 diyelim. Sabah mudanyaya vardığın 09:00 dan akşam dönüşün olan 18:00 feribotuna 9 saat yapıyor. Sonuç olarak hayli hayli yetişirdin. Ve okulun oraya varma saatin 10:45 e göre gelmiş idik. İyikide erken gelmişiz. 10:25 gibi beni aradın geldik dedin. Demek 10:45 te gelsek hepten kopuk olacaktık. Zamanlamalardada düzensizlik var yani

Asfaltlanıp birkaç araç yüzünden suadiye benim için bitti diyon ama bugünkü trafiğe asalak rallicilere ne demeliydi peki. Esas uludağ tam bir facia rezalet.

@iskender şerit

neyse iskender olayı edirneye ayarla orda görüşürüz,gelirsen şık olur, 60 mastırda kürsüye talibim bu gün sadık bey ile görüştüm katılmayacağını belirtti burda 60 mastırda kimler var olacak şimdi benim derdim bu ,kürsüye sıkı talip rınat ahmetbekov olabilir

72 km 'de Rınat akhmetbekov ,birinci, kısa mesafe,Ortalama 34.73 Zaman 02.04, gran fondo antalya adamın yaşı 63 uçan süper yaşlı ,

Ikinci mustafa sevinçel,ortalama,32.99,
Zaman 02.10

Üçüncü,ersan kaçan,ortalama,31.05

Zaman,02.19

bu üç adam fenaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

fatih altan ,ali serdar giray, kerim yelkenci vs diğer 60 mastırlar 30 ortalamanın altında
benim derdim iskender 30 ve üstü ortalamayı 76 km 'de tutturmak
aksi takdirde bu üç adam beni ezer

IMG-20180804-WA0041.jpg IMG-20180804-WA0037.jpg IMG-20180804-WA0012.jpg IMG-20180804-WA0011.jpg IMG-20180804-WA0010.jpg IMG-20180804-WA0009.jpg IMG-20180804-WA0004.jpg FB_IMG_1533539111946.jpg FB_IMG_1533539947902.jpg FB_IMG_1533539954530.jpg FB_IMG_1533539957556.jpg FB_IMG_1533539963939.jpg FB_IMG_1533539966629.jpg FB_IMG_1533539975687.jpg FB_IMG_1533540002963.jpg FB_IMG_1533540075726.jpg FB_IMG_1533540085235.jpg FB_IMG_1533539111946.jpg

Dosyalar

• FB_IMG_1532886194616.jpg
    FB_IMG_1532886194616.jpg
    192,5 KB · Okunma: 50
  • 20180804_151326[1].png
    20180804_151326[1].png
    354,2 KB · Okunma: 48
  • Beğen
Tepkiler: rkurtcu ve Özcan
ÜcretsiZ yapılan gönüllü bir organizasyonda, domestik aracından defalarca su aldım, muz.aldım ,10 dk bir yanımızdan organizasyon aracı geçti vs. Finishte köfte ekmek ayran,su armut ve buda yetmez gibi inişte bedava teleferik hizmeti ( 60 tl normalde) daha ne olsun. Granfondo gibi 150 tl para mı.ödemek lazım beğenmek için. Kendisini tanımam ama böyle bir organizasyonu bisiklet sevdalılarına kazandırdığı için kendisine ve ekibine teşekkür ederim.

İlginçtir hala neden erken start verildiğine dair hiç bir açıklama yok ben açıklama yapılırsa eğer okumak isterim

• Beğen
Tepkiler: lealtad
valla hedeflerimden birisi de uludag tırmanışıydı onuda gerçekleştirmiş bulundum. pendik yalova feribatonun sefer iptal etmesi nedeni ile 06:00 yerine 07:00 feribotuna binmek zorunda kaldım. yarış 9.30da başlayacağı için çok problem etmedim. 10-15 dakika kala yetişirim diyordum. 9.20 gibi alana geldim ama pek kimseler yoktu. yanda bulunan benzinciye sorunca yarışın yarım saat önce başladıgını öğrendim. markete girip su alıp bende yola koyuldum. tabi bu olay motivasyonumu biraz düşürsede hedefime ulaşmak için devam ettim. önceden kullandıgım cyclecross bisikletim ile şuan kullandıgım endurance yol bisikletinin farkını bu yarışta çok net gördüm. nabzımı sabitleyip yokuşları bir bir almaya başladım. geride kalan grupları geçmeye başladım. rallicilere bende çok küfür ettim çünkü gerçekten bizim canımızı tehlikeye atıyorlardı. milli parka 1km kala ilk önce sol baldırımda sonra sağ baldırımda kramplar hissettim. hatta bi kaç dakika yol dışında yerde oturup dinlendim. milli parkın kapısı benim hedef noktamdı ve orada hemen bir fotoğraf çektirdim. fotoğrafı çekmenin motivasyonu ve arkadaşımın aşağıda teleferiklerin orada beklemesinden dolayı tekrar yola koyulup finish noktasına ulaştım.

ben geriden takip ettiğim için hizmetlerden pek yararlanamadım ama böyle bir organizyon için çok teşekkür ederim.

@mertgulkokan
Neden olacak, ralli araçlarıyla daha az çakışma yaşanması için.

Her şeyden önce çok güzel bir organizasyondu. Mecit kardeşimiz çok uğraştı, çabaladı. Güzel de bir iş çıkardı, hem de bir kuruş ücret almadan. Ancak sorunlar da vardı elbette.

Öncelikle yol çalışmaları vardı. Kilometrelerce toprak yoldan geçmek zorunda kaldık 3-4 kısımda. Yetmezmiş gibi, toprak yolun bir bölümünde uyanığın biri toz kalkmasın diye yeri sulamış. Tekerim değdiği anda kendimi yerde buldum. İki günüm topallayarak geçti, yeni yeni geçiyor bacağımın ağrısı.

Ralli araçları anladığım kadarıyla orman içindeki start noktasına gitmek için trafiğe açık alandan yukarı sürüş yaptılar. Ama ne sürüş. Driftler mi dersiniz, viraj alırken karşı şeridi ihlal etmeler mi dersiniz, lastik ısıtmak için S çizerek sürmek ve yol kıyısındaki bisikletçileri taciz etmek mi dersiniz. Otomobil sporlarının derneği mi, federasyonu mu, kulübü mü var bilmiyorum, buradan sesleniyorum. Şovunuzu trafiğe açık yerlerde ne hakla yaparsınız? Kazanın ağrısıyla çok kafama takamadım, her trafik ihlalini ve tacizi aslında 155'e ihbar etmek lazımdı. Bisikletçinin yanından sıyırarak geçmek nedir yahu? :mad:

Her organizasyonda olduğu gibi, kaçışçılar ve peloton geçtikten sonra görevlilerin tavırları müthiş şekilde gevşemeye başlıyor. Pelotonun gerisinde kalan hiç kimse için ne güvenlik kalıyor, ne sağlık ve destek hizmeti kalıyor, ne de gıda istasyonu. Trafik güvenliği bile bitiriliyor, araçlara geçiş izni veriliyor. Son adam kalana kadar organizasyonun bitmediği öğretilmeli görevlilere organizatörler tarafından.

Ralli sporunda bir etabın bitiş noktası ile diğer etabın başlangıcı farklı olduğu için oradan oraya kendi araçları ile trafikte gitmek durumunda kalıyor.
Ben çıkarken değilde inişte karşılaştım. Sağa doğru keskin viraja gelirken karşımda karşıma ralli aracı çıktı hemen sağ şeride kaçtığı için büyük bir sorun olmadı

6678IMG_20180804_140104.jpg

1153IMG_20180804_141237.jpg

2133IMG_20180804_111049.jpg

4855IMG_20180804_103953.jpg

171IMG_20180804_103949.jpg

9497IMG_20180804_103958.jpg

7208IMG_20180804_135753.jpg

ilk defa deneyimlediğim Uudağ eğimlerinin Kartepeye oranla çok basit kaldığını, Sadece bir iki yerde kartepe gibi eğim vardı sanki, onun dışında çok tatlı bir eğimler ve düzlük bile vardı. 53/39 - 11/28 ile 12 km/h - 28 km/h arası çıkabildiğimide gördüm... min & max hızım bi sonraki çıkışımda kesinlikle artar çünkü arkadaşımı geride fazla bırakmamak için fazla asılmadım... Eylül ayında nasipse yine gideceğim. yanımdaki ağır vasıta arkadaşıma uyarak çıktığım için saatin ilerlemesi sebebiyle oteller bölgesine maalesef varamadık...

O kadar toprak yoldan geçtim lastik patlamadı aafaltan iniş yaparken havası indi şans işte
Benim lastik continental grandprix 4000s2 yanakları da zayıf derler tırsa tırsa geçtim ancak seneye olan yarışa kadar yol çalışmaları sanırım biter

arkadaşlar organizasyon nasıl yapılır sizde anlatayım ,belliki anlamamışsınız,

1- mecit arkadaş ralli olacağını biliyormuydu yoksa bilmiyormuydu eğer son güne bunu öğrendi ise bu onun eksi hanesine yazılır,
2- sadık yalaman aynen şikayetçi oldu ,kendisi bursada oturmakta ,
şikayet etmesinin nedeni ralli araçlarının ne işi var dedi arkadan ralli aracı gelmiş ve tabi bu duruma sinirlenmiş
3- yiğitaliden inişte bir bayan aynı şekilde ben burda ölmeye gelmedim dedi

bursa uludağ organizasyonu yapılacak ise aynen aşağıdaki gibi yapılacaktır

1 _performans grubunun rotasına tek araç sokulmayacak jandarma yolu aynen kapatacaktır,
2 _ keşiş grubunun yoluda aynen kapatılacaktır ayrıca her iki grubun gişelere vardığında tek araç sokulmayacaktır,
3_oteller bir gün para kazanmayacaktır
4- yollarda tek araç olamayacaktır bilmem analatabildinmi
5 _ olay nedir esasında değil ralli araçları hiç bir aracın yollara sokulmamasıdır

genç adam riski severde bu enayice bir risktir ,araçlar arasında etkinlik olmaz ,size defalarca bunu yazdım ama anlamamakta israr ediyorsunuz,bisiklet forumda idmanlar düzenledim benim nasıl katı bir adam olduğumu herkes sahada gördü ,sigara içenleri idmana almadım kurallarım aynen katıdır affetmem,

burdan mecit dostuma önerim insanları ralli araçlarının arasına sokmasın şikayet eden bizzati gran fondo yarışına katılmış dostum sadık yalamandır kendisi araçsız bir ortamda 53 km boyunca sürmüş yarış böyle yapılır ,bilmem anlatabildinmi
duygusal konuşmalar prim yapmaz akılcı olun,bir kişi ölse idi mecit bunun altından kalkamazdı mecite burdan tavsiyem yolların aynen boşaltılmasıdır ha boşaltamıyorsan aynen bu işe soyunmazsın ,orbeada aynı hatayı yapmıştır

sayfa başında bu etkinliğe araçlara rağmen geleceğim demiştim ama ralli araçların değil,ayrıca yiğitaliden çıkılacak zannettim ama çıkılmadı ,yiğitaliden tırmanışta maşallah arkadan ejderhalar hücuma geçti öyle böyle değil 7 km sonra sıcaktan bunaldım ve terledim , garip bir şekilde rüzgar soğuk esiyor idi,ayrıca hasta olabilirdim bu nedenle bıraktım,fazla zorlamanında anlamı yok idi riski sevmem ,

seneye ralli araçları ile sevişmeye varsanız gidersiniz ,

9497IMG_20180804_103958.jpg

iskenderin arkadaşı doğru hareket yapıyor zati bende yaptım soldan almak ama çok dikkatli çıkış yapıldı ,
ayrıca ne ayak kardeşim bu yiğitaliden çıkış yapılmıyor kapatacan bu yolları araca

2133IMG_20180804_111049.jpg

iskendere karışmadım kask konusunda çünki kişinin hürriyeti var ,risk ona ait ama idmanlarıma kimse kasksız gelemezdi ,istanbulda ayrıca peloton istanbul grubuna asla kasksız giremezsiniz

1153IMG_20180804_141237.jpg

valla 21 km sonra 3 üncü km 'de erikler iyi geldi keskin bakışlı iskender erikleri gördü ,şamata iyi idi çıkarken ,küme düstüm şöyleki

uludağ idman programı parkurlar

1 - çıkış mudanya 21 km non stop
bursa anadolu lisesi önü soluklanma ,32 km çıkış oteller ve iniş 32 km dönüş 21 km baba idman budur bursalıları burda beklerim gençleri tabi hekes mudanyada olacak bu zor iştir onuda belirtirim ,tabi bursada oturanlar 21 km dönmeyecek gene yırttı bursalılar kısa mola tempo ,eğimde soluklanma kısa mola

2 _çıkış mudanya 21 km non stop ,bursa anadolu lisesi önü soluklanma 21 km tırmanış gişeler son ,iniş 21 km dönüş 21 km 42 km boyunca kısa mola ve tempo

3 _çıkış mudanya 21 km non stop ,bursa anadolu lisesi önü soluklanma 7 km tırmanış 7 iniş dönüş 21 km ,,

3 'üncü şıka uyulmuştur ve de hakkı verilmiştir tam evden çıkışta dahil 72 km sonda eve varışta eğimde atağa geçmişimdir öyle kolay iş değil arkadaşlar yarışlara girenler bilir sonda atağın ne olduğunu
gerçi forumda kürsü gören yok ,,,,
edirne beklesin 60 mastırda geliyorum ,,sonuçlarımı göreceğim tam 76 km yarışın babası orda zaman aralığı var takdik çok önemli esas yarış edirne tüm bursa davetlidir 21 ekim,
konunun sahibi olarak bu konu geçmişte kaldı
artık hedef edirne 21 ekim yol yarışı

10. Edirne Cumhuriyet Kupası bisiklet yol yarışı (ücretsiz)

maxxis detonator 700x23 lastiklerimde zerre kadar birşey olmadı...
inerken 2 bisikletçi yolda kalmıştı. lastikleri patlamış yardım ettim...

abi kask konusunda biraz gevşek olduğum doğru. yarış katılaydım takardım. tırmanışta sende kaskını çıkarmıştın. niye çıkardığını öğrenelim :D ben özellikle tırmanışla boğuşurken kafamda birşey oldumu hiç rahat edemiyorum bunalıyorum nefret ediyorum. zaten düşük hızla çıkılıyor. öyle tepetakla atarak düşmeler asla olmaz... eğer olursa inişte takarım tabi. hayatım boyunca çok defada düştüm. hep bilek ve dizden darbe aldığımıda belirteyim...

@iskender şerit

iskender sıcak yapınca çıkardım ama çıkışta sorun olmaz iskender inişte takmak lazım ,burası sürekli tırmanış ,birde esasında biliyorsun zor işleri bu forumda bizim kartepe grubu yaptı ,sıfırdan başlayıp çıkmak kolay ama 21 km gel ondan sonra çık üstelik evden 8 km ,işin zorunu ben yaptım bu ct ,hiç kimse yapmadı sende dahil ayrıca bu uludağın galibi aynen korcandır helal olsun gişelere kadar çıktı ve de indi adam 82 km yaptı yahu eve varışları ve evden çıkışları hesapladık 104 km ,iskender olayda budur ,biliyorsun efsane kartepe bisiklet takımını .korcan 218 km devirdi bir günde 100 km gitti 15 km çok sert eğimlere suadiyeye daldı heyyyy gidi günler heyyyyyyy ,suadiye eğimleri çakar böler uludağı ,ama uludağ uzun, zorluğu orda, orda nerde 15 eğim ,
yok öyle bir durum ultra işleri biz yaptık

uludağ idman programı parkurlar

1 - çıkış mudanya 21 km non stop
bursa anadolu lisesi önü soluklanma ,32 km çıkış oteller ve iniş 32 km dönüş 21 km baba idman budur bursalıları burda beklerim gençleri tabi herkes mudanyada olacak bu zor iştir onuda belirtirim ,tabi bursada oturanlar 21 km dönmeyecek gene yırttı bursalılar kısa mola tempo ,eğimde soluklanma kısa mola

2 _çıkış mudanya 21 km non stop ,bursa anadolu lisesi önü soluklanma 21 km tırmanış gişeler son ,iniş 21 km dönüş 21 km 42 km boyunca kısa mola ve tempo

3 _çıkış mudanya 21 km non stop ,bursa anadolu lisesi önü soluklanma 7 km tırmanış 7 iniş dönüş 21 km ,,

uludağ etkinliğim budur biz laf yapmayız iş koşarız kürsüye çıkar altını kaparız konuşmayacaksın iskender kürsüye çıkıp madalya alacan derdin bu ise aynen anlaşırız

sıfırdan gelmek dahada kötü bence . nedeni vücut soğuk. 21 de olsa 15de olsa rampalara vücudu yormamak kaydıyla ısınarak gelmek daha iyi. adamlar kartepeye tırmanırkende önce aynı senin gibi kmler yaparak vücut ısıtıp sonra tırmanışa geçiyor. kartepe için suadiye arslanbey başlangıcına gölcükten 20 km var. maşukiye ise 30 falandır. ''sıfırdan başlayıp çıkmak kolay ama 21 km gel ondan sonra çık'' diyorsunda pekala dinlenmek yerine bizi niye beklemeyip direk tırmanışa geçtiniz peki ? gölcükten gelmişiz ve dediğin saatten çok önce geldiniz. 10:45 demiş idin ama 10:20 de geldiniz. buluşma yerine 10:45e doğru geleydik hiç buluşamayabilirdikte bunuda biliyorsun dimi abi.

@iskender şerit

iskender sen anlamıyorsun 21 km durmadan bastık 1 saat 3 dakika tempo iki tane uzun eğimde ,orda 3 _4 dakika mola dedim bursa anadolu lisesi önünde ,programı yazdım okumadın herhalde ,zati senin anlamadığın nokta seni mudanyadan alacam aynen 21 km koşturacam ondan sonra sokacam 32 km ye anlayacan ne olduğunu ama anlamıyorsun bu çıkışlarda kaç adet mola yapacaksın ve bunların hepsini yazacaksın biliyorsun ben dedektif gibiyimdir kimin ne olduğunu bilirim

@iskender şerit

sıfırdan çıkış yapmadan önce 30 dakika ısınma yapılır sen onuda yapmadın iyi kramp girmedi 32 km bu dile kolay

@iskender şerit

neyse iskender seni severim bilirsin ama işi disiplinine göre uygular isen kazanırsın

@iskender şerit

09.15 çıkış mudanya varış 10.18 toplam 21 km
2 dakika sonra sana telefon sonra 2 dakika sonrada hareket sisteme aynen uyuldu sana bizi yakala dedim nitekim yakaladın bir daha sigara içen o arkadaşı sokma uludağ eğimlerine başına bela alırsın

Geri