Scudo Sports

4 Ağustos 2012 - Kadıköy-Kartal turunda bisiklet yolunu kapatan Marina Cafe

Helal olsun hakkımızı çok güzel aramışssınız bravo.Böyle iki üç öküze pabuç bırakıcak olsaydık biz bu işe gönül vermezdik.Tebrik ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: Ahsen Okyay
Scudo
Sayın Yaman Avcı'nın konu ile ilgili geçen hafta Kadıköy Belediyesi'ne yapmış olduğu şikayetin sonucu :

Sayın Yaman AVCI;

Fenerbahçe Mah.Reşit Paşa Sok.No:44/1/A kapı sayılı yerde Of Gıda ve Turizm San. ve Tic.Ltd.Şti adına kayıtlı Kurbağalıdere mevkiinde bulunan Cafe Marina unvanlı işyeri Bölge Ekibimiz ve Gece Ekibimizce tetkik edilmiş,işyerinin bisiklet yolu üzerinde işgalleri bulunduğu görülmüş,işyerinin işgalde bulunması nedeni ile Zabıt tanzim edilerek Belediye Encümenine havalesi sağlanmıştır.Yasal süreç işlemektedir.Duyarlılığınız için teşekkür eder iyi günler dileriz.

Saygılarımızla

Ref No:1743538
Kadıköy Belediyesi Çağrı Merkezi 444 55 22

Yaman Bey'e tebrikler ve çok teşekkürler...

ilkel kapitalizm ve savunucuları. işin sonunda para varsa her türlü kuralı çiğnerler, hakkını arayanlara diklenirler, düzgün insanların kibarlıklarından cesaret alıp üstlerine giderler, güçleri yeterse döverler, yetmezse kaçarlar...
düzeyli ve ısrarlı tepkilerinden dolayı tüm bisikletlileri tebrik ediyorum.

Ben de izlerken duygulandım. Helal olsun bu duyarlılığı gösteren herkese. Şikayetin sonucunun da alınması güzel, inşallah bu engeller cezalarla da olsa kalkar ve bazıları gereken dersleri çıkarır.

Hepinize teşekkürler arkadaşlar

Polis gelip bisikletçileri tehdit ediyor! Bence bu videodaki atlanmaması gereken asıl konu bu.

Aslında bunun bir benzeri İzmir mavişehir'de Karşıyaka belediyesinin işlettiği restoranda da var.Restoranın denize kurulmuş iskele üzerinde masaları var.Bu masalar ile restoranın bahçesindeki masalar arasından bisiklet yolu geçiyor! Burası sürekli çocuklar, ve gidip gelen garsonlar tarafından kullanılıyor. Karşıyaka belediyesi o noktada bir düzenleme yapıp bisiklet yolunu restoranın arkasındaki park alanı yanından bir yerden geçirmeli.Dikkat ederseniz iskelede masaların ne işi var, deniz kimsenin malı değildir demiyorum bile çünkü burası Türkiye, kanunsuzluklar ülkesi.O iskeleyi başka bir özel işletme yapsa hemen yıktırırlardı.

Tebrik ediyorum, cesaret ve medeniyet örneği göstermişsiniz. Belki bir gün müşteriler de aynı tepkiyi gösterip bu tür ihlallerden dolayı benzer yerleri tercih etmez işte o zaman mesele kökünden hallolmuş olur. Çünkü bu pislikleri motive eden tek şey para, bunların kısırlaştırılması gerekir, üremesinler mazallah...

Öncelikle video'da seyrettiğimiz "hak arama eylemine" katılan tüm kişileri yürekten kutluyorum. Acizane konu ile ilgili bir kaç önerim olacak;

1- Bu tür hak arama olaylarına bireysel olarak değil, videoda görüldüğü üzere kalabalık olarak tepki gösterilmesi çok daha makbuldür. Aksi halde temiz bir dayak (maalasef) kaçınılmazdır.

2- Böyle bir "hak arama faaliyetine" haber ajanslarından bir veya bir kaçının çağırılması olayın medyaya yansımasını sağlayacak ve böylelikle bu durumun sadece bisikletforum'dakilere değil toplumun daha büyük bir kesimine ulaşması sağlanacaktır. Bu durumda kamu kurumları (belediye, emniyet vb.) mecburen ve re'sen harekete geçmek zorunda kalacaklardır. Zaten haber ajanslarının istedikleri de bu tür görüntüler..

3- Son olarak buna benzer bir durum başıma geldiğinde ilk yaptığım şey belediyeye bimer başvurusuydu. Ancak belediye ne harekete geçti ne de bu konuda bana bilgilendirmede bulundu. Bunun üzerine büyükşehir belediyesine bimer başvurusuda bulundum, ancak büyükşehirin tavrı da ilçe belediyesininki gibiydi. Bende durumu Ak parti'nin internet sitesinden şikayet ettim. İnanır mısınız şikayet ettiğim konu 2 gün içerisinde çözüldü. (Oy vermemiş biri olarak söylüyorum) Ak partinin bu konulardaki tutumu takdire şayan. Dolayısıyla bu tip durumlarda belediyenin hareketsiz kaldığını Ak partinin internet sitesinden şikayet konusu yapabilirsiniz.

Biraz uzun oldu ama, eyleme katılan tüm kişileri tekrar tek tek tebrik ediyorum. İstanbul'da olsam yaptığınız bu tür organizasyonların hepsine en ön safta katılırdım.

Kararlı ve takipçi çalışmanız için teşekkürler. Bisikletin kentli hayatında yer bulabilmesi için daha çok uğraş, vaka ve katılım gerekiyor.

• Beğen
Benim anlamadığım şu; O bisiklet yolunu işgal eden beyinsiz hırsızlar, iftar ve sahur kalabalığını mı bahane ediyorlar? Yani daha fazla "Müslüman"a hizmet verebilmek adına mı çatır çatır "Kul hakkı" yiyorlar??? Peki orada orucunu açan ve/veya kapatan "Müslüman" kardeşlerimiz, bisikletlilerin hakkını yiyen bir işletmede ibadetleri için bulunurlarken nasıl bir ironi içinde bulunduklarını, bisikletlilerin "Kul Hakkı"nın yenmesine ortak olduklarını fark etmiyorlar mı? Bilemedim ben...

@Murat Çetinkale

Müslüman olmakla kamil insan olmak farklı şeylerdir. Bir insanın müslüman olması kamil/olgun olmasını gerektirir. Fakat bu durum ideal şartlarda geçerlidir. Her zaman ideal şartlarda yaşamıyoruz maalesef gerçekler acı olabiliyor. Böyle olmayan müslümanlıktan çıkmaz. Olsa olsa burada oturanlar gibi cahil veya öküz olur. (Tabi içlerinde farklı dinlerden insanlar da bulunma ihtimali var, onlar için de durum aynıdır.)

Orada olamadığımız halde haklarımızı savunan arkadaşlara teşekkürler.

• Beğen
@Serkan YILDIZ

Ben de dinden çıkacaklarını söylemedim zaten. Söyleyemem de. Bir Müslüman insan oruç ibadetini yerine getirme çabası içine girmişken, çok daha önemli olan "Kul Hakkı" konusunu nasıl atlar, onu sorguluyorum! İşin özüne inmişler mi, yoksa şeklindeler mi ayrımını anlamak istedim.

@Murat Çetinkale

ramazanı bahane ediyorlar. masalar okey taşlarıyla dolu.en kötü masada tavla dönüyor.tabi her masada en az bir nargile.
saat 9 gibi oradan geçiyorum 2 de dönüyorum sahur falan göremedim henüz.iftarı katmıyorum zaten.
bisiklet yolu hep işgal.yolun diğer tarafı da nargile kömürü.geçebilmek için 1 insan mesafesi kadar yer kaldığı ve bazen onunda kalmadığı zamanlar oluyor.

bu olaydan sonra,sadece bisiklet yolunu işgal ediyorlar.ama nargile kömürü kalkmadı.ayrıca araçlarda kalkmadı.

@sedat_slave

Üzülerek söylüyorum ama, "Sözün bittiği yer" neresidir diye soranlara o cafe bozuntusu yerin adresini verebiliriz artık!!!

@sedat_slave

Üzülerek söylüyorum ama, "Sözün bittiği yer" neresidir diye soranlara o cafe bozuntusu yerin adresini verebiliriz artık!!!

Bisikletliler iyi dayanmış müşteri arkadaşa............ ne yalan söyleyim bana yapacak o hareketleri kendimi biliyorum ....Parçalarım...

Tüm arkadaşları gerçekten tebrik etmek gerekli bunlarla sürekli karşılaşılıyor aslında. Özellikle Bostancı iskelesinden sonra Kartal başlangıcına kadar bisiklet yoluna park eden araçlar mevcut insani bir şekilde söylediğimizde ise kaba kuvvet meydana çıkabiliyor. İnsanlarımızın bir önce bu konu hakkında bilinçlenmesini temenni etmek en hayırlısı sanırım.

Geri