Scudo Sports

4-5 Nisan 2015; IV. Çanakkale Şehitlere Saygı Bisiklet Turu; Savaşın 100. Yıl Dönümü

Sitede "Yönetimimizin aldığı karar gereği organizasyon tarafımızdan icra edilmeyecektir, konuyu bilgilerinize sunarız." diye bir not var.

Anzaclar binlerce Km öteden her sene gelirken 4 yıllık bir turu beşinci sene yapamıyor olmaktan kendi adıma utandım doğrusu.

• Beğen
Tepkiler: ömer mustafa anuk
Scudo
Memlekette o günün anlam ve seviyesine bagli insanlari bir araya getirip seviyeli bir saygi turu düzenleyebilecek bir Türk evladi kalmadi mi ?

Bu yıl nedense etkinlik havada kaldı... herhangi bir açıklama yapılmadı :(

Arkadaşlar ben e-devlet şifrem ile girip, BİMER kısmına istek olarak bu organizasyonun havada kalmaması için istek başvurusunda bulundum. İlgili metni aşağıya kopyalıyorum. İsteyen arkadaşlar ferdi olarak isteğini belirtirse güzel olur.

"Geçen senelerde düzenlenen ve yoğun bir katılım ile gerçekleştirilen "Çanakkale Şehitleri Anma" bisiklet turu etkinlikleri nin bu sene olmayacağı görülüyor. Daha önceden (link) sitesinde bilgi alabildiğimiz bu organizasyonun yapılamayacağı açıklanmaktadır. 1000 lerce kimlometre öteden Avustralyadan anzakların Çanakkaleye gelip, ataları için ayin düzenledikleri göz önüne alındığında, Devletimizin bu konuya ela alıp, profesyonel idareciler ile bir bayram ve etkinlik havasına dönüştürülmesini istiyoruz. Bu konuda gerekli hassasiyetin gösterilmesi hususunu arz ederim.."

• Beğen
Tepkiler: A.mert
Geçen sene bende gitmiştim. Hatta memleketimden en uzak gittiğim ilk festival sadece 21 saat otobüs sürdü siz düşünün. Gaziantepden katılmıştık 17 kişi . Size şöyle söyleyeyim; Adı üstünde 4. Şehitlere Saygı turunda müzik eşliğinde Oyun oynayanları görünce bir garip oldum. Onun harici çok güzel,anlamlı bir festival oldu 3 gece 4 gündüz kamp yaptık. Orada yaşayan insanlar bize evimizi aratmayacak şeklide karşıladılar. Küçük bir yer ama Atalarımız orada
Bu sene bir bilgi alamadım bu konu hakkında festival vs var mı ?

Dosyalar

• 10409696_10204920128820697_7299451151294450263_n.jpg
    10409696_10204920128820697_7299451151294450263_n.jpg
    9,1 KB · Okunma: 16
Tur bu sene yapılmayacak mı kesin olarak?Bilen eden varmı acaba ?

Arkadaşlar merhaba. Önümüzdeki çarşamba günü bir arkadaşımla İzmir'den Çanakkale'ye pedallamaya başlayacağız. İlk rotamız İzmir - Burhaniye olacak. Burhaniye'de bir gece kalıp Çanakkale'ye devam edeceğiz. Yol hakkında fikirlerinizi almak istedim, önerebileceğiniz rota varsa lütfen paylaşın. Teşekkürler...

Yukarıdaki mesajımda BİMER e bu konuyu yazmıştım. Bu gün e-devlet ten girip, yazının akıbetine bir bakayım dedim. Yaptığım talebin son durumu şu şekildedir. (Ara ara buradan sonucu paylaşacağım.)
Bakalım nasıl sonuçlanacak.. Talebimiz an itibari ile Çanakkale tarihi alan başkanlığında imiş

upload_2016-3-18_11-44-38.png

Geri