Scudo Sports

3x arka çakar yapımı (resimli ve devre şemalı)

6-6 yerine 12 tek renk yaptığınızda bir sorun oluşmuyor. İşin garip yanı ters polarma yapıp ne kadar çok bağlarsak daha da kararsız çalışıyor. Bununda entegre çıkış frekansının ledlerin fazla akım çekmesinden dolayı bozulmasından kaynaklandığını sanıyorum. Aslında 556 yerine sayıcı ile yapmak daha doğru olacak ama azcık uğraşmam lazım. Ayrıca bu devreye çeşitli animasyonlar buldum yeni bilgisayar alıp diğerine format attığımdan kayboldu. Düzenleyince burda paylaşırım.

• Beğen
Tepkiler: Deniz Ser
Scudo
devreye cok yuklenıyorsa ledler bd136 ve bd135 ile amperini yükseltebilirsiniz power led bile sorunsuz çalışır. tabi watlı direç kullanmayı unutmayın.

Yüksek wattlı direnç demek yüksek enerji gereksinimi demek, 9v pil yerine kuru akü ile dolaşmak gerekir :)

Ben de onu dicektim hocam :D 556 yı bulamadım 555 le yapmaya uğraşacaktım az kalsın .d
kütüphane dosyasına link verebilir misin :)

Edit: Özel mesajı aldım teşekkürler. aynı sayfada başka bir konu açtım. km saati tasarlama olayı ile ilgili. sen o işte bayağı bi yardımcı olacan bana galiba :D içimde öyle bi his var :)

bu gunki tekloji bizden yana 12v 1.3a küçücük aküler var yaa ne güzel şeyler onlar.tabi bana yetmiyo :(

Ali bi arkadaşa devreyi yaptırdım ama çok hızlı çakıyo sanki flip flop tek çakar gibi oluyo nedenle. sorun ne olabilir ben sana nasıl buyuklukte ve şekilde olmasını istedigimi soylesem sen yapabilir misin?

bu arada 3*3 beyaz mantar led ve 9v duracell pil kullandım ama 2 tane kalem pille deneyincede aynısı oldu

Hızlı yanıp sönmesi normal, ama yanıp sönmeler görünmüyorsa yani 1 kere yanıp diğer tarafa geçiyor gibi görünüyorsa normal değil. Delikli plakete yaptıysanız büyük ihtimalle yanlış lehimleme veya hatalı lehimleme yapmışsınızdır. Bence devreyi kontrol edin, özellikle kondansatör ve entegre bağlantılarına. Benim şu anda uğraşacak vaktim yok malesef, ama dediğim gibi kontrol edin, çünkü ilk sayfada verdiğim devre şeması hatalı değil, İsiste birçok kez simüle ettim bi sorun çıkmıyor. Ayrıca duracell piller adamı mezardan çıkarır, entegreyi yakmış ta olabilir o pil.

• Beğen
Tepkiler: Serkan Demir
deneme amaçlı fazla entegrelerden birini ters baglamıstım ozaman o entegre çalışmadı yandı sanırım ancak diğeride yanmıs olabilir mi ayrıcca video eklerim buraya yakın zamanda. arkadas defalarca kontrol etti devre şemasını delikli plakette yapmıstık.

merhaba bu devrede küçük bir değişiklik yapabilir miyiz 12V gerilim verip bütün ledleri kırmızı yapsak F1 gibi yanıp sönse olur mu acaba bana böyle birşey lazım çünkü yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim heyecanla cvplarınızı bekliyorum :)

7805 ile sürüp, hepsini kırmızı yapabilirsiniz. Bu devreyi yaptığım sıralarda bazen kararsızlık yapıyordu, uzun süredir analog devrelerle uğraşmadığımdan bu sorunla da uğraşamadım. Ledleri sürerken transistör kullanmanızı öneririm.

banada yapıp gönderebilirmisin parası neyse vereyim :islik::harika:

Geri